Mobiili.fi Onko iPhonessasi turhia sovelluksia? Niiden piilottamisesta on edelleen toivoa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/4/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2115
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Oletko koskaan joutunut piilottamaan iPhonellasi tarpettomia sovelluksia erilliseen kansioon jonnekin hylättyyn kotiruutunurkkaan? Mahdollisuus sovellusten piilottamiseen oikeasti on ollut toivottu ja ajoittain huhuttu iOS-uudistus. Nyt tunnelin päässä näkyy jälleen valoa.

  iTunesin metatiedoissa on viime aikoina alettu havaitsemaan uusia merkintätapoja, kertovat The Verge ja AppAdvice. Erityisen mielenkiintoinen on ”isFirstPartyHideableApp”-merkintä, joka viestii vahvasti joidenkin Apple-sovellusten olevan jatkossa piilotettavissa. Kytkin löytyy kaikista sovelluksista iTunesissa, mutta toistaiseksi se on aina asetettu pois päältä.

  Esiasennettujen iOS-sovellusten poistamisesta ja piilottamisesta on liikkunut huhuja jo pidempään. iOS 9.3 -version betatestiaikoihin käyttöjärjestelmästä löydettiin useita jippoja tarpeettomien sovellusten piilottamiseen. Nämä eivät kuitenkaan ole peruskäyttäjälle erityisen käteviä. Lisäksi ainakin osa keinoista näyttää lakanneen toimimasta iOS 9.3:n virallisen julkaisun jälkeen.

  [​IMG]
  Applen toimitusjohtaja Tim Cook.


  Viime syksynä itse Tim Cook vihjasi, että esiasennetut iOS-sovellukset saattaisivat tulevaisuudessa olla poistettavissa. ”Emme halua imeä tallennustilojanne kuiviin”, Cook vakuutti tuolloin haastattelussa. Nähtävästi ongelma ei kuitenkaan ole yksinkertainen, sillä sovelluksilla on usein monenlaisia kytköksiä laitteen eri osa-alueisiin.

  Uudet iTunes-löydökset ovat varsin selkeä merkki siitä, että vähintään sovellusten piilottaminen tulee mahdolliseksi. Tämänhetkisten huhujen mukaan uudistus saatettaisiin nähdä iOS 10:n julkaisussa. Varmuutta asiasta ei kuitenkaan vielä ole.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju