Onko Dna Helmi oikeesti niin halpa?

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja jossu, 5/11/04.

 1. jossu

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/10/04
  Viestit:
  168
  Tykkäykset:
  0
  Niin onko toi Dna Helmi muka niin halpa? Onks se niinkun pari kuukautta tai jotain vai onks se pysyvästi halpa?
  Kannattaako ottaa?
   
 2. J3ke

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/8/04
  Viestit:
  496
  Tykkäykset:
  0
  Ei oikein, kun muistaa välillä huonon laskutuksen ja muun ´shown´..
   
 3. petepu

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/04
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Aivan kuin muilla operaattoreilla ei olisi ollut mitään ongelmia.. Ilmeisesti Dna on kuitenkin joillekin uhka, koska sitä pitää noin mollata. Tieytysti maassa, jossa vieläkin palvotaan operaattoria, joka joskus muinoin oli edelläkävijä alallaan, on täysin ymmärrettävää että kilpailua ei siedetä.
  Katsotaan nyt kuitenkin ensin kortit loppuun :)
   
 4. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Totta puhut. Niitä ongelmia on ollut vuorostaan jokaisella operaattorilla mutta niitä ei enää muisteta.

  Jossun kysymykseen sanoisin että ota vaan, on oikeasti ja pysyvästikin halpa ja ei niiden laskujen kanssa enää varmaan ongelmia tule, itsellä niitä ei ole koskaan ollutkaan. Mulla toi Helmi oli alun alkujaan Telia Plus-liittymä josta se sitten vähin erin muuttui dna Miniksi mut mä muutin sen tyypin sittemmin Helmeksi, tänään tuli lasku siitä ja maksettukin jo eikä juur mitään ollut siinä puhelukustannuksia. Joten kannattaa vaihtaa.
   
 5. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Valitan, en voi olla tarttumatta tähän trolliin muiden operaattorien huonommuudesta DNA:han nähden.

  Eiköhän tämä edelläkävijä operaattori johon viitannet (Siis TeliaSonera) liene selkäesti edelleen alan edelläkävijä. Löytyykö DNA:lta EDGE tai UMTS palvelut?? Käsittääkseni heillä ei ole aikomustakaan tuoda UMTS palveluita ainakaan toistaiseksi markkinoille. Ja en tarvitse vastauksiin mussutusta siitä miten turha ja paska UMTS on. Sille on selkeä kysyntä ainakin yrityksiltä. Sonerahan on edelleen yritysten ykkösvalinta.

  Kovasti DNA vielä markkinoille tullessaan uhkui kilpailevansa laajoilla palvelukokonaisuuksillaan, eikä hinnoilla kuten muut. Ihmettelen kovasti minne ne palvelut ovat jääneet? Kaikki innovatiiviset palvelut on yksi kerrallaan haudattu hiljaa. Näyttää osat vaihtuneet ja DNA jäänyt nykyään halpaoperaattorien kastiin surkean asiakaspalvelunsa ja laskutussekoilujensa johdosta, ja tätä suuntausta tukee nämä näennäisesti halvat liittymät (tosin vain omiin liittymiin soitettaessa). Seuraavana nähdään varmaan "soita ilmaiseksi DNA->DNA" tekohengitys kuolevalle operaattorille.

  Montakos vuotta DNA on tehnyt tähän asti voitollista tulosta, ei ainuttakaan. Rajuja tappioita vuodesta toiseen Entäpä Sonera joka julkaisi vastikään todella hyvän tuloksen.
   
 6. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Santtu: Eiköhän mielipiteesi ole moneen kertaan tullutkin selväksi ja kyllä rivienkin välistä voi lukea paljon. Toivois että pikkuhiljaa alkaisi rauhoittua se dnalle loanheitto mitä aiemmin pidettiin suoranaisena kansanhuvina. Tosin joillekin nuo uudet operaattorit on ilmeisimmin kauhistus, syitä kauhistukseen en ala pohtimaan. Vielä palauttaisin mieleen erään asian : Ajatelkaapas asiaa jos ei olisi uusia operaattoreita tullut, olisiko hinnat kahdella suurimallakaan näinkään alhaalla kuin nyt on? Eipä varmaan, kilpailun kiristyminen sen hintojen laskun on tehnyt.
   
 7. petepu

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/3/04
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  No ei se Sonerankaan menneisyys niin kovin ruusuiselta näytä, onhan osakekurssikin tullut "hieman" alas sitten huippuvuosien.
  Menee ehkä vähän off topic, mutta Soneran sivuilla käydessäni pisti silmään mainos "Huolettomasti ulkomailla" jossa kerrotaan "selkeähintaisista" ulkomailla soitetuista puheluista.
  Ihan huvikseni vertasin noita "selkeitä" hintoja Dna:n ulkomaanhintoihin ja huomasin että parjattu Dna on halvempi matkakumppani, kuin "selkeä" Sonera :)
   
 8. Tumppu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  1083
  Tykkäykset:
  15
  Puhelinmalli:
  6110
  Kyllä Santtu heitti faktat pöytään, ilman loanheittoa.
  Toisella toimii palvelu asiakaslähtöisesti, toisella ei.
  Surinan mp-palvelukeskusta (netissä) voisivat kyllä
  muut operaattorit plagioida vapaasti, mielestäni paras
  rajapinta gesmiasioissa mitä löytyy tällä hetkellä...
   
 9. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Ainakin henkilökohtaisesti oon saanut hyvää palvelua dnalta joten en ymmärrä miten sitä voisi parantaa. Läpikin olen päässyt miltei samantien aina joten sekään ei tuota ongelmaa. En tiedä tosta "Surinan" nettipalvelukeskuksesta kun eipä sinne pääse kun en ole asiakaskaan thank God mutta lähestulkoon se mitä tarvitsen niin voin hoitaa Oma dnan kautta tai sitten soittamalla aspaan, sehän ei maksa mitään. Mitä loanheittoon tulee, kyllä sitäkin on täällä nähty, suorastaan ivallisesti ja pilkallisesti välillä puhuttu. Toisekseen, näin kommentin jossa puhuttiin fanaattisista dna-käyttäjistä. Tuskinpa kukaan on fanaattinen mutta jossain se sietokyvyn raja tulee itsekullakin vastaan jos päivästä toiseen saa lukea mm. mollausviestejä.
   
 10. Onkimato

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/2/04
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  0
  Hmm... toissapäivänä soitin pitkästä aikaa Dna:n asiakaspalveluun, puheluun vastattiin viiveettä ja asia selvisi saman tien. Torstai-iltana laitoin lisäksi kysymyksen Helmi-liittymästä sähköpostina, vasatus tuli tänään lauantaina (joka on kuitenkin arkipyhä).

  Meiltä lähtee vuodenvaihteessa kolme liittymää Helmeksi, ellei ennen sitä tule muilta operaattoreilta meille sopivampia tarjouksia.

  Nyt käytössä 2 Kolumbusta (kuukausimaksutonta, kaveripiireillä) Dna vakio M sekä Tele2.
   
 11. Katti

  Katti Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  26/6/02
  Viestit:
  1523
  Tykkäykset:
  53
  Puhelinmalli:
  HuaweiP8 Lite, P9 Lite M, Honor8 Lite
  Miksi ihmeessä ei? Senhän saa heti vaihdettua, jos ei vastaa odotuksia!
  Kun kerran peli on mennyt tällaiseksi niin siitä vaan...
   
 12. Rasbelin

  Rasbelin Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/8/03
  Viestit:
  500
  Tykkäykset:
  20
  Itse kyllä uskon DNA Helmen olevan halpa minun käytössä. Ainakin se tulee halvemmaksi kuin nykyinen DNA Vakio M. Ja operaattoria en nyt halua vaihtaa, sillä kaikkia muita varteenotettavia on tullut kokeiltua (myös Saunlahtea, jotka nyt varastoliittyminä). Oma DNA on todellakin hiphop ja pop, kuten SYS 49152 jo vihjaisi. Esim. tämän hetkinen asiakastarjous, eli 1€:lla käyntikortit, oli mukava veto, joka tuli jo käytettyä sitä kautta. Muutenkin asiakaspalveluun ei ole viime kuukauden aikana tarvinnut pahemmin jonottaa. Tosin EDGE-kysymykseen ei ole olemassa heillä mitään julkista tietoa sitä kautta saatavilla. Itselläni kuitenkin Finnet Verkkojen kuuluvuus tärkein syy nykyiseen valintaani. Parempi minulle kuin Elisa tai Sonera Mobile Networks (joista kahdesta Surina surkein).
   
 13. Mika

  Mika

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  641
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 3G
  Itse soitan käytännössä pelkästään dna:n liittymiin niin kyllä dna Helmi on osoittautunu prkl halvaksi.
   
 14. Testailija

  Testailija Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/12/04
  Viestit:
  1553
  Tykkäykset:
  62
  Puhelinmalli:
  Lumia 950
  Nyt sitä on pari kuukautta kokeiltu ja vastaus on: KYLLÄ! Näyttäisi olevan pysyvästi halpa.
   
 15. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Ensimmäiseksi:

  Puhun mielestäni ihan asiaa, kuten joku jo totesikin. Mielipiteeni on tullut selväksi mutta sananvapauden muodossa haluan ottaa kantaa ja tuoda oman mielipiteeni esiin. Oletin vastakommenttia sinulta mutta tyydyit kommentoimaan minun kommenttiani "loanheitoksi".

  Kilpailu on tervettä tiettyyn rajaan asti. Nyt ollaan menty jo terveen rajan yli, yksi pahimpana osasyynä jälleen DNA joka aloitti pelin omilla 0,069 liittymillään. Tästä seurasi järjetön kilpailu operaattorien välillä. Itse operaattorit ovat itsekin tunnustaneet kilpailun lähteneen käsistä. Kolmannen sukupolven palveluita ei uskalleta lanseerata / kehittää siitä pelosta että kansa on nyt tottunut DNA:n alulle panemaan "halpa" ajatukseen joka taas ei välttämättä aivan käy yhteen kun puhutaan 3G palveluista alkuvaiheessa. Todettakoon että osasyynä hintojen rajuun putoamiseen ovat toki myös Saunalahti ja kumppanit mutta rajuimman ja älyttömimmän vedon teki DNA.

  Kilpailua en itsekään pistä pahakseni mutta onko sekään hyvä vaihtoehto että operaattorit kilpailevat toisensa hengiltä älyttömillä hinnoilla + kehitys pysähtyy.

  Asialla on kääntöpuolensa, mikäli kilpailu olisi vähäisempää olisivat operaattorien katteet suuremmat joka taas saisi ne innokkaammiksi investoimaan uusiin palveluihin kuten kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkoihin ja niiden oheispalveluihin. Ehkäpä Suomi kukoistaisi jo nyt Euroopan edelläkävijänä. Tällähetkellä halutaan vaan seurata tilannetta ja palata kivikaudelle tarjoamalla halpoja puhelu ja tekstiviestihintoja 2G verkossa.

  Mikäli Telecom Finland ja Radiolinja olisivat voineet jatkaa entiseen malliin pienemmin hinnanalennuksin, nykyään Suomessa videopuhelut matkapuhelimien välillä olisivat jokseenkin arkipäivää samaan tahtiin kuin aikoinaan tekstiviestit ja erityisesti tekstiviestipalvelut yleistyivät Suomessa ensimmäisenä. Ja rautaa on ollut tarjolla, siitä on turha alkaa mussuttaa. Japanissa DoCoMo (3G) verkot ovat olleet jo vuosia pystyssä.

  Ehkäpä ilman DNA:ta ja järjetöntä kilpailua valtaosalla olisi jo nyt taskussaan 3G puhelin kameralla varustettuna.

  Edellämainittu operaattorihan esimerkillisesti on todennut ettei 3G:lle ole kysyntää. Suosittelen lämpimästi DNA:n maalaisomistajia käymään joskus olkiladon / navetan ulkopuolella tutkailemassa tilannetta esim. Japanissa tai muualla Aasiassa.
   
 16. edelpils

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/12/04
  Viestit:
  251
  Tykkäykset:
  0
  Vedä nyt jo välillä happea ja rauhoitu!

  Kommentit ovat jälleen sellaisia, että suhteellisuudentajusi on kadonnut johonkin.

  Me asumme Suomessa, ja täällä on murto-osa siitä väkimäärästä/palvelujen käyttäjämäärästä kuin Aasian maissa.

  Mitä tulee tähän kommenttiin noin yleisesti, "en halua kuulla mitään mussutusta siitä".

  Katsos, tämä on sitä sananvapautta!
   
 17. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Sen uskon että kova hintakilpailu illitsee 3G investointeja.
  Tosin haluaisin kuulla miten DNA hinnoittelullaan on jarruttanut 3G investointeja? toki kolmas verkko on tonut riskiä investoida verkkoihin, näkisin että enemmin hintariski on tullut muualta.
   
 18. aimo Vieras

  0   0   0

  Hyvä "edelpils", voisitko jotenkin perustella väitteesi? En oikein ymmärrä mitä ajat takaa. Mielestäni "santtu" puhui täyttä asiaa.

  Kilpailu oli vielä ihan tervettä ennen DNA:n "hintahäiriköintiä". Operaattorit saivat pienen katteen vieraaseen verkkoon soitetuista puheluista, nyt niistä tulee tappiota. Tuloa saadaan ainoastaan laskevasta liikenteestä ja omaan verkkoon soittamisesta. Kehitys on sellainen, että pienimmät operaattorit (ainakin palveluoperaattorit) varmasti luopuvat pelistä. Saunalahden pelasti virtuaalioperaattorimalli (mikäli saavat ongelmansa hoidettua kunnialla). Ja mitä tulee tuohon DNA:n hintojen polkemiseen, niin eiköhän se enteile kaupantekoa. Ei nuo Taloussanomienkaan huhut DNA:n myymisestä täysin perättömiä ole.

  Hinnalla ei enää kilpailla vaan laadulla. Selviäjiksi tulevat jäämään lähinnä Sonera ja Elisa.
   
 19. SYS 49152 Vieras

  0   0   0

  Tuosta saisi sellaisen käsityksen että joidenkin mielestä Suomessa ei saisikaan olla enempää kuin kaksi operaattoria. Oletteko te jotka tilannetta moititte, tulleet ajatelleeksi lainkaan sitä että jos Suomessa olisi edelleen vain Sonera ja elisa niin hinnat olisivat yhä huomattavan korkeita? Tuskinpa hinnat olisivat laskeneet itsestään, ilman kunnon kilpailua. Asiakkaiden huutoja halvemmista hinnoista tuskin olisi kuultu, toisaalta epäilen että josko niitä huutoja halvempien hintojen perään olisi koskaan tullutkaan. Suomessahan oli siihen asti vain tyydytty kiltisti maksamaan se mitä operaattorit pyytää, kunnes tulivat nuo "hintahäiriköt". Tunnustakaa pois, hintahäiriköistä on ollut etua. Joskin nykyinen tilanne on kieltämättä hieman sietämätön. Enää ei voida hintoja laskea alemmas, toisaalta hankala niitä nostaakaan. Asiakkaat eivät kuitenkaan kärsi, kärsijät ovat lähinnä operaattorit ja pörssi-operaattoreiden osakkeiden omistajat joiden etuja mm. Sonera ja elisa ajavat. Kahden suuren hintakartelli on ohi, onneksi. Asiakkaatkin ovat oppineet vaatimaan edullisuutta. Tänä päivänä olisi järkyttävää maksaa puhelusta ~0,34 euroa minuutilta vieraaseen verkkoon ja noin ~0,16 euroa minuutilta verkon sisäisistä puheluista. Noilla hinnoilla ei vain yksinkertaisesti kannata puhua kovin paljoa. Halvemmat hinnat ovat myös tuoneet enemmän käyttäjiä ja sen minkä halvemmassa hinnassa operaattori häviää, voittaa isommassa käyttäjäkunnassa.

  Mitä tulee tuohon huhuun, niin se oli Kauppalehdessä eikä Taloussanomissa (ellei sitten Taloussanomatkin ole samaa huhua uutisoinut) ja toisekseen huhu oli siis niin että joku operaattori haluaisi ostaa dnan asiakaskunnan, ei se lehtihuhu niin mennyt että dna oltaisiin myymässä. Sanamuodolla ja sisälukutaidolla on hyvin tärkeä merkitys, myös huhuissa.
   
 20. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6895
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  Taitaa olla aika valikoiva muisti? Tuollaisista hinnoista on turha ottaa edes esimerkkejä kun oli puhe DNA:n heittämästä REIPPAASTA alennuksesta minuuttihintoihin.

  Senaikaiset kilpailevat markkinahinnat oli ESIMERKIKSI itse käyttämässäni KOLUMBUS liittymässä n 8cnt minuutti ja toisessa kuukausimaksuttomassa 12cnt/min.

  Noista varmaan jäi jotain operaattoreillekin,nyt taas osassa puheluja tulee takkiin,joka seikka tuli esille esim. viikolla olleessa HS:n artikkelissa puheluhinnoista.

  Kun operaattoreille jää jotain heillä on intoa kehittää uusia palveluja,oheistuotteita jne.

  Hyvähän DNA:n oli heittää reipasalennus kun heillä ei ole näitä uusia palveluja,ei UMTS,ei kunnolla toimivaa verkkoa PKS.

  Nämä uudet palvelun on SONERALLA,ELISALLA (mukaanluettuna KOLUMBUS) ja jopa SAUNALLAKIN

  onko DNA profiloitumassa "rupuliittymäksi" ?

  ot. tästä varmaan kuuluu perästä,mutta tämä oli kysymys ei minun väite :)
   

Jaa tämä viestiketju