Ongelma tiedonsiirrossa Sport Trackeriin

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja Laguz, 8/6/08.

 1. Laguz

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/6/08
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Yhdessä aiemmassa ketjussa oli tätä asiaa myös sivuttu, mutta vastauksia vaikuttaa tulevan melko nihkeästi, joten kokeillaanpa uutta keskustelua aiheesta. Siis asiaan... eli puhelin on N95 ja ongelmana on, että kulkemani reitti näkyy Sport Trackerin kartalla tietokoneen ruudulla aivan toisenlaisena kuin puhelimen näytöllä. Reitti oikoo tosi paljon ja vain joitain pätkiä siirtyy oikein. Myös huippunopeus voi kävelylenkillä olla esim. 36,4 km/h. Onkohan tuolle ongelmalle jotain tehtävissä ja mikä ylipäätään voi olla tuohon syynä???
  Voisiko ongelma olla tiedonsiirrossa puhelimen ja koneen välillä (kaapeli), vai kenties jossain asetuksissa vai missä?

  Puhelinyhteyden muodostan koneelle PC-suiten kautta usb:llä. Kokeilin myös tiedonsiirtotilaa, mutta ilmoitti jotain virhettä jossain. Puhelimessa näyttäisi kaikki olevan muuten ok. ja tosiaan piirtää puhelimen ohjelmaan hienosti tuon kuljetun reitin.
   
 2. j_antti

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/06
  Viestit:
  95
  Tykkäykset:
  0
  Miepä sitä yritin keskustella aiemmin ja vika on sports tracker -ohjelman konvertoinnissa gpx-muotoon. Jos siirrät sen reitin suoraan puhelimesta (upload to service), niin reitti on oikein ja turhat oikomiset yms on poissa. Samoin huippunopeudet yms ovat oikein.

  Mutta jos muutat ohjelmassa (export as gpx) ja sitten käytät nettipalvelussa "import workout" siirtääksesi tiedoston puhelimesta sivuille, niin reitti voi olla kauheaa puuta heinää.

  Samoin garmin mapsource ei osaa lukea suoraan sitä gpx-tiedostoa jonka ohjelma luo, vaikka se on garminin tukema tiedostomuoto. Mutta kun avaat ja suljet sen gpx:n Easygps -ohjelmalla, niin garminkin sitä osaa lukea.

  Noista päättelin, että sports tracker -ohjelman sisäinen konvertointi säheltää tiedostoa virheelliseksi. Joskus virheitä on enemmän, joskus vähemmän, mutta yhtään täysin virheetöntä en ole onnistunut siirtämään konvertoinnin kautta. Siksipä teen aina siirron upload to service, niin reittiä saa ihailla sellaisena kun se todellisuudessa oli.

  Lisäyksenä vielä, että mikäli sinulla on sellainen puhelinliittymä, että jokainen gprs-yhteyden avaus maksaa vaikka euron, niin eipä tietenkään kannata siirrellä upload to service, koska voi olla sitten kallista lystiä. Minulla tuli viime kuussa 17 siirtoa, mutta itselläni on saunalahden liittymä, joka laskuttaa siirretyn datan mukaan, niin siirrot maksoi kokonaista 43 senttiä. Jos olisi maksanut 17 euroa, niin en olisi siirtänyt, vaan konvertoinut ja kärsinyt virheistä
   
 3. Laguz

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/6/08
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Kuinka siirto tapahtuu käytännössä "Upload to service" toimintoa käyttäen??? Minulla antaa jonkun virheilmoituksen, miten tulis toimia?
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mikä virheilmoitus?
  Oleellista on että palveluun on kirjautunut myös itse sovelluksella, ja käyttää nettiyhteyttä.

  Nokia Sport Tracker jostain syystä innostanut ihmisiä perustaan kovasti uusia ketjuja, Nokia SPort Tracker. S60 3rd edition luureihin. tuo ketju taitaa olla kuitenkin sovelluksen pääketju, jonne ehkä kannattaa siirtää jutut.
   
 5. Laguz

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/6/08
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Ilmoittaa "internal service error". Kuinka sovelluksella palveluun kirjautuminen tapahtuu?
   
 6. j_antti

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/06
  Viestit:
  95
  Tykkäykset:
  0
  No ensin menet sports trackerin nettisivuille ja luot sinne itsellesi tilin.

  http://sportstracker.nokia.com/nts/main/index.do

  Sitten kun olet tempaissut lenkin, jonka haluat siirtää palveluun, niin avaat sen harjoituksen siihen workout summary -näyttötilaan. Sitten valikosta upload to service ja se kysyy onko sinulla jo tili? Vastaat että on ja annat siihen käyttäjänimen ja salasanan, jonka loit itsellesi tuolla www-palvelussa. Seuraavaksi se kysyy mitä yhteyttä käytetään ja valitset oman internet-yhteyden niistä vaihtoehdoista.

  Kyllä sen noilla ohjeilla pitäisi perille mennä.

  Ja ihmetyttää, että miksi täällä GPS-PAIKANNUS -osastossa ei voi käsitellä sports tracker ongelmia, kun tämä on selkeästi gps-ohjelma? Olisiko niin, että kannattaisi sieltä NOKIA -osastosta siirtää se sports tracker -ketju tänne, niin olisi helpommin löydettävissä keskustelu.
   
 7. Laguz

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/6/08
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Kun menen tuohon "Upload to service" valikkoon, se kysyy "Share this with others?" Olen kirjautunut sprtstrackeriin jo aiemmin, eikös se ole sama kuin tili???

  Tuon äsken mainitun kysymyksen jälkeen se lähtee uploadaamaan ja sitten antaa sen virheilmoituksen, eli jotain outoa tuossa lienee on, kun tietäis mitä?
   
 8. j_antti

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/06
  Viestit:
  95
  Tykkäykset:
  0
  Sinulla on näköjään jo tili, joten nyt sinut pitää saada pariksi palveluun myös puhelimessa.

  Se share this... -kysymys koskee sitä, että kuka saa katsella harjoitustasi netissä. Itse vastaan aina no one, sillä omaksi ilokseni niitä sinne lähettelen.

  Menepäs siinä avausikkunassa puhelimen ohjelmassa SETTINGS ja sitten USERS ja sieltä tee itsestäsi "pari palvelun kanssa" (siis USERS) -> PAIRED WITH SERVICE. Siinä vissiin kysyttiin se tilin nimi ja salasana.

  Sitten siellä generals -valikkossa asetuksissa voit jo valmiiksi valita sen nettiyhteyden.
   
 9. Laguz

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/6/08
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Äärettömän paljon kiitoksia j_antti, ilman ohjeitasi ei homma olisi lähtenyt pelittämään, mutta nyt näyttää toimivan mainiosti.
   

Jaa tämä viestiketju