Elisa Ongelmia GPRS:n kans Elisan verkossa

Keskustelu osiossa 'Operaattorit', aloittaja Hintabongaaja, 16/1/05.

 1. Hintabongaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/04
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K600i + Saunalahti Ykkönen
  Mulla lakkasi GPRS toimimasta perjantain aikana (perjantaina pikkutunneilla vielä toimi, mutta myöhään perjantai-iltana ei enää toiminut). Mulla on kolme Elisan verkossa toimivaa liittymää (Tele2, Elisa ja Saunalahti) ja kaikilla näyttää olevan sama ongelma.

  G-merkkiä ei näy puhelimen käynnistämisen jälkeen, ja kun yritän käyttää GPRS:ää, niin G jää vain vilkkumaan ja myöhemmin siihen tulee viiva päälle merkiksi siitä, että GPRS ei ole käytettävissä. Asetuksia en ole muuttanut ja perjantaiyönä pelitti vielä moitteetomasti.

  Onko muilla ollut vastaavia ongelmia Etelä-Hämeen alueella? Vai onko kännykkäni lauennut? Täytynee hankkia joku Soneran verkossa toimiva liittymä varalle...
   
 2. saeaetaejae

  saeaetaejae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/6/03
  Viestit:
  4601
  Tykkäykset:
  0
  Kannattaa soittaa tekniseen tukeen, niin käskevät pojat buuttaamaan tukiasemat. Mulla oli vuoden käytössä enemmän kuin ahkerasti Elisan GPRS, ja taisi olla kolme kertaa häiriötä. Kaksi kertaa muutama tunti ja kerran oli oman kadun tukiasemat hajalla viikon. Riitti kun vaan siirtyi 500m päähän surffaamaan.
   
 3. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6894
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  helsingissä on minulla toiminut ongelmitta koko ajan,ja toimii myös tällä hetkellä,kokeileppa muuta kännyä
   
 4. edelpils

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/12/04
  Viestit:
  251
  Tykkäykset:
  0
  Tyhjennä puhelimen välimuisti, sammuta puhelin ja käynnistä uudelleen.
  Joskus sekin auttaa.
   
 5. Hintabongaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/04
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K600i + Saunalahti Ykkönen
  Soitin tuonne tekniseen tukeen. Saivat GPRS:n toimimaan, mutta vain hetkeksi (sähköpostit ehdin katsoa). Ilmeisesti joku ongelma tukiaseman kanssa, eli siis aivan paikallinen vika. Toivottavasti saavat tuon pian toimimaan vähän pidemmäksikin aikaa. Ilman GPRS:ää tulee aika pitkäksi kun nukuttaa vauvaa joka yö n. klo 23-04...
   
 6. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Etelä-Hämeessä toimii Elisan verkossa Saunalahden Tekstarin GPRS hyvin mulla.
   
 7. -harri- Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/1/03
  Viestit:
  265
  Tykkäykset:
  8
  Puhelinmalli:
  LG G6 Astro Black
  aika vähä on kyllä ollu ongelma elisa gprs:n kanssa, jos vertaa siihen mitä niitä oli aikoinaan dna:n kanssa..
   
 8. Juppe Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2416
  Tykkäykset:
  0
  Samat sanat...siis elisa vastaan dna gprs..!!!
   
 9. Hintabongaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  1/6/04
  Viestit:
  198
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K600i + Saunalahti Ykkönen
  Tänään alkoi taas GPRS toimia. Katko kesti siis viikonlopun.
   
 10. rasanttu

  rasanttu Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  2089
  Tykkäykset:
  12
  Dna GPRS pistää vieläkin naurattamaan. Yhteys muodostui sattumanvaraisesti arpomalla. Datan siirto pysähteli, yhteys katkeili.. ei välillä yhteyttä lainkaan. Erittäin mukavaa, asiakaspalvelu ei osaa muuta tehdä kuin vikailmoitusta. Se oli ainut yhteyteni parin kuukauden ajan, kyllä vituttaa vieläkin kun muistelee.

  Kun siirryin Elisaan ja sitä vuodenpäivät käytin en kohdannut ongelmia kuin yhden ainoan kerran. Laatu, se maksaa.
   
 11. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Ihmettelen kyllä gprs:n ja edgen tiedonsiirron epävakautta niin TeliaSoneran liittymällä kuin Elisalla. Välillä verkosta tulee tietoa erittäin reippaasti ja työt sujuu kuin tanssi, mutta sitten aivan yllättäen tiedonsiirto hidastuu täysin tai katkeaa kokonaan ja jatkuu sitten kun jatkuu. En nyt perusta havaintoani mihinkään yksittäiseen kerran kokeiluun tai yhteen puhelinmalliin vaan jonkinaikaa käyttäneenä niiden toiminnallisuuteen, josta osa tapahtuu yöaikaan jolloin verkon käyttö ei liene raskainta. Tiedän jo, että gprs tiedonsiirto on prioriteetiltään heikommassa asemassa kuin esimerkiksi puhelu tai sms, joka on täysin ymmärrettävää. Mutta onko niin, että gprs:ää ei ole alunperin suunniteltukaan muuhun kuin hyötykäyttämään ylijäävä verkkokapasiteetti ja sen varaan ei kannata jättää mitään kovin kriittistä esimerkiksi ajomatkalla kartan käyttöä?

  Olen myös ollut havaitsevinani, että TS:n verkossa gprs tiedonsiirto on n. 5 kbps nopeampaa verrattuna Elisan verkkoon. Voiko tällainen pitää paikkansa ja miten se on mahdollista kun molempien kai pitäisi tarjota samoja nopeuksia? Löytyykö jostainpäin nettiä testituloksia tai onko joku tehnyt empiirisiä kokeita eri operaattorien gprs nopeuksista?
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Radioverkosita kyse, niin aina jonkin tasoinen epävakaus kuuluu asiaan.
  En tiedä mitä tuolla käytännössä tarkoitat, mutta nykyisin GPRS ja myös EDGE toimivat varsin hyvin, katkeilut, pysähtelyt ym. eivät ole enään tavanomaista.
  Kuitenkin tietyillä kokoonpanoilla ja sopivissa oloissa kuvailemasi ongelmat voivat olla yleisiäkin, ja liikkuessa, esim tietyissä junissa tuo on toki normaalia.

  Mitään realiaikaista ei tietenkään sovi tehdä, aikä myöskään kriittisä toteutuksia, jonkin realiaikaisen karttamateriaalin siirtäminen ajonaikana ei välttämättä ole aivan järkevimmästäpäästä, ellei sitten ole kyseessä päivityksistä tai ainakin toteutus pitää tehdä niin että katkokset eivät käyttöä haittaa.  En ole havainnut aivan tuollaista, ainakaan niin voimakkaasti että voisi puhua käytännön eroista.
  Maintsemasi kaksiverkkoa ovat osittain aika erinlaisia, myös näissä pakettidata hommissa on paljon asioita jotka vaikuttavat hetkelliseen huippunopeuteen, mutta pelkästään sen mukaan ei kannata tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

  Kun puhut TeliaSoneran verkosta ja Elisan verkosta, niin onko käytetty kummankin oman operattorin korttia, vai jotain muuta.

  Myös GPRS yhteydet ovat ongelmallisia joillekkin sovelluksille/palveluille, joilloin pitkältä tuntuvat katkokset/hidastumiset eivät välttämättä johdu varsinaisesti GPRS verksota vaan palveluiden huonosta sopimisesta tuon päällä ajettavaksi.

  Kuitenkin aivan käytännössä uset, jopa suht realiaikaiset palvelut toimivat varsin hyvin GPRSn päällä.
   
 13. hiltieetu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  20/7/02
  Viestit:
  676
  Tykkäykset:
  4
  Nuo viiveet jotenkin ymmärrän gprs:llä, mutta olen pistänyt merkille että 3g-verkossa viive on tuplasti pidempää, tuollaista 20-30sek. kun sivun laittaa latautumaan että verkosta tulee mitään dataa. Ongelma on sekä internet että wap yhteydellä elisan verkossa joensuussa ja helsinki keskustassa sekä espoossa olen kokeillut. Data liikkuu kyllä erittäin hyvin sitten kun "putkenpään" saa auki. Tullut vain mieleen voisiko vikaa olla puhelimen puolella. Puhelin on 6630. Juu, ehkä pitäis kääntyä palveluntarjoajan puoleen, mutta jono tekn.aspaan on ihan kunnioitettava. Josko joku olisi tehnyt samantyyppisiä havaintoa, tai ei.
   
 14. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Viiveet 3G verkossa ovat pienemmät, jutustasi en nyt aivan saanut selvää kestääkö sinulla GPRS yhteyden muodostaminen, vai se että on välillä ollut idle tilassa jonkin aikaa ja sitten jatkaa tiedon siirtämistä (eli siis GPRS yhteys on ollut päällä, tai aina päällä), jos jäkimmäisestä kyse niin silloin on jotain ongelmaa. Jos kyse siitä että että yhteyttä aletaan muodostamaan tyhjästä niin toki homma kestää jonkin aikaa, siinä kuin ihan pelkässä GSM/GPRS verkossa.

  Jotenkin tuntuu että näiss GPRS yhteyden muodostumis ajoissa on kavasti vaihteluja, kuun asennosta operaattorista ja päätelaite yhdistelmästä riippuen (tai sitten vain sekunnin pituus vaihtelee :). Mutta mielestäni Elisalla ei ole sinänsä mitään poikkevan hidasta.
   
 15. hiltieetu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  20/7/02
  Viestit:
  676
  Tykkäykset:
  4
  mulla yhteys kyllä muodostuu hyvin molemmissa verkoissa, ja on myös aina päällä. Mutta kun viive pyynnöstä ladata sivu siihen lataamisen aloitukseen vaan on 3g-verkossa tuplasti pidempi sekkarista riippumatta. Täytynee selvittää asiaa tarkemmin.
   
 16. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ok, olen kyllä törmännyt kyseisenlaiseen ongelmaan tietynlaisilla kokoonpanolla 3G verkoissa, mutta en mainitsemallasi kokoonpanolla.

  Outoihin viiveeisiin kyllä myös mainitulla laitteella, mutta ei Elisan SIMillä, mutta kyseisessä verkossa on ilmennyt tiettyjä juttuja tehdessä.
   
 17. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  No tein tässä asian tiimoilta testin. TeliaSoneran verkkoa testasin TS:n omalla kortilla, sekä Saunalahden kortilla ja Elisan verkkoa Kolumbuksen kortilla ja Saunalahdella. TS:n ja SL:n kortit antoivat likimain samoja tuloksia ja Kolumbuksen ja SL:n kortit antoivat likimain samoja tuloksia.

  Tein testin niin, että lähetin 200kilotavun kokoisen kuvatiedoston suomalaiselle Nebulan serverille ja otin aikaa kauanko sieltä päätelaitteelle lataaminen kestää. Toisen vertailukohdan otin verkossa toimivalta internet nopeustestausohjelmalta. Kolmannen vertailukohdan otin päätelaitteen omasta nopeusindikaattorista. Tein kaikki lataukset 10 kertaa, joista poistin kaksi huonointa ja kaksi parasta ja laskin mittausten keskiarvon.

  Näin pääsin tuloksiin, että internettesterin mukaan Elisan nopeus on 57kbps ja TS:n 65kbps. Päätelaitteen omalla nopeusindikaattorilla sain, että Elisan nopeus on 46kbps ja TS:n 52kbps. Ja 200KB kokoisen tiedoston latausnopeus Elisalla oli 37kbps ja TS:lla 42kbps, jossa on siis huomioitu gprs viiveaika ja päätelaitteen prosessointikyky. Mitään yleispätevää johtopäätöstähän ei tällaisesta testistä voi mitenkään vetää, vaikka käyttökokemukset ovatkin samansuuntaisia. Lisäksi kyseinen testihän suoritettiin vain yhdellä päätelaitteella.
   
 18. jarkkoo Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  2221
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SGS @ Saunalahti
  Tähän on pakko todeta että tuo Nebula ei varsin ole luotettava kumppani testiä tehdessä, Nebulalla kun ei tunnu olevan homma hanskassa palvelimiensa kanssa muutenkaan. Sori OT.
   
 19. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Päätelaitteella on merkitystä, toki noin iso ero tuntuu suurehkolta verkkojen välillä yleisillä laitteille, malli ja yksilöstä riippuen voi tulla yllättäviäkin huomioita, En tiedä kuinka laajalla maantieteellisellä alueella noita testailit ja oliko ero aina samaa luokkaa, vai vaihteliko suunta tai toiseen.

  En ole mitään järjestelmällisiä tieteellisiä testejä tehnyt, mutta kyllä kuitenkin monen tyyppisiä on tullut tehtyä, sinänsä eroja on löytynyt, mutta en kuitenkaan tuollaiseen selkeään yleiseen GPRS nopeuseroon ole kiinnittänyt huomiota.
   
 20. spug

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/9/04
  Viestit:
  193
  Tykkäykset:
  0
  Joo tämä oli vaan ihan tällainen nopea ja suppea kokeilu. :) Testipaikat ovat Helsingissä noin 4 kilometrin päässä toisestaan ja vahvanverkon alueella. Tulokset olivat suurimpia ja pienimpiä arvoja lukuunottamatta kokoajan samansuuntaisia. Molemmissa verkoissa kävi välillä niin, että joku pienikin lataus jäi "jumiin" ja vei muutaman minuutin.

  Tulin juuri kaupungin toiselta puolelta ja ihan vaan mielenkiinnosta testailin gprs-nopeuksia arviolta 40 paikassa, mutta mitään tuloksia en ole merkinnyt ylös. Elisan verkossa oli 3 katvealuetta pääteiden varsilla, mutta TS:n verkossa vaikutti edes jonkinlainen yhteys löytyvän kaikkialla. TS:n verkossa gprs-yhteys vaikutti myös olevan tasalaatuisempi eli hitaimman ja nopeimman tiedonsiirron ero oli pienempi.
   

Jaa tämä viestiketju