Onko kuuluvuusaluekarttoihin luottamista ?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja samovaari, 14/3/03.

 1. samovaari

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/3/03
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Harrastelija samoilijana tutkiskelin DNA:n kuuluvuusalueita Kilpisjärvi-Halti suunnalla. Peitto ko. alueella on kartan mukaan 100%. Epäilen suuresti. Viime kesänä patikoidessani ainakin Sonera katosi jo muutaman kilometrin päässä Saanalta koilliseen. Alue on ainakin Soneran osalta varsin kuulumatonta aluetta.Minulla on myös DNA:n liittymä, minkä vuoksi kiinnostuin ko. infosta. Tiedän, että soneran kartat ajetaan digitaalimalleista toisin kuin ennen, jolloin mittausauto ajoi lähes kaikki suunnat läpi. Miten liene DNA tekee karttansa.
  Olisikin kiinnostavaa tietää (kokemuksia tai tietoa) mikä operaattori peittäisi parhaiten kyseisen vilkkaan turistialueen? Kartan mukaan se olisi DNA.
   
 2. Flyer Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/6/02
  Viestit:
  1180
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  N97
  En halua alkaa kinaamaan miten kartat on aikojensaatossa tehty. Itselläni on tosin ollut aina se tieto/käsitys että ne on aina tehty tietokonelaskelmien perusteella.
  Kokeilu on tietysti se kaikkein paras tapa saada selville kuuluvuus juuri omien tarpeiden mukaan. Mikäli vaellukselle lähtiessä pakkaa rinkkaan ylimääräisen SIM-kortin se tuskin painaa liikaa ;)
  Voihan DNA:lla olla masto Saanan huipulla ja jos siellä on tukiaseman, niin kuuluvuutta voi olla jopa 30km päähän
   
 3. samovaari

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/3/03
  Viestit:
  19
  Tykkäykset:
  0
  Tämä asia taisi tulla vahingossa "mutu" foorumille. Asiaan liittyy paljon asioita, mitkä liittyvät antennien säteilykuvioihin, antennien sijoituksiin, mastokorkeuksiin, antennien suuntaominaisuuksiin, radioaaltojen etenimisominaisuuksiin suhteessa radiotaajuuksiin, fresnelinvyöhykkeisiin jne. Joten perun alustukseni tältä foorumilta ja siirrän sen tuonne retkeilypuolelle, josta saan varmaankin enemmän kokemusperäistä tietoa. Laskennaliset voin tehdä itse.
   
 4. Jalopeno Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/3/03
  Viestit:
  8
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä fysiikan lait pätee kaikille operaattoreille samalla tavalla, ja jos Sonera siellä pätkii niin ei DNA:kaan tod. näk. ole mastopaikkaa sinne tehnyt johon muut ei olis vuokralle tulleet.... eli "markkinointi tussi" useimmiten noissa kuuluvuuskartoissa näkyy olevan käytössä.
  Itsekkin olen sen vuosien varrella karvaasti saanut kokea.
   

Jaa tämä viestiketju