Onko pilvitallennus korvannut muistitikkusi?

Keskustelu osiossa 'Tietotekniikka', aloittaja Ewert Oktan, 27/12/10.

?

Onko pilvitallennus korvannut muistitikkusi?

 1. Kyllä

  4 ääntä
  20,0%
 2. Ei

  12 ääntä
  60,0%
 3. Mikä pilvitallennus?

  4 ääntä
  20,0%
 1. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Mikä pilvitallennus? Yksinkertaistettuna, käyttäjä tallentaa asiakasohjelmalla haluamansa tiedostot verkkoon tilaan, jonka palveluntarjoaja antaa käyttöön joko ilmaiseksi tai maksua vastaan. Yhden fyysisen serverin sijaan tiedostot ovat useilla virtuaaliservereillä, jolloin vaikkapa yhden serverikoneen kaatuminen ei estä käyttäjän pääsyä tiedostoihin.
  Omat tiedostot ovat muilta salassa, valittuja tiedostoja voi halutessaan jakaa muiden kanssa ja useasta pilvitallennusohjelmasta löytyy oma versionsa pöytäkoneeseen ja mobiililaitteeseen. Pilvitallennuksen eduiksi voi lukea tiedon helpon kulkemisen käyttäjän mukana ja säilyvyyden - ei hukkaantuvia muistitikkuja tai cd-levyjä. Heikkoudet ovat nettiyhteyden tarve ja tietoturva - tiedostot annetaan palveluntarjoajalle säilytykseen.

  Wikipedia - Cloud storage:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_storage


  Muistitikkuani etsiessä aloin miettimään, milloin viimeksi olen sitä mahtanut käyttää. Tikun fyysisiksi hätävaroiksi ovat itselläni muodostuneet kännykän ja tabletin muistit. Lähinnä syystä, että yleensä ainakin laitteista toinen on taskussa, kun on tarve käyttää mukana pidettäviä tiedostoja tai tallentaa jotain yllättävää. Myös mokkulasta saisi ihan konkreettisen muistitikun lisäämällä siihen simin lisäksi muistikortin. Kuitenkin luotto tarjottaviin suljettuihin tai avoimiin LAN- ja WLAN-verkkoihin saa usein unohtamaan mokkulan kotiin. Unohtamisen helppoutta lisää tarvittaessa kännykän kautta saatava nettiyhteys.

  Vähäisen tietomäärän tallettaminen sähköpostiin on ollut arkipäivää jo usean vuoden. Joo joo, lähetä se doku mailiin. Sinne mahtuu... Varsinaisten tiedostojen etsiminen postin seasta vaikkapa zip-pakattuna ei kuitenkaan ole kovin kätevää tai tietoturvallistakaan. Toisaalta ne ovat lähes aina saatavilla jopa etänä SSH-yhteyden tai webmailin kautta.
  Voiko "vanhan ajan" kotihakemistoja lukea pilveksi? Käteviä, eivät ehkä kuitenkaan tarpeeksi helppokäyttöisiä, jotta niiden käyttö olisi yleistynyt myös ns. keskivertojen nettikäyttäjien keskuudessa.

  Entä sitten se muistitikku? Sieltä hyllyn reunalta se löytyi. Viimeksi olin käyttänyt tikkua ottaessani jotain sekalaisia tiedostoja matkaan kesälomamatkalle lähtiessä. Siis ihan varmuudeksi katvealueiden varalta, olinhan jo etukäteen lähettänyt samat tiedostot itselleni sähköpostilaatikkoon ja puskenut verkkolevylle.

  Hajanaisten ratkaisujen tilalle kuitenkin olen viime aikoina yrittänyt omaksua pilvitallennuksen. Sanonnan mukaan kaikki munat samaan koriin. Tietoturva menee kaikkiin pilvitiedostoihin jos on mennäkseen. Sitä odotellessa käyttömukavuus on sinne tänne ripoteltuja tiedostoja parempi.

  Entä Sinä, tallennatko pilveen? Mitä ohjelmaa käytät, miten näet pilvitallennuksen tulevaisuuden ja mitä toimintoja haluaisit vielä siihen. Onko haluttujen tiedostojen jakaminen muiden kanssa tarpeeksi helppoa ja toisaalta salaaminen riittävän turvallista. Entä pilvi ilmiönä, vai pitäisikö sitä kutsua nimellä utu? Tai vaihtoehtoisesti, miksi et pilvitallennuksesta ole vielä vakuuttunut?


  MikroBitti testasi elokuun numerossa kotikäyttäjän pilvitallennuspalveluja. Seuraavassa tulokset.

  DropBox 5/5 - http://www.dropbox.com/
  SugarSync 4/5 - https://www.sugarsync.com/
  MobileMe iDisk 3/5 - http://www.apple.com/mobileme/features/idisk.html
  MozyHome 3/5 - http://mozy.ie/
  iDrive 2/5 - http://www.idrive.com/
  Windows Live SkyDrive 2/5 - http://explore.live.com/windows-live-skydrive

  MB 8/2010: Tieto linjoille vaivatta (maksullinen artikkeli)
  http://www.mbnet.fi/lukusali/artikkelinmaksu.aspx?juttuid=3893
   
  1 henkilö tykkää tästä
 2. FALAN

  FALAN

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/10
  Viestit:
  399
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  NOKIA C2 tuplasim,SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1,Samsung Galaxy Mini 2
  En tallenna mitään muita,kuin reissu kuvia nettiin ja nekin maksulliselle palvelimelle aina..Aina muut ulkoiselle tai sisäiselle kryptatulle kovolle.Pilvessä oleviin pääsee lähes kuka tahansa käsiksi nyky-aikana.Vähintäin ylläpitäjät tutkii mitäs täällä on vaikka kuinka sanotaan eivät muka niin tee.Firmoissa moiset kielletty.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Aika esimerkkillinen aloitus, monta plussaa sinulle.

  Mailipalvelinta tullut käytetty pitkään, omat riskinsä, salattuna turvalinen, siis viestit salttuna, mutta rajoittaa mobiilikäyttöä. kun salaukset harvoin tuettuja ja vieraalla PClläkin työlästä.

  Mailipalvelimelta kyllä löytää heposti (Ei salutut ja otsikot) ja järjesteltävissä.  Muistitikku lähinnä isompien tidostojen siirtoon/luovuttamiseen/talteenottoon, matkapuhelin korvaa sitä itselle päin tulevassa.

  Listaamasi kaupalliset niin no, jäänyt vähä vähemmälle, enemmänkin niin jos joku muu käyttää. Osa nykyään suosituista on niin palveluntarjoajan softanvarassa, eli rajoittaa käyttöä ja levytila monessa suht kallista, vs. puhdaslevytila. eli Oma "pilvi" on ollut oma verkkolevy. jälkimmäisessä enemmän vastuuta itsellä mikä lisä riskiä, mutta toisaalta voi myös saada parempaa turvaa jos ei mokaile.
   
 4. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Pilveä kannattaa säilyttää pakastimessa ja tabletit on meillä ruokapöydällä.

  Jos kämppä palaa niin antaa palaa, ei tällä (eikä monen muunkaan) koneella ole mitään mitä pitäisi säilöä jossain virtuaalimaailmassa.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Jos tuota miettii, niin kyllä ihan tavikselle kiertyy paljon säilöttävää joten kannattaa peilata välillä ulkoiselle kovalevylle jonka sitten roudaa fyysisesti eri paikkaan, esim. lähisukulaisille.

  Kaikki eivät tietenkään ole taviksia.
   
 6. Kaljamaha

  Kaljamaha Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/3/07
  Viestit:
  7575
  Tykkäykset:
  1172
  Puhelinmalli:
  Honor 7
  Mutta en jaksa uskoa että joku menee hirttämään itsensä jos ei ole muistanut peilailla pilvessä mokkulayhteyden kanssa 10 teraa hydrauliikkataidetta.
  Oma moka on jos pitää työasioitaan omalla koneellaan.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  No en nyt aivan tuota ajatellut, mutta jos omaa tuotantoa eikä kopiota niin voi tuokin harmittaa.

  En siis ajatellut tavaraa jonka voi hankkia uudestaan, vaan sitä omaa privaatti tavaraa, oli se sitten documentteje, kuvia, kirjeenvaihtoa, kuvia, kirjoituksia, muuta arkistointia joita ei voi uudestaan tehdä tai on hyvin työlästä.

  En ajanut sitä takaa että pitäisi ainostaan pilveen bacupata, vaan että ovat fyysisesti jossain muualla kuin kotana.

  Jos silloin tällöin tekee jollekkin isolle levylle täyden bacupin ja sitä säilyttää jossain muualla, niin kohtuu pieni vaihva ja kohtuu helppoa myös kaivaa takaisin.

  Päivittäine, viikottainen bacupin voi hoitaa pilveen, kuitenkin niin että vaivaton ja että kaikesta ei kertakäyttöisestä on tuplat niin ettei niitä kerralla saa tuhottua, oli tuohoaja oma kämmi tai mato.

  ***
  En ajatellut, mutt jos on hankkinut kohtuullisen ison video tai äänite kokoelman, niin voi senkin tuhoutminen harmittaa, vaikka rahalla ja ajalla kovalla vaivalla saisi uudenkin tehtyä
   
 8. Ewert Oktan

  Ewert Oktan Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/7/02
  Viestit:
  4502
  Tykkäykset:
  113
  Viestiketjuun lisätty äänestys, vaihtoehtoina kyllä, ei ja kolmas niille, jotka eivät aiheesta ennen ole kuulleet.

  Uskaltaako kysyä mitä maksullista palvelua käytät? Ilmeisesti se on perinteisempi verkkotila pilven sijaan, mikäli oikein tulkitsin. Suhtaudut siis varauksellisen positiivisesti ns. perinteikkaampiin verkkotallennusmahdollisuuksiin (kotisivutila, kotihakemisto, kuvapankki)? Eivätkö lähes samat tietoturvakysymykset koske myös niitä ; mikä kerran nettiin on laitettu, on siellä aina.

  Jos otsikointi tai kuvaus on kunnossa, muutoin joutuu lataamaan paketit laitteeseen (IMAP) ja purkamaan ne (IMAP+POP), jotta pääsee selaamaan kansioita. No, ladataanhan pilvestäkin, mutta näkymä on suoraan tiedostohallinta.

  Muistitikun ylivoimainen etu vielä melko pitkään on nimenomaan siirtonopeus ja edullinen tila. Esimerkiksi Dropbox tarjoaa käyttäjilleen 2 gigaa ilmaiseksi ja 50 gigaa maksaa 9,99 dollaria kuukaudessa. (Ilmaista lisätilaa taitaa saada ref-kutsuilla muistaakseni 250 megaa per uusi käyttäjä, niin kutsuja kuin kutsuttukin.) 16 gigan USB-muisteja saanee kaupasta noin kympillä.

  Tietoturvaa ajatellen tikku voi hukkua, eikä liene yksi tai kaksi kertaa, kun esimerkiksi oppilaitoksien yhteiskoneisiin on jäänyt muistitikku iloisesti törröttämään käyttäjän jo lähdettyä.

  Kuinka näet matkapuhelimen aseman tulevaisuudessa siirrettävänä massamuistina? Tilaa nykyisissä älypuhelimissa alkaa olemaan, mutta ongelmana mielestäni on paritus koneen kanssa. Kaapelia tuskin kovin moni raahaa mukana, joten vaihtoehdoiksi usein jää BT ja WLAN, jos puhutaan suorasta tiedonsiirrosta laitteesta toiseen. Kummankin käyttö on mielestäni tämän päivän mittapuulla hieman kankeaa, kun ottaa huomioon miten kauan valmistajilla on ollut aikaa kehittää helppokäyttöinen ohjelma tiedostojen synkkaukseen pc:n ja matkapuhelimen välille langattomasti.

  Verkkolevyn tilaisuus yleistyä suurille massoille taisi jo mennä. Hinta/tila-ominaisuus on edullinen, mutta nähtävä vaiva ja haastavuus on keskivertoiselle tai satunnaiselle käyttäjälle liian suuri. Kotiserverin paikan verkkolevy on kai monella vienyt, mutta tavikset eivät toisaalta omia servereitä ole pyöritelleet - saati kokeneet tarpeelliseksi.

  Oma usko on tällä hetkellä pilvessä, ehkä nollaennustus, mutta ainakin käyttö tulee kasvamaan. Google esitteli jokin aika sitten laajemmin omaa Chrome OS -käyttistään, joka perustuu pitkälti pilveen ja HTML5:n käyttöön. Idea siis on, että käyttöjärjestelmä, ohjelmat ja tieto ovat kaikki pitkälti pilvessä ja käyttäjälle jää vain rauta.

  What is Google Chrome OS?
  http://www.youtube.com/watch?v=0QRO3gKj3qw

  Aihetta laajentaakseni, olisi mielenkiintoista kuulla myös näkemyksiä virtualisoinnista kotikäyttäjille. Työpaikoilla jo arkipäivää, mutta voiko sillä olla tulevaisuutta kotikäytössä ja millä tavoin. Vai joko senkin juna meni?

  Kotikäyttäjien kohdalla varsinainen varmuuskopiointi lienee vielä hyvin vähäistä alhaisten tiedonsiirtonopeuksien ja tilan kalleuden vuoksi. Monelle pilven käyttö tuo etua tiedostojen helpomman saatavuuden kautta.
  Tulevaisuudessa palvelua voisi käyttää vaikkapa siirtämällä tietokoneellaan olevat leffat pilveen ja striimaamalla ne sitä kautta televisioonsa, tai vaikkapa naapurin televisioon. Yksi huoli lisää tekijänoikeuslafkoille.
   
 9. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  108
  Alin vaihtoehto ja usb-kiintolevy. Valokuvia lisäksi Picasassa. Muistitikkuja useita, mut nykyään aika vähässä käytössä.
   
 10. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9561
  Tykkäykset:
  347
  Kokeilin muutaman kuukauden pilvitallennusta ja olen palaamassa takaisin muistitikun käyttöön. Käytössä on ollut pääosan ajasta pilvipalveluista Dropbox. Tykästyin erityisesti iPhonen mobiilisovellukseen jota näemmä tuossa Mikrobitinkin artikkelissa oli ihasteltu.

  Alussa Dropbox tuntui todella kätevältä, mutta jossain vaiheessa tuli ongelmia tiedostojen synkronoinnin kanssa. Vaikka olin päivittäväni pilveen uusimmat versiot tiedostoista, ei niin tapahtunut. Muutaman kerran kävi näin ja luotto alkoi hiipua, vaikka suurimman osan ajasta homma toimi hyvin. Säilytän nykyään Dropboxissa sellaisia tiedostoja jotka ovat staattisia ja joita mahdollisesti tarvitsee reissun päällä. Muokkausta vaativat ja tärkeämmät tiedostot taidan jatkossa pitää muistitikulla ja tarvittaessa varakopion pilvessä.

  Vaikka pilvipalveluiden pitäisi olla luotettavia ja jatkuvasti saatavissa kunhan yhteys nettiin löytyy, niin käytännössä ongelmia kuitenkin ilmenee. Yleensä juuri silloin kun ei pitäisi. Yhteyden nopeus ja laatu vaikuttavat luonnollisesti paljon pilvipalveluiden käyttökokemukseen. Plussana on tietysti se ettei tarvitse raahata fyysistä laitetta mukana ja huolehtia ulkoisen muistin kunnosta ja olinpaikasta.
   
 11. FALAN

  FALAN

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/10
  Viestit:
  399
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  NOKIA C2 tuplasim,SAMSUNG GALAXY NOTE 10.1,Samsung Galaxy Mini 2
  Minä käytän Nebulan Webhotel Pro palveluja(Nettisivut+tiedostot+omat sähköpostit+ex firman kirjanpito) ja samalla serverillä myöskin kuvat eli kuvat.fi.Ei koko rajoituksia kuvissa eli saa ne varmuuskopioksi itselleen täyskokoisena...halpa ja varmuuskopioivat myös kaikki tiedostot eli ei häviä vaikka serveri kaatuisi:=)
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ehkä olen vähän väärä ihminen kommentoimaan, kun en pidä ajatuksesta valmistajakohtaiset sovellukset...

  Jos haluaa synkrnoida jotain kansioita luuriin, niin se ehkä PC puolen yleis softien tehtävä. tai sitten manuaali siirrot.
  Matkapuhelin on ollut jo jonkin aikaa hyvä "muistitikku", on aina mukana, tilaa kohtuullisesti (Tukevat kortteja monesti 32GB asti + sisäinen), sisältö myös itse laitteella käytettävissä.

  Ei vaadi toiselta laitteelta erityistukea (posilukien iLaitteet ja WP7), eli toimii kuin muistitikku, tosin vaatii sen kymmenen 10cm piuhan, oman tai lainatun. Lisäksi varteenotettavissa luureissa on BT, eli ei tarvita piuhaakaan.

  BT:n etuja on mm. se että voidaan välttää "muistitikku" kytkeytyminen toiseen epäluotettuun laitteeseen/käyttäjään, eli voidaan halutessa lähettää tai vastaanottaa ne halutut tiedostot, ilman koko "tikun antoa"

  BTn yli voi tietenkin selailla laiteen muistia / hakemistoja toiselta koneelta, esi silloin kun tietokone on oma ja itse käyttää.

  WiFI on yksivaihtoehto, mobiilissa enemmän DLNA juttuja (ei vaadi valmistaja kohtaisia sovelluksia), tai oman privaattiverkon kuvioita.

  Älypuhelimilla pääsee myös kiinni verkko tiedostopalveluihin, jotkin tukee natiivisti jotain, ja moniin saa kaupallisia palvelukohtaisia asiakasohjelmia. Myös tiedostojen jako/vastaanotto soveluksia jotka eivät tarvitse pilveavuksi.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Kansiointi, otsikointi, aika, ja usein mös muut otsikkotiedot (jos muilta niin lähettäjät / vastaanotttajat), mutta tavara on peilattuna paikallisesti, eli etsiminen tapahtuu myö sisällön pohjalta, jos salaamatonta perustauhkaa.
  Perinteiseen FAT tai muuhun vastaan tiedostonhallintaan verrattuna löytää ehkä paremminkin.

  Jep, korvaa mini (DVD-R(W)), joka korvas (mini)CD-R(W), joka korvasi korpun, joka korvasi lerpun , Optinen olisi periaatteessa edullisempi , mutta niin pahuksen epäkäytännöllinen ja sen tuki huononuntunut mm. miniläppäreiden myötä ja minilevyjen tuki MAC kansalla onneton. Muistitikku painaa myös kapasiteetilla ohi.

  Muistitikun kierrätettävyys toimii paremmin, -R levyt liki kertakäyttöisiä ja RW levytkään käytännössä paljoa parempia.

  Muistitikkuista puhuttaessa ei pidä unohtaa pyöriviä levyjä, kahden ja puolentuumat levyt halpaa kapasiteettia kohtuu koossa suoraan USBiin. Ei tarvi valikoida sisältöä tilantakia.

  Lisäksi joissain DropBox tyyppisissä palveluissa on ainakin ilmaisissa rajoituksia myös tiedostojen koossa.

  Harmi että Nokia lopetti Files palvelun, no kehitys oli seis, ja siitäkin vaivaisi samat puutteet kuin muitakin, ei tukea perinteisille standarteille.

  Mutta nokian Files palvelussa pystyi suoraan jakamaan omalta koneelta, eli tilaraja oli oma levytila, pilveen sai synkattua sen 10GB (?).

  Omalta koneelta jako softia/palveluita on toki edelleen muitakin,

  Totta, jos tikulla on muun tyyppistä kuin jokin Digiboxi tallenne, niin täytyisi aina lähteä ajatuksesta että tikku hukkuu ja sille käy pahin vaihtoehto. ja musitettava että jos ei itsestään välitä, niin jos tikulla on jotain muita kuin itse koskevaa materiaali on siitä on suojeltava (esim kuvia).

  Joidenkin tikkujen mukana tulee mukana suojausvälineitä ja niitä se erillisenä, ja ne voi talentaa tikun salaamattomaan osaa, silti suojauksesta on haittaa, ei toimi kaikissa koneissa (jos ei puhtaasi tikunrautapohjainen).  Niin no, pilvi termi elää.

  Markkinointi on toiminut, ja nyt on suosiota saanut palvelut joissa puuttuu perusjutut, mutta on jotain näppärää, mutta markkinointi toimii. (aloituksen (kokeilun) hinta 0talaa, kutsu kavereita jne), jaa muiden kanssa , eli pakota muut käyttään ...

  Jenkkien pilaama juttu :)

  Samaa miltä, kasvaa ilman muutu, kutsut leviää, näen enemmänkin niiden tiedostojen (kansioiden) jakamiseen, eli jatkoa näille Flickr, Picasso kuvapalveluille.

  Mokiakin tulee, eli vahingossa jetaan tiedostoja joita ei pitäisi jakaa. tämä mitään uutta, niin he ovat tehneet muistitikuilla, niin he ovat tehneet optisilla lalveyillä ja niin on tehty magneettisilla lerpuilla/korpuilla.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Virtualisointi paikallisesti on kai arkipäivää lähinnä Mac käyttäjille

  Kotona Windows käyttäjillä ei kai ole näkyvissä merkkejä sellaisesta, Seiska prossa taisi olla vakiona XP virtualisointi, mutta harvalla kotona pro.

  Olettaen ettei puhe Javasta tai muista vastaavista.

  Jos tarkoitit että sovelluksia tai jopa käyttäjörjestelmiä joita ajetaan pilvessä etänä, niin no, ilmaisia avoimenkoodin softia tarjolla moneen selaliseen mitä alunperin ajateltiin, eli esim perus toimistosovelluksissa se ei mielestäni oikein tarjoa vastinetta. kuin sen tallennustilan osalta. Se taasen on ongelmallista tietoturva politiikan kannalta.

  Mutta jotkin palvelut on luonnostaan niin palvelinpäänjuttua ettei edes monellakaan tule mieleen että tämä kannattaisi tai pitäisi tehdä omalla koneella.

  Palveluita on monenhintaisia, listaamistasi ainakin osa oli aika epäsopivia yleseen varmuuskopiontiin.

  Varmuuskopiointi on vaikeaa, siihen hyvä ohjelma, tarjontaa taitaa nykään olla, ja tilaa reilusti, jotta kaikki varmuuskopioituu.

  Tosin verkkoon tiedsoto varmuukopiointiin ei välttämättä tarvita mahdottomasti tilaa, jos kuvat bacuppaa erilliseen kuva palvellun tai sen hoitaa muuten, samoin äänite ja video kirjaston, sovellukset jne. ja muut isot tiedostot.

  Suomessa kai vetää se että tallennus ja kirjasto on siellä pilvessä ja kotona tai muualla katsotaan sitten sieltä palvelimelta. Jolloin kontrolli on palvelulla.

  Kotoa ulospäin siirtämistä rajoittaa pahasti se että pesukonekauppiaiden digiboxit on ominaisuus rajoittuneita, ja jatkossa vielä rajoittuneempia. Myös optisella medialla tai sähköisesti jaettut leffat ovat edelleen siirron osalta rajoitettuja.

  Muuten streemaus olisi luonnollisesti digiboxin tehtävä ja sille se kodin sisältö serverin tehtävä sopii muutekin täydellisesti.
   
 15. jk

  jk Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  19   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1435
  Tykkäykset:
  104
  Puhelinmalli:
  Useita erillaisia
  Itsellä samanlaisia ongelmia ollut Androidilla. Aina ei suostu avaamaan tiedostoja tai herjaa serveri virheestä. Mutta iLuurilla toimii kuin unelma.
   
 16. ajs Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  7   0   0

  Liittynyt:
  12/1/07
  Viestit:
  1921
  Tykkäykset:
  195
  Tuo iPhonen dropbox client on toiminut myös varsin mallikkaasti. Se osaa avata ison määrän tiedostoja, esim. pdf-, office-, ym- tiedostot ilman erillistä sovellusta. Kun tallensin sinne nettiradioiden soittolistan *.pls muotoisena, se osasi avata jopa sen, eli alkoi toistamaan streamia.. Tosin nyt kokeillessa ei enää avannut sitä, olisko tuo ominaisuus kadonnut clientin päivittyessä..?
   

Jaa tämä viestiketju