Mobiili.fi Onko kosketuksessa voimaa? Mobiili.fin ensikokemuksen Huawei Mate S:stä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 3/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2163
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Huawei Mate S


  Huawei julkisti eilen uuden Mate S -huippupuhelimensa. Uudella laitteellaan Huawei lupaa koskettaa käyttäjien jokapäiväistä elämää merkittävillä tavoilla. Erilaiset kosketustavat ja niiden mahdollistamat toiminnot ovatkin Mate S:n huomionarvoisimpia ominaisuuksia. Tutustuimme alustavasti uutuuden tuntumaan ja tarjontaan Berliinissä järjestetyillä IFA-messuilla.

  Sulavalinjainen uutuus

  Mate S on varsin hoikka ja virtaviivainen älypuhelin. Samalla metallinen rakenne tuntuu tukevalta eikä taipumista tai natinoita ole havaittavissa. Laitteen takakuori on kaareva, eli puhelin on keskeltä selvästi paksumpi kuin laidoista. Kyljet luovat siis mielikuvan ohuesta profiilista, vaikka todellisuudessa mistään sairaalloisen hoikasta puhelimesta ei ole kyse.

  [​IMG]
  Profiili on hoikka, vaikka keskeltä puhelin on paksumpi


  Etupuolta hallitsee näyttö, joka näyttää yltävän puhelimen laidasta laitaan asti. Varsinainen kuva ei kuitenkaan kata koko alaa, mikä johtaa tietyissä tilanteissa hieman erikoiseen mustaan kehykseen kuvan ja puhelimen valkoisen etukuoren välillä. Kyseessä on kuitenkin hyvin pieni kosmeettinen ”haitta”, joka ei näy aina ja on helppo unohtaa.

  Muilta osin Mate S:ssä on samaa henkeä kuin uudessa Honor 7:ssä. Metallipinnan tuntuma on mainio, kamera on hieman ulkoneva, painikkeissa on hyvä palaute ja sormenjälkitunnistin toimii luotettavasti. Neliskanttinen kameraelementti yhdistettynä takakuoren antenniviivoihin tekee kuitenkin Mate S:stä hyvin HTC:n One-puhelinten näköisen.

  [​IMG]
  Takakuoren elementit tuovat mieleen HTC One M9:n


  Monenlaista kosketusta

  Mate S:ssä Huawei kehuu vieneensä sormenjälkitunnistimen ja rystyseleet uudelle tasolle. Tunnistin tukee pyyhkäisyjä ja pitkiä painalluksia, joilla voi vaikkapa avata valikkoja tai selata valokuvia. Piirtämällä eri kuvioita rystysillä käyttäjä voi taas avata tiettyjä sovelluksia, kuten kameran tai soittimen.

  Tunnistimen eleet tuntuvat toimivan hyvin ja esimerkiksi kuvien selaaminen yhdellä kädellä on itse asiassa ihan näppärän oloinen toiminto. Laitteella on kuitenkin sen verran kokoa, että takaa löytyvä sormenjälkitunnistin on helpompi taivoittaa kuin tietyt nurkat näytöllä.

  Rystyseleet sen sijaan eivät vielä aivan vakuuttaneet. Ensinnäkin puhelin ei omilla rystysilläni alkanut aina piirtämään kuviota, vaan luuli tapahtumaa tavalliseksi sormikosketukseksi. Tässä tapauksessa on kuitenkin vaikea sanoa, olikko mallilaitteessa tai esittelytilanteessa jotain toimintoa häiritsevää. Lisäksi olen hieman epäileväinen, tulisinko itse lopulta käyttäneeksi kyseistä toimintoa, vaikka lähtökohtaisesti universaali oikoreitti jonkin suositun sovelluksen pariin kuulostaa hyödylliseltä. Kuten tavallista, heränneet kysymykset ratkeavat vain pidempiaikaisella käytöllä.

  Manuaaliasetuksia Pro-kamerassa

  [​IMG]
  Pro-kuvaustila


  Pro- eli ammattilaiskamera on Mate S:n manuaalitila. Siinä käyttäjä voi itse hallita kuvatessaan esimerkiksi tarkennusta, valotusta ja suljinaikaa. Asetukset tuodaan suhteellisen kätevästi tarjolle, vaikka niiden säätäminen on silti hieman hidasta.

  Kummastusta herätti kuitenkin kamerasovelluksen käyttöliittymä. Toimintoja vaikuttaisi olevan enemmän kuin aiemmissa Honor- tai Huawei-puhelimissa, mikä on hieman ruuhkauttanut sovellusta. Osa kuvaustiloista on valittavissa sivupyyhkäisyillä, mutta samalla esimerkiksi tärkeän Pro-tilan joutuu kaivamaan oikeasta yläkulmasta aukeavasta lisävalikosta. Sieltä taas on matkattava edelleen varsinaisiin asetusvalikoihin, jos haluaa esimerkiksi muuttaa kuvakokoa. Kaipaisinkin jonkinlaista selkeyttä siihen, mistä mikäkin toiminto löytyy.

  [​IMG]
  Messualue Mate S:n linssin läpi


  Loppumietteet

  [​IMG]
  Kaiuttimet löytyvät Mate S:n alapäädystä


  Huawei Mate S on tyylikäs älypuhelin, joka pakkaa kookkaan näytön hyvin siroon, mutta laadukkaan oloiseen pakettiin. Sormenjälkitunnistin tuntuu toimivan hyvin luotettavasti ja tarjolla on paljon sekä siihen että näyttöön liittyviä kosketusominaisuuksia. Osa näistä toimii ensitestin perusteella hienosti ja toiset taas vaativat pidempää katsausta.

  Monet Mate S:n erikoisemmista ominaisuuksista ovat kuitenkin tarjolla myös vastajulkaistussa Honor 7:ssä, joka on huomattavasti halvempi. Toki laitteiden muotoilut suuntaavat niitä hieman eri kohderyhmille, mutta tästä huolimatta Mate S:n pahin kilpailija saattaa hyvin tulla Huawein omasta leiristä. Nähtäväksi jää, miten uuden puhelimet pärjäävät pitkässä juoksussa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju