Onko aivan järkevää tilata puhelin Saksasta??? EI !!!

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja zeel, 20/10/03.

 1. zeel

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  50
  Tykkäykset:
  0
  Onko aivan järkevää tilata puhelin Saksasta...???? Ei välttämättä....
  Alla 9 hyvää syytä ostaa puhelimesi Suomesta:

  1. Erilaiset softaversiot: Suomessa ja Saksassa myytävät puhelimet tulevat hieman eri softaversioilla. Kaikki Suomessa myytävät puhelimet testataan ennen myyntin tuloa jokaisella operattorilla. Operattoreiden verkoissa on pieniä säätöeroja varsinkin data puolella joten muualta ostettu puhelin ei välttämättä toimi 100% teholla Suomessa. Suomen ja Saksan puhelimet eivät ole samaa valmistussarjaa joka ilmenee esim eri EAN koodeista paketeissa.
  2. Operaattoriasetukset: Saksasta tulevat puhelimet tulevat paikallisilla operaattoriasetuksilla. Joskus löytyy saksalaisen operaattorin logo esim puhelimen kyljestä tai ruudusta. Myös GPRS ym asetukset ovat sikäläisiä ja oman kotoisen operaattorin asetukset tulee tehdä käsipelillä...
  3. Kieliasetukset: suomen kieli on harvoin vakiona Saksassa myytävissä puhelimissa. Niin ikään suomalaisia manuaaleja on turha odotella, tosin netistä voi usein ladata myöhemmin suomenkielisen PDF version jos printattua versiota ei tarvitse.
  4. Hintaero: Kun lisäät Saksan puhelimen hintaan toimitus, posti ja mahdolliset tilisiirtomaksut, saatat parhaassa tapauksessa säästää muutaman euron. Saksalaisten nettikauppojen toimitusmaksut ovat 20-80 euroa kuljetustavasta riippuen. Pelkästään Suomen ja Saksan eri ALV prosentti on 6% saksassa myytävien puhelimien eduksi (verotus Suomessa 22%, Saksassa 16%). Muista myös että puhelinpaketit sisältävät usein monia paikallisia rahan arvoisia tarjouksia. Esim. Samsung Nordic on tarjonnut 20 eurolla soittoääniä ja pelejä Suomessa myytäviin puhelimiin.
  5. Kuljetusriski: Useimmiten kuljetusriski tuotteesta siirtyy ostajalle sen jälkeen kun myyjä on sen luovuttanut esim. postin kuljettettavaksi. Esim. minulla on 23.9. Saksasta lähtenyt paketti joka katosi matkalla (Deutsche Post selvittää asiaa, mutta)... Kuljetusliikkeet korvaavat kadonneita lähetyksiä kitsaasti jos ollenkaan. Suomesta ostettaessa voit aina kävellä kauppaan ja saat tuotteen heti mukaasi sen sijaan että joudut jännityksellä odottelemaan päiväkaupalla postin tuloa. Puhelimet ovat myös elektronisia instrumentteja jotka eivät siedä liiallisia iskuja ja postin paketinkäsittelytaidothan ovat legenda sinänsä.
  6. Viallinen tuote / toimitusehdot: Mitä jos tuote onkin viallinen? Huollon hakeminen Suomessa jää omalle vastuullesi. Kaupan purkaminen saattaa olla hankalaa tai mahdotonta kun et voi vain kävellä paikalliseen kauppaan ja antaa kauppiaan hoitaa hommat. Kaikki suomalaiset maahantuojat pitävät IMEI koodeista kirjaa ja voivat kieltäytyä vaihtamasta esim huollon kautta heille tulevat puhelimet. Lue toimitusehdot ehdottomasti ennen tilausta. Varsinkin kuljetukseen ja kaupan purkamiseen liittyvät kohdat on hyvä tarkistaa ja välttää näin ikävät yllätykset...
  7. Takuu: Suomessa myytävillä puhelimilla on yleensä ns.14-päivän DOA takuu, eli viallinen tuote vaihdetaan uuteen... Saatko Saksasta ostamallesi puhelimellesi kansainvälisen takuun?
  8. Palvelu: Vaikka Suomessa ei mitään ystävällistä palvelua aina saakkaan, on henk koht palvelu aina eri kuin sähköpostilla tapahtuva. Paikalliselta kauppiaalta saa tarvittaessa apua ja opastusta. Ja täytyyhän suomalaista työtä tukea tai kohta ollaan koko kansa kortistossa.
  9. Sähläys: Summa summarum. Kannattaako muutaman euron takia käyttää aikaa ja resursseja puhelimen hankitaan, pitäen mielessä yllä olevat riskit? Kun haet uuden puhelimesi paikalliselta matkapuhelinkauppiaaltasi saat palvelua, mielenrauhan ja turvan arvokkaalle ostoksellesi ja parhaassa tapauksessa vielä vanhan aikaisen hymyn kaupan päälle...
   
 2. Pete

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  300
  Tykkäykset:
  0
 3. Jace

  Jace Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4509
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  N95, iPhone 5, V3, 7610, 8850...

  1. & 3. Softan saa mahdollisesti (suomessa myytävä merkki, ei brändätty) huollossa päivitettyä rahallista korvausta vastaan. Tosin tällä saadaan lisää euroja kohtaan 4.

  2. Eipä noita gprs yms asetuksia taida Suomessakaan ihan tehtaalta asti olla laitettuna puhelimiin, kyllä ne sitten kaupassa myyjän opastuksella sinne räplätään tai haetaan tx-viestillä.

  Mitä noihin takuu-juttuihin tulee, niin muutamilla valmistajilla on ihan euroopan laajuinen takuu, että voi suoraan Suomessa viedä huoltoon ja mitä foorumilla ovat ihmiset mainostaneet ostaneensa puhelimia saksasta, niin onhan näitä ollut tapauksia, jossa on säästetty paljonkin, ja sitten taas täysiä tappioita ja tapauksia, jolloin oma puhelin on tullut saksasta myöhemmin, kuin mitä sen Suomesta olisi saanut hyllystä.
  Mutta sen kummemmin puolustelematta Saksasta tilausta totean tähän, että en kyllä itse ole harkinnut tilaavani puhelinta ulkomailta. Mutta sehän on niin makukysymys kuka mistäkin puhelimensa ostaa.
   
 4. jason

  0   0   0

  Liittynyt:
  3/6/03
  Viestit:
  553
  Tykkäykset:
  0
  Usein Saksassa ja muuallakin euroopassa on myynnissä puhelimia, joita ei välttämättä edes tule suomeen tai tulevat pitkällä viiveellä. Se on syy monien tilauksiin.
   
 5. tjk

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/8/03
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Nyt rupeaa kuulostamaan mielenkiintoiselta, löytyisköhän jotain lähdettä esitetyille väitteille ja tarkentaisitko seuraavia asioita?
  -Kuka hoitaa testaamisen Suomessa, operaattorit vai valmistajat? (kerro tämä, niin mä kerron miksi ei vaikuta realistiselta)
  -Minkälaisia toimivuuseroja eri maista ostetuissa puhelimissa on? Mikä dataominaisuus ei toimi, ja missä suomalaisessa verkossa?
  -Miten monen puhelinmallin EAN-koodeja on vertailtu? Tekeekö kaikki valmistajat tosiaankin jokaista mallia useammassa eri paikassa?
  -Onko puhelin tai softa varmasti erilaisia, jos ne valmistetaan eri maassa olevassa tehtaassa?

  Olisikohan kuitenkin niin, että puhelimet tehdään toimimaan speksien mukaisesti. Tietysti joku valmistaja saattaa joillekin isoille operaattoreille tehdä lisäominaisuuksia, jotka ei ole missään standardissa ja toimivat ainoastaan kyseisellä operaattorilla. Näiden viritysten ei kuitenkaan luulisi vaikuttavan speksien mukaiseen toimintaan. Melkein uskaltaisin väittää, että ostopaikasta riippumatta puhelin toimii samalla tavalla samassa standardin mukaisessa verkossa.

  Vai onko Saksa joku poikkeustapaus, ja ryhdymme tulevaisuudessa tilaamaan puhelimemme vaikkapa Puolasta? :) Tulipahan vaan fiilis, että kirjoittaja ei välttämättä tiedä mistä puhuu, tai sitten mä en vaan ymmärtänyt. Tai mahdollisesti menin vanhanaikaiseen ja nielaisin syötin koukkuineen päivineen...
   
 6. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Eiköhän se valmistaja ne softat testaa tai ainakin, jos itse tekisin softan niin luonnollisesti sen testaisin ennen kuin päästäisin sen laajempaan levitykseen...
   
 7. Whig

  Whig Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  28/6/02
  Viestit:
  860
  Tykkäykset:
  201
  Puhelinmalli:
  170.275 MHz transmitter
  Itselleni tuli sellainen fiilis, että kirjoittaja myy matkapuhelimia suomessa =)
  Tiedä sitten miksi ihmeessä semmoinen fiilis tuli ;)
   
 8. CobRaz

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/9/03
  Viestit:
  160
  Tykkäykset:
  0
  Heh, itsellä tuli heti kans sama ajatus mieleen.
   
 9. wiwwe

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/2/03
  Viestit:
  759
  Tykkäykset:
  0  1) Ahaa, uutta minulle. Tosin tämä ei ole ongelma, kun huollossa voidaan vaihtaa.

  2) Logo on vaikea vaihtaa, kuoressa oleva merkintä taas harmillisempi, tosin itseäni ei haittaisi edes, olisi jopa kiva sellanen pieni "gprs" teksti tuossa S300:n kannessa. GPRS-asetukset voi tilata ihan normaalisti operaattorilta, kuten Suomesta ostettuihinkin. Ei missään uudessa Suomesta ostetussakaan puhelimessa ole valmiina gprs-asetuksia? :)

  3) Onneksi joissain on suomen kieli. Tämäkin voidaan korjata huollossa. Manuaali on kyllä yksi miinus, kun sitä ei paperimallissa saa, ellei itse tee - jälleenmyyntiä ajatellen.

  4) Itse säästin 80 euroa, ja sain puhelimen ennemmin kuin se oli Suomen markkinoilla. Oli kivaa.

  5) Tästäpä ei ole huonoja kokemuksia itselläni, tosin ainahan tämä vaara on, kuten Suomen sisälläkin lähetettävissä paketeissa.

  6) Tuote viallinen, viedään huoltoon, aivan kuten Suomestakin ostetuilla. Eiköhän kaikilla valmistajilla takuut toimi ainakin Euroopan sisällä tapahtuvassa kaupankäynnissä ihan normaalisti. No, ainakin Samsungilla ja Mokialla ainakin pitäisi. Muista ei kokemusta.

  7) Itse ainakin sain. Kerran käytetty huollossa päivityksessäkin.

  8) Totta, tosin Suomessakin usein kun ostat puhelinta, tiedät itse enemmän kuin myyjä. Mutta on se silti plussaa, eikä tarvitse englantia sopertaa.

  9) Hmm, täytin kaavakkeen, ja odotin kolme viikkoa ja hain puhelimen postista. Itselläni ei sähläystä.

  ++ Onneksi seuraavan puhelimen (V600) voi suosiolla ostaa Suomesta, kun hinta ei ole paha täälläkään.  E: olipa iso.
   
 10. WonderC

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/8/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  0
  PDF versiota ei siis ilmeisesti pysty printtaamaan. Muutenkin vaikutti perustelut köyhiltä.
   
 11. juppelis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/9/02
  Viestit:
  5482
  Tykkäykset:
  18
  Tosimies ei manuaalia lue.
  Niin ja PDF:n pystyy tekemään niin, että sitä ei saa printattua, mutta jos ei kuvia tarvitse niin sen voi leikata ja liittää vaikka notepadiin (en tiedä voiko tuonkin toiminnon ottaa pois).
   
 12. wiwwe

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/2/03
  Viestit:
  759
  Tykkäykset:
  0
  Mistä tahansa mitä näytöllä on, voidaan tehdä tuloste. Tai, no ainakin windows-ympäristössä, jostain dosseista en tiedä saako niistä skriinshottei =D
   
 13. Micc0

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/8/03
  Viestit:
  41
  Tykkäykset:
  0
  Juuh, todettakoon että,

  Itse säästin 105 euroa postikulujen jälkeen, kun tilasin saksasta. (verrattu Puhelinkioskin ja Mobben hintoihin)
  Puhelimessa ei ole mitään ylimääräistä, suomenkielinen softa löytyy, on toiminut moitteettomasti, ja GPRS asetuksien itse laittamiseen meni 5 minuuttia.

  Joudun siis yhtymään monen muunkin tunteeseen, että näinköhän tällä viestillä pyrittiin kasvattamaan omaa myyntiä. ;)
   
 14. tjk

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/8/03
  Viestit:
  77
  Tykkäykset:
  0
  Valmistajat taatusti testaavat softansa, mutta tuskin kaikki valmistajat käyvät jokaista malliaan (tai siis niiden suomalaista varianttia...) testaamassa täällä jokaisessa verkossa. Ellei testaamisella tarkoiteta sitä, että puhelin löytää verkon ja sillä voi soittaa. Tuollaisestakaan "testauksesta" en olisi mitenkään varma.

  Varmastikaan jokaista mallia ei testata kaikissa mahdollisissa maailman verkoissa, miksi siis kaikki aina testattaisiin Suomessa? Jo kustannusten kannalta ajatus kuulostaa aivan järjettömältä.

  Operaattorit saattavat myös tehdä jonkinlaista testausta, mutta ei taida niilläkään rahkeet riittää jokaisen mallin ja softaversion testaamiseen.
   
 15. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Siitäkin huolimatta kaverin kirjoituksessa oli hyviäkin pointteja. Saksasta tilaaminen kannattaa jos tietää mitä tekee ja hyväksyy manitut puutteet/riskit. Jos ei tiedä mitä tekee, niin kannattaa ostaa Suomesta ja tukea paikallisia kauppiaita, joiden heidänkin pitää elantonsa ansaita.
   
 16. Haavi

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  478
  Tykkäykset:
  0
  Onkohan näin?
   
 17. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Nokialla ei oo eikä muistaakseni muillakaan malleilla, enää ainakaan.
   
 18. Esa Isopahkala

  Esa Isopahkala Ylläpitäjä

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  8060
  Tykkäykset:
  2013
  Puhelinmalli:
  Nexus 5x (Android 8.1.0)
  Vähän sinne päin...DOA-vaihdot Suomessa:

  - Sony Ericsson ja Samsung: 7 pv
  - Siemens 5 pv
  - Nokia: ei DOA-vaihtoa
   
 19. Jombe Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/3/03
  Viestit:
  2877
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  3210
  Jos ostaa sen Saksasta suoraan ja tuo Suomeen esim. työmatkalla...? Sillon se on järkevää...
   
 20. Ammattilainen Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  4939
  Tykkäykset:
  26
  Taitaa Codealin bisnekset kärsiä eniten näistä Saksasta ostajista, sillä monissa Samsungeissahan käsittääkseni on Saksastakin tilattaessa suomi kielivalikoimissa valmiina... Siinä motivaatiota tämän ketjun aloittamiseen?
   

Jaa tämä viestiketju