Onko lankapuhelinliittymä jo mahdollista valita?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja panttinen, 28/12/05.

 1. panttinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/12/05
  Viestit:
  2
  Tykkäykset:
  0
  Saattaa mennä hieman asian vierestä, mutta haluaisin kertoa esim.seuraavaa:

  Haluaisin, että Saunalahti toisi markkinoille ihan oikean lankapuhelinliittymän, joka olisi saatavissa ympäri Suomea ja olisi tasahintainen:
  KK-maksu 1 €
  Puhelut 1,5 snt min(koskee sekä lähi, -että kaukopuheluita).

  Eikö olisikin esim.vanhuksille tai muille lankaystäville hyvä?

  Nykyäänhän tämä on tietääkseeni mahdollista, koska kilpailuhan vapautui Ficoran mukaan jo 1.1.1994.

  Lue lisää lankaliittymäkilpailusta osoitteessa www.ficora.fi

  Voisiko joku SL:n edustaja esim.Panu tai Pekka kertoa, miksi ette ole tuoneet kilpailun vapautumisesta huolimatta markkinoille lankapuhelinliittymää?

  Eikös SL(EUnet)tarjoa niitä nytkin esim.yrityksille?

  Ainakin Siirrettyjen numeroiden tiedotuspalvelun (www.siirretytnumerot.fi)mukaan esim. Autismisäätiön lankapuhelinnumero on Saunalahden hallussa.
   
 2. pake

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  0
  Olisi kieltämättä kiva saada aikaiseksi keskustelua aiheesta.Kilpailu olisi tervettä, lankapuhelimen kk-maksu kun on tällä hetkellä todella kova mobiilipuoleen verrattuna.

  Saunalahden omalla foorumilla on juttua aiheesta, taitaa olla enemmänkin ongelmia hankkeen kanssa. Keskustelun tasosta voi sitten olla montaa mieltä. SItä en kommentoi.

  http://palsta.saunalahti.fi/index.php/topic,36.0.html

  Onko kenellekään kokemuksia ko liittymästä?


  Muokattu 2 kertaa: asiaa tutkittu lähemmin...
   
 3. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0
  1e/kk ja 1.5snt/min alvillisena ilman puhelukohtaista maksua on varsin vaikea saavuttaa jos/kun toimitaan vuokratuilla kupareilla ja maksellaan lankaverkon terminointimaksuja ja osassa puheluita myös lähitransitmaksuja. VOIP-liittymissä toimivat paikallisnumerot maksavat operaattorille kuukaudessa vain pari senttiä, joten niitä voidaan jakaa vaikka ilmaiseksi. Kuparin päässä oleviin lankaverkon liittymiin ei taida mikään operaattori enää panostaa - otetaan se mitä vielä voidaan saada hintatasoa laskematta.
   
 4. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Yrityspuolellahan on jo kilpailua. Kuluttajanpuolella koko lankapuhelin on nykymuodossaan historiaa 10-15 vuoden kuluttua. Turha ylläpitää kahta rinnakkaista järjestelmää. Jos ihmiset tahtovat kuitenkin kiinteän puhelimen kotiinsa vaikkapa lasten vuoksi, niin asian voi toteuttaa nykyisen lankapuhelimen näköisellä laitteella, joka on silti yhteydessä suoraan mobiiliverkkoon. Edes usko, että kilpailu juuri toisi uusia toimijoita kuolevaan bisnekseen. Onneksi valmiiksi rakennetulle kuparipiuhastolle on uutta käyttöä laajakaistoissa.
   
 5. pake

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  0
  Onhan siellä. Kupariverkkoa on vaan pakko pitää kunnossa juuri laajakaistan takia.Valokuitu ei ihan äkkiä tule koko maahan.

  Sitäpaitsi kyllä ne matkapuhelutkin kulkee osan matkaa kuparissa. Lankapuheluiden hintojen kk-maksuissa on vielä ilmaa ihan kohtuullisesti, ja kaikki lankapuhelimen omistajat pakenevat pikkuhiljaa kun 70 sentin kk-maksulla saa jo oman GSM-liittymän. Monissa maissa paikallispuhelutkin ovat ilmaisia. Eikä uusia kilpailijoita tarvita, johan olemassaolevilla operaattoreilla on tietotaitoa. On aika suolaista maksaa 12 € tai 6€ kk maksua periaatteessa ei paljon mistään.
   
 6. polle

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/1/05
  Viestit:
  555
  Tykkäykset:
  0
  Kupariverkon kunnossapidon saavat tietenkin maksaa paikalliset adsl-asiakkaat, jos lankaliittymätilaajat loppuvat. Tietenkin matkapuhelutkin kulkevat myös "kupariverkossa", mutta eiköhän esim. tukiasemien liitynnät hoideta aika pitkälle esim. mikroaaltoradioilla. Eli ainoastaan se core-verkko on sitä kuparia. (En ole varsinainen ammattilainen, joten korjatkoon joku, jos puhun joutavia).

  Mun mielestä lankaverkon korkea kuukausimaksu on täysin perusteltu ylläpitokustannuksilla, jotka ovat lankaverkossa suuremmat. Ajatellaan esim. myrskytuhoja. Lankaverkossa jokaiseen talouteen on oltava ehjä putki, mobiiliverkossa vain tukiasemalle, jota voivat hyödyntää jopa kymmennet ellen sadat tilaajat. Viimeiset kilometrit menevät ilmassa eli myrskytuhot ei tällä matkalla tunnu.
   
 7. David

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/5/03
  Viestit:
  306
  Tykkäykset:
  0

  Elisa ja Sonera perivät kilpailevilta operaattoreilta analogisen 2-johtimisen tilaajayhteyden asennus/siirtomaksua 100-140e ja kuukausivuokraa alueesta riippuen 9,6 - 21,02e. Nämä siis ALV0%. Lisäksi tulevat laitetilavuokrat ja käyntännön operointikulut, joten alvillinen perusmaksu 10-12e/kk on jo muutaman euron alakantissa jos kuparin vuokraava operaattori tämän asiakkaalta perii. Hyvin vaikea on siis markkinoille uuden operaattorin tulla. Osin tästä syystä myös Tele2 poistui maasta.
   
 8. SV-3310 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/7/03
  Viestit:
  2345
  Tykkäykset:
  24
  Hmm.. onko tämä oikea kirjoittaja vai onko SL-lankaspämmi rauhoittunut.. :D
   
 9. pake

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  0
  Oikeastaan enemmän minua kiinnostaa tuon itse puhelinnumeron siirrettävyys. Saunalahden langan idea on hyvä, mutta sen nykytilasta ei ole tietoa.

  Sonerahan yritti hieman soveltaa ideaa tarjoamalla rajaseutujen asukkaillen kännykkäliittymää puheajalla lankanumeron sijaan. Kuuluvuus vaan oli senverran heikkoa kännykällä silloin ettei idea ottanut tuulta siipiensä alle. En muista tarjottiinko siinä lankanumeron siirtoa kännyknumeroon, sellainen kuva jäi ettei.
   
 10. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Poika poika,

  kyseessä on/oli Soneran pyrkimys päästä eroon haja-asutusalueiden yksittäisistä lankaliittymistä mm. Juuan kunnassa. Näihin erikoistapauksiin tarjottiin lankaliittymän tilalle operaattorin toteuttamaa GSM-linkkiä.

  Kuluttajalle muutos ei näkynyt mitenkään, entinen puhelinkoje ja niin edelleen.
   
 11. pake

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos kohteliaisudesta ;)

  Hyvin mahdollista. Siitä on aikaa tosin jo muutama vuosi. Puheaikaa oli kyllä tarjolla. Muistan kyllä hyvin kun toimittaja seisoi kahden eri kännykän kanssa talon pihalla ja toisen kännykän kuuluvuuspalkkeja oli täydet, ja kyseessä ei ollut Sonera... Toki tiedäthän että se ei kerro koko totuutta kuuluvuudesta, mutta pysytään itse aiheessa.
   
 12. Kirjafani

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/3/04
  Viestit:
  175
  Tykkäykset:
  2
  Minulla on käytössä SL lanka liittymä jossa on myös vanha lankanumeroni. Toivotaan ettei hinta nouse aloittajan haaveiden mukaan, nykyinen 1 sentin minuuttihinta on ihan sopiva.
   
 13. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Niin, eiköhän kotipuhelut tulevaisuudessa hoidu VoIP palvelun kautta jos ei kännyä käytä.
   

Jaa tämä viestiketju