Onko känny edelleen statussymboli joillekin?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja kvarkki, 4/1/09.

 1. kvarkki Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/08
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Tämä kysymys heräsi kun käytin ikivanhaa kännykkää kapakassa ja yksi sosiaalipummilta näyttävä hörhö tuli näyttämään omaansa ja sanoi että tämä on nykypäivää. Vastasin että aha, minä maksoin euron omastani.

  Tiedän henkilöitä joilla ei ole edes sähköpostia eivätkä käytä tietokonetta töissä eivätkä kotona mutta joiden kännykän oletan olevan 3G-kännykän.

  Onhan se halvempaa brassailla hienoilla kännyköillä kuin hienoilla autoilla. :) Siihen on supruguillakin varaa.
   
 2. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29295
  Tykkäykset:
  7542
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Itselleni ei nuo puhelimet ole mitään statussymboleita. Perusduunari ja vaikka arvokkaampiakin puhelimia omistan niin mitään statusta en niillä hae. Enkä niiden avulla edes mitään statusta halua. Eri asia onkin jos ravintellissa puhua pölpötän Serenataani (jos vaikka joku naisihminen sen tunnistaisi) ja haluaisi samojen lakanoiden väliin kanssani kun puhelimen mukaan olen hyvin tienaava businesmies, niin onpa siinä aamulla pettymistä kun herää lähiöstä ja kaveri joka makaa vieressä onkin suutari eikä miljardööri ;)

  Mitä tuohon autobrassailuun tulee, niin enpä edes omista korttia jonka oikeuttamalla luvalla niitä peniksenjatkeiksikin kutsuttuja menopelejä saisin ajaa.
   
 3. Noma

  Noma Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  10/8/03
  Viestit:
  5502
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  Nexus 5
  Kaikki, josta on olemassa vähintään kaksi erihintaista malliversiota voivat olla käyttäjälleen statussymboleja. Varmasti on paljon niitäkin, jotka omistavat iPho...krhm, statuksennostokännykän vain kasvattaakseen sitä kuuluisaa virtuaalivehjettään. Suurin osa ei taida kuulua tähän joukkoon kuitenkaan. Vertujen omistaminen nyt on asia erikseen sitten tässäkin asiassa.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta, eli millä hoitavat netinkäytön, mukaan lukien sähköpostin.... 3G kännykällä.
  3G luuriin on toki muitakin syitä, niissä nykyään luurien kehittyneimmät kamerat ja muut ominaisuudet. Eikä tietenkään pidä unohtaa 3G kytkykauppaa joissa myyjä unohtaa peruskäyttöön ottoopastuksen... mutta "hyvän" tarjouksen on voinut tehdä (niitä on jopa hyviä)


  Niin se markkinointi toimii, kaveri kertoo kaverille. (tässä tapauksessa keveri ehkä vähän väärä sana)
   
 5. mass243

  mass243

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/08
  Viestit:
  375
  Tykkäykset:
  0
  Pakkohan se on myöntää, että hyvältä tuntui mennä puhelin kädessä käymään kaupassa aikoinaan kun nykyisen communicatorin ostin :)
  Sama homma oli N96:n kanssa kun vieläpä sain sen huomattavasti ennen jälleenmyynnin alkamista...

  Oikeastaan jos puhelimella haluaisi brassailla oikein kunnolla, tulisi sen olla vähintään joku useampien tuhansien eurojen Vertu tms. Itsellä tosin loppuisi kantti laittaa montaa tuhatta egeä puhelimeen -> mieluummin sitten pidän sitä autoa statussymbolina!
   
 6. Benkku15 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  18   0   0

  Liittynyt:
  11/9/07
  Viestit:
  2641
  Tykkäykset:
  125
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 7 Plus 256GB Jet Black
  Allekirjoituksessa lukee :D onhan se jonkinlainen status kysymys :D
   
 7. rare

  rare Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/08
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  5
  Heh, itse tunnen kaverin jolla ei ole minkäänlaista tietokonetta mutta huippu kännykät kyllä löytyy (eikä ole mitään kytkyjä).
  Eikä kyse ole todellakaan siitä etteikö rahaa olisi, (oma osake, auto ja hyväpalkkainen vakituinen työ) tyyppiä ei vaan kiinnosta.
  Ja voin myös sanoa ettei hän ole laittanut nettiasetuksia edes puhelimeensa, vaan tärkeintä on että luuri on näyttävä ja kallis. Eli jotain statusta tässäkin varmaan haetaan.

  Itselläni on nuo allekirjoituksessa mainitut luurit, jokainen voi niistä päätellä haenko jotain statusta. Uusinkin niistä on viisi vuotta vanha:)
   
 8. Benkku15 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  18   0   0

  Liittynyt:
  11/9/07
  Viestit:
  2641
  Tykkäykset:
  125
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 7 Plus 256GB Jet Black
  8910i on vieläkin yhtä kauniin ja leson näköinen :D tuo aukaisu tsydeemi on siinä vaan niin helmi.
   
 9. rare

  rare Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/08
  Viestit:
  134
  Tykkäykset:
  5
  Totta:) Sanotaan näin ettei ainakaan hävetä käyttää sitä julkisilla paikoilla.
   
 10. kvarkki Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/08
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Sanoin että heillä ei välttämättä ole edes sähköpostia. Yksi tällainen tuntemani henkilö kävi aivan äskettäin työvoimatoimiston ATK-kurssin, joten tuskin hoitaa netin käyttöä edes kännykällä. Kännykkä oli ostettu jo ennen sitä ja oli ostohetkellä viimeistä huutoa.

  Joskus aiemmin kykykaupasta oli pitkä keskustelu. Yhtenä säälittävänä esimerkkinä mainitsin erään yksinhuoltajan, jonka koko perheelle myyntimies oli onnistunut myymään 3G-kännykät, mutta se on jo toinen juttu.

  Mutta pääaiheeseen: Kukaan ei tietenkään vastaa täällä: "Minulle se on statussymboli". Siis oletan että se on mu****jatke kaikille niille jotka eivät vastaa täällä mitään. (argh... kohta tämä palsta tulvii vihaisia vastauksia että ei mulle.)
   
 11. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
 12. kvarkki Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/08
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Juu. Statussymboli vain muille. Muut vaan, en mä.
   
 13. kimmo Vieras

  0   0   0

  Itselleni tuskin on..olen vain "niksahtanut" erilaisiin teknisiin vimpaimiin ja niitä on pakko saada lisää. Varojen puutteessa joudun aina ostamaan käytettynä vanhempia malleja, mutta koitan sitten saada jotain hieman "erikoista", mikä aikoinaan maksanut paljon.
  Tällä hetkellä löytyy varmastikin 10 toimivaa puhelinta, mutta kalleimmastakaan tuskin saisi myydessä satasta, joten kovin isona lesoiluna en tuota pitäisi.
   
 14. eralumi Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/1/05
  Viestit:
  4956
  Tykkäykset:
  30
  Kyllä mä myönnän, että odotan puhelimien herättävän jonkinnäköistä mielenkiintoa myös muiden silmissä.Niinkuin Kimmokin, olen teknisiin vimpaimiin hurahtanut, ja itsekin tulee melkein kaikki ostettua käytettynä. Esim. Nokia E51 oli mulla alle viikon. Sen kun olis uutena ostanut niin takkiin olisi tullut.
   
 15. Benkku15 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  18   0   0

  Liittynyt:
  11/9/07
  Viestit:
  2641
  Tykkäykset:
  125
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 7 Plus 256GB Jet Black
  Aidolta se näyttää kuitenkin :) sehän on pääasia.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Onhan toki noitakin, emailin käyttö kännykällä on toki vain yksi laitteen käyttömahdollisuus, joillain se kännykkä on ainoa emailin käyttölaite, no ehkä julkisten tietokoineiden (web mail) lisäksi. ja jos sähköpostia ei ole, niin kännekällä sitä voi silti lähettää.

  Noin yleistäen, kai sitä kännykkää voi ilman ATK kurssia käyttää, tiedän ainakin henkilöitä jotka niin tekevät, ehkä heillä ei aivan mene termit aina oikein, ja on vähän epäselvää mikä on netti, mutta käytännössä kuitenkin luurin nettiyhteyksiä käyttävät sen enempää tiedostamatta.

  Jos ei ole sen kummemmin harrastuenisuutta alaan voi myyjällä olla toki iso vaikutus ostopäätkseen, samoin tutuilla, mainonnalla jne. mutta myyjällä viimekädessä iso vaikutus kaupan ja valinnan onistumiseen. jos ostaessa asiakasta kiinnostaa erityisesti jokin tietty ominaisuus, niin voi siinä mukana tulla myös paljon muitakin ominaisuuksia.

  Joka tapauksessa nykyaikainen puhelin, on oiva valinta ihmiselle jolla ei kotona, syystä tai toisesta, hyvää IT varustusta , jos hän vielä vähävarainen pätkätyöläiselle tai työn niin varsin näppärä tapa hoitaa nuo asiat kuntoon.


  No ei kai kännykkä sen kummoisempi status symbooli ole, harrastajille se on toki tärkeä, ei siinä mitään. jos vielä uusin viritys hankittu tiukassa taloudellisessa tilanteessa niin tottakai hankinnasta ollaan ylpeitä.

  jos kyseessä jokin alkoholisoitunut sosiaali tapaus, niin heillä kai materiaalisia iloja vähän, ja nekään eivät välttämättä pitkään säily. mutta se jokin mitä on, voi olla hänelle tärkeä, vaikka sivullista lähinnä hymyillyttää.

  Muille sitten kännykän symbooli arvo on sitten monesti vähäisempi, jotkut pitää tuoreesta pätevästä tekniikasta, toisille riittää että on linjassa muun ulkoisen hapatuksen kanssa, joillekkin penninvenyttäjille tärkeää että on mahdollisimman pitkään käytetty.

  Katsojaa sitten voi kiinnostaa mikä vain yksityiskohta, kengat, kello jne. tai kokonaisuus, joku arvioi hintoja hyvinkin tarkkaan, joillain herneitä nenään jos poikkeaa omasta kovasti.
   
 17. kvarkki Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/08
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Se on toinen juttu. Tämä esimerkkitapaus ei tietääkseni käytä mitään kännykän sellaisia ominaisuuksia joita ei olisi tavallisissa halpispuhelimissa.

  Tämä henkilö kävi työvoimatoimiston määräämän ATK-kurssin kun hänet määrättiin sinne eikä hän tiennyt ATK:sta mitään. Hän ei tiennyt tietotekniikasta juuri mitään sen koska hän ei ole ollut pätkääkään kiinnostunut siitä. Myöhemmin lahjoitin hänelle yhden vanhahkon mutta käyttökelpoisen tietokoneen, mutta hän ei ole edes asentanut sitä paikoilleen.

  Kyllä, juurin noin voisi olla mutta useinkaan käytännössä ei ole. Nykyaikainen puhelin on valittu usein vain siksi että se on hieno.
   
 18. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Toki ulkonäkö on monelle valintakriteeri, siinä ei kai mitään pahaa, jos vielä sattuu saamaan luurin jossa ominaisuudet parempia ja/tai enemmän, niin hyvinhän se on sitten mennyt.

  Toki joskus ulkonäkö persuteen takia tulee joillain valittua tuote jossa ominaisuudet huonompia. joillakkin ulkonäkö tekijät vain ajavat muun ohi, toiset taiteilee kompromissa ulkonäkö/ominaisuuksien lisäksi hinnan kanssa.

  Markkinoilla on tyylikkäitä ja kiinnostavia puhelimia , niiden ongelma on etteivät ominaisuuksiltaan ole sitä tasoa että yksistään sellaisen kanssa ei ehkä pärjäisi, jotkut ratkaisseet ongelman kantamalla parialuuria, tosin se voi ulkopuoliselta näyttää huvittavalta.

  Jos taasen eurot eivät ole rajattomia, niin tuollaisia (useita) luureja ei ehkä ole varaa tai tarkoituksenmukaista hankkia, joten pitää tyytyä keskiluokkaiseen alle tonnin muoviluuriin.
   
 19. kvarkki Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/5/08
  Viestit:
  99
  Tykkäykset:
  0
  Tonnissako se keskiluokkaisuuden raja kulkee! Huh.... tulee mieleen eräs kaverini joka valitteli että ei voi vatsaoireiden takia syödä ostereita ja hummereita.

  Monta luuria merkitsee myös monta puhelinnumeroa tai sim-kortin jatkuvaa vaihtelua puhelimesta toiseen. Inhoan ihmisiä joilla on useampia kuin yksi puhelinnumero. Ei ikinä tiedä mihin numeroon pitää soittaa ja mistä numerosta milloinkin tavoittaa.

  Hienolla en tarkoittanut pääasiassa ulkonäköä, vaan sen statusarvoa tyyliin hieno auto (mersu) / vanha kottero (ruostunut lada.)
   
 20. virtanenantti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/9/06
  Viestit:
  374
  Tykkäykset:
  26
  Puhelinmalli:
  SGS8
  Golfista ei saa jatketta millään ja N95 on kätevä peli, jossa on tällä hetkellä kaikki tarpeellinen. Eli ei ainakaan minulle.
   

Jaa tämä viestiketju