Ongelman laajuus epäselvä – Intelin vialliset suorittimet hajottavat laitteita...

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15359
Reaktiopisteet
103
intel_logo-300x198.jpg
Intelin vähävirtaisissa C2000-sarjan suorittimissa on mitä ilmeisimmin vika, joka hajottaa suoritinta käyttävän laitteen täysin toimintakyvyttömäksi, kertoo The Register. Valmistaja itse ei ole paljastanut, kuinka laajasta viasta on kyse tai mitkä laitteet ovat hajoamisvaarassa, mutta kyseisiä suorittimia on käytetty esimerkiksi verkko- ja tallennuslaitteissa.

Intel itse mainitsi viimeisimmän tulosjulkistuksensa yhteydessä, että yhdessä sen tuotesarjassa on havaittu odotettua korkeampi hajoamisaste tietynlaisissa käyttö- ja aikaraameissa. Yhtiöstä ei kerrota, kuinka montaa suoritinta ongelma koskee. Anandtechin mukaan kyseessä lienee C2000-tuotesarja, sillä tammikuussa 2017 Intel päivitti C2000-tuoteperheen teknistä esitettä ja lisäsi sinne uuden virhekohdan, jonka mukaan järjestelmä saattaa lopettaa toimintansa.

Verkkolaitteita valmistava Cisco kertoi viime viikolla, että useat sen ennen 16. marraskuuta 2016 myymistä laitteista sisältävät komponentin, jonka vikaantumisalttius nousee 18 kuukauden käytön jälkeen. Cisco ei halua paljastaa, minkä yhtiön toimittamasta komponentista on kyse. Komponentin vikaantuminen johtaa järjestelmän toiminnan loppumiseen, eikä laite enää käynnisty.

Vaikka Cisco toteaa vikaantumisriskin nousevan 18 kuukauden jälkeen, ei se usko hajoamisissa näkyvän isoa piikkiä ennen kuin kolmen vuoden käytön jälkeen. Tämä selittää, miksi ongelma C2000-suorittimissa alkaa tulla esiin vasta nyt, sillä suoritinmalli on 3,5 vuotta vanha.

Kuluttajille vika todennäköisimmin ilmenee NAS-verkkolevyissä. Intelin C2000-suorittimia on käytetty Ciscon lisäksi esimerkiksi HP, Netgearin, Seagaten ja monen muun valmistajan tuotteissa. Intelin mukaan ongelmaan on olemassa korjaus, jonka avulla voidaan vikaantumisriskiä pienentää, mutta jo hajonneita laitteita se tuskin enää auttaa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom