onko kukaan ajatellut...

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja muju, 5/3/03.

 1. muju

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/9/02
  Viestit:
  53
  Tykkäykset:
  0
  sitä, että nykysellään kaikki soneraa käyttävät tukevat enenevässä määrin ruotsin valtion taloutta ja kokoajan vähenevä määrä rahoista jää suomeen? Onko kellekkään teistä tämä mikään argumentti?? (Sen lisäksi, että sonera on yhä kallein operaattori ;)
  Elikkä haluatteko maksaa vähän enemmän palveluistanne ja vielä niin että voitot virtaa suomesta ulos??
   
 2. mle Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  13/10/02
  Viestit:
  240
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Galaxy S5
  Mun mielestä aika lapsellista ajattelua. Suomen valtio on Sonerasta saanut pelkkiä myyntivoittoja noin 6 miljardia euroa, kuinka moni muu maa on pystynyt samaan väkiluku huomioon ottaen? Ja kun omistusta on vielä jäljelläkin nykyisessä TeliaSonerassa. Ja onhan Soneralla edelleen paljon työntekijöitä Suomessa, määrä tuskin on laskemaan päinkään, toisin kuin Telian suunnalla. Kyllähän Elisaakin ulkomaalaiset omistavat, Nokiasta puhumattakaan. Saathan toki itsekin ostaa TeliaSoneran osakkeita, pääset sitten itse hyötymään niistä "voitoista".
   
 3. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Kai se on pääasia näissä operaattorihommissa että homma pelaa. Samalla tavalla voisi kysyä ovatko dna:n käyttäjät ajatelleet tuottavansa tappioita kotimaiselle operaattorille? ;)
   
 4. Messenjah

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/11/02
  Viestit:
  159
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N95 / dna
  dna

  hohhoh, olipas Jussilta huono veto..
  Väitätkö että Sonera tai RL tekivät voittoa alkuvuosinaan? Rällällä taisi muistaakseni mennä 7 vuotta ennen positiivista tulosta.. ja dna on todellakin AINOA täysin kotimainen operaattori Suomessa tällä hetkellä.
   
 5. Jussi

  Jussi Vuoden Foorumilainen 2004

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  12224
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  Xperia Z3
  Re: dna

  No älähän nyt, onhan tuo tappiollisuus toki suunniteltua eikä kukaan ole ajatellutkaan että uusi operaattori pyrkisi tuottamaan voittoa omistajilleen heti toimintansa alkuvaiheessa. Hienostihan dna onkin asiakaskuntaa saanut laajennettua, mutta vielä on varmaan pitkä matka edessä voitolliseen tulokseen, nythän tuote ei ole enää uusi ja vanhoja operoijia kohtaan kaikkein "kriittisimmät" asiakasmassat ovat jo hakeutuneet dna:lle. Väistämättä myös jossain vaiheessa on selvää liikettä dna:lta poispäin, sillä kaikki eivät ole sen tyytyväisempiä siihenkään.

  En tietenkään missään kohdassa antanut kenekään edes ymmärtää, että olettaisin jommankumman noista yhtiöistä aloittaneen tuloksekkaalla toiminnalla, vaan aloittaminen vaatii varmasti aina "investointeja" jotka sitten tuottavat jatkossa toivotunlaista tulosta. Puhe myöskään ei ollut RL:stä tai S:stä, vaan voittojen päästämisestä ulkomaille jonka käänsin osoittamaan myös tappioiden välttämiseksi kotimaassa. Huomasit varmaan myös hymiön viestini lopussa, eli tuohonkin sisältyi se pikku hymähdys joka osoittaa ettei kaikkien nyt sitten välttämättä tarvitse (tai edes kannata) toimia sillä tavoin jota olen juuri esittänyt. Itse kyllä hylkäsin dna:n ja avasin soneran, syitähän tuohon on paljon erilaisia.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: dna

  Mikäs on Saunalahden tilanne?
  DNA on kyllä erittäin maakunnallinen mitä sinänsä arvostan, jonka omistaja tahoina on epäsuorasti täälläkinmainittuja operaattoreita.
  Suomen 3G:n taustalla on ulkolaistakin rahaa.

  Suomalaisissa käsissä on TeliaSoneraa kyllä suhteessa suomentoimintoihin nähden varsin hyvin.

  Kannatan lämpimästi kotiympäristön yritysten tarjoamien palveluiden käyttämistä.
   
 7. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Re: dna

  Mika tekee Radiolinjasta ulkomaisen operaattorin? Koitetaan nyt vaan etsia itselle sita parasta vaihtoehtoa ja jatetaan kotimaisuusasteen miettiminen vasta toiselle sijalle. Maailma olisi erikoinen paikka jos ainoastaan ostettaisiin kotimaisia tuotteita. Kotimaisuutta on hyva tukea, mutta vain jos tuote on kilpailukykyinen.
   
 8. O.J. Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9496
  Tykkäykset:
  130
  Niinhän sen luulisi, mutta toisille homma on vaikeampi tajuta. Entäs sitten operaattoreiden "rakennuspalikat"? Soneralla ainakin osin Nokian-> suomalainen firma, pääosin ulkomaisessa omistuksessa.

  RL, taitaa olla Siemensin palikat, ostettu sieltäkin kaunista ilmaa.
  2G, ainakin osittain Ericsson, hitto sehän on ruotsalainen, ei per**le.

  Kaikilta löytyy tietysti Benefonin luurit.

  P.S. RL on vielä yhteistyössä Vodafonen kanssa ja se sponsoroi Ferraria F1-puolella, eikä siellä ole suomalaista kuskia. Toisaalta Siemens sponsoroi Mclarenia, siellä suomalainen kuski. On pirun vaikea päättää...

  Eikä tarvii ottaa viimeisen päälle vakavasti:p
   
 9. Saukki Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  2966
  Tykkäykset:
  0
  Miksi sitä oikeastaan aattelee kenelle se tuotto menee, kaupassakin kun ostan jotain niin en kyllä osta Suomalaista että menin raha Suomeen vaan sitä mikä on hinta-laatu suhteeltaan parasta tavaraa jos kalliimmasta laitteesta on kyse. :) (Ei millään pahalla kellekkään)
   
 10. muju

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/9/02
  Viestit:
  53
  Tykkäykset:
  0
  no eipä se sullakaan kovin aikuismainen ote on - vai että saanut myyntivoittoja - no sinnehän syydettiin sekä meidän veronmaksajien varoja sekä sijoittajien rahoja juuri ennen telia kauppaa yhteensä suurinpiirtein samanverran kuin sinä tuoksi myyntivoitoksi laitoit, että sillai...

  sonella on nokialaista, rlllä myös, dnalla ericsonin...

  eihän sitä tietenkään tartte ajatella :) , mutta otetaan esimerkkinä, että ostaisitteko mieluummin tämän foorumin pitäjältä esalta vai joltain ulkolaiselta nettikaupalta jos hinta on suurinpiirtein sama tai hieman kalliimpi esalla?Tai otetaan esimerkki, että olisit töissä jossain kotimaisessa yrityksessä joka tuottaa jotakin hyödykettä niin olisiko se sinulle sama minkämaalaista ihmiset ostaisivat -> varsinkin kun sinulta alkaisi leipä loppua?
   
 11. lassej

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Väärin!

  Eli DNA käyttäjät eivät suinkaan tuota tappiota DNAlle, päinvastoin he pienentävät sitä, eli tukevat maakunnallisia puhelinoperaattoreita.

  Tuskin DNA markkinoisi enää hetkeäkään jos jokaisesta asiakkaasta tulisi yhä enemmän tappiota nyt ja tulevaisudeessa
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Oletko aivan varma? muutta en olis yllättynyt jos kuitenkin esim viimevuonna olisi tullut vähemmän tappiota jos olisi myyty vähemmän liittymia/markkinoitu. En tunne tilannetta niin tarkkaan että voisin sanoa varmaa, mutta teoriassa mahdollista.
  No pidemmällä tähtäimellä varmaankin pyrkivät positiiviseen tulokseen, nyt eivät. En siis ottanut kantaa pidemmällätähtäimellä.
   
 13. lassej

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  174
  Tykkäykset:
  0
  Olen ;)

  Eli DNA:lla / suomen 2G:llä on tällä hetkellä hiton isot kiinteät kustannukset matkapuhelinverkon ylläpidosta ja mainonnasta.

  Sitä vastoin uudesta myydystä liittymästä ei tule käytännössä yhtään kiinteitä kustannuksia lisää, ainoastaan muuttuvia kustannuksia. Lisäksi uudesta liittymästä tulee tuottoja, joilla katetaan kiinteitä kustannuksia.

  Vaikka DNA olisi viime vuonna lopettanut kokonaan uusien asiakkaiden hankkimisen se olisi ehkä hetkellisesti näyttänyt parempaa tulosta, koska mainonnan kustannukset olisivat jääneet pois. Sen sijaan vähän epäilen, ettei DNA:n nykyinen käyttäjämäärä riitä kattamaan DNAn kustannuksia.

  Näin ollen jos DNA nyt lopettaisi uusien asiakkaiden hankkimisen, voisi se pistää lapun luukulle samantien.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  En tunne sinua, eli mihkä varmuus perustuu?
  Suomen 2Gllä on toki ylläpitokustannukset ja pääomakulut jne., mutta en tiedä tarkkaan mikä on DNA ja 2G:n välinen sopimus, mutta olen ymmärtänyt että DNA pitäisi olla kevytrakenteinen ja ostavat toteutunutta liikennettä, eli laskutusjärjestelmän ja jonkin kököset nettipalvelut ovat joutuneet hankkimaan, asiakaspalvelu ulkoistettu, eli äkkiä ajatellen rahat menee mainontaan ja liittymäprovisiohin, tietenkin olemassaolevilla asiakkailla maksatetaan liikennemaksut.
  Totta uusien asiakkaiden hankkiminen on kallista ja mainonta on vain osa sitä. Kyllä DNAn pitäisi tulla toimeen asiakkailaan, taikka he ovat ostaneet 2Gltä kaistaa reilusti yli tarpeen tai on sivittu minimi liikevaihdosta tmv.
  Kyllä, ja pitemmällä tahtäimellä tekevät työtä.
   
 15. jutu

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/9/02
  Viestit:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Käsittääkseni Suomen valtiokin omistaa osan TeliaSoneraa. Joten konsernin kokonaisvoitosta tulee osa siis Suomen valtiolle.
  Tässä on huomattavaa, että vastaavasti myöskin osa TeliaSoneran Ruotsin/norjan jne. liiketoiminnan voitosta tulee Suomeen, ja tätähän ei ole Sonera-aikana tapahtunut.
   
 16. vp

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/1/03
  Viestit:
  151
  Tykkäykset:
  0
  Onhan tuo nähty kuinka hyvin tuo suomen valtio osaa rahoja käyttää meidän hyväksi. Eli ei paljon sureta,jos puhelinlaskut menee muille maille...
   

Jaa tämä viestiketju