Ongelma: N70:n näytön satunnainen tilttailu

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja GregorSamsa, 28/2/07.

 1. GregorSamsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/11/06
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Itselläni on ollut käytössä Nokian N70-malli jo pitkään, mutta vieläkään ei ole selvinnyt syytä joka satunnaisesti aiheuttaa puhelimen grafiikkatilan sekoamisen. Uusin (tämän kirjoitushetkellä) firmware on asennettuna (v5.0638.3.0.1).

  Kun näyttö sekoaa, tulee ruutuun joskus pelkkiä värikkäitä pikseleitä (verrattavissa hieman television ns. lumisateeseen), tai muuten kuva venyy ja värit sekoavat, eikä näytöstä kykene saamaan selvää. Tilttaustilassa puhelin kyllä tuntuu reagoivan näppäinten paineluun ja vaikka kameraluukun avaamiseen, mistä kyllä voi päätellä, että puhelin ei sentään ihan jumissa ole. Joskus kuva normalisoituu hetken päästä, joskus täytyy sammuttaa koko puhelin. Ja toisinaan sammutuskaan ei heti auta, vaan näyttö on sekaisin vielä pin-koodin kyselyvaiheessakin.

  Onnekseni puhelimen takuu on vielä voimassa marraskuuhun asti, mutta kiinnostaisi tietää, että onko tällaiselle ongelmalle mahdollisesti muuta ratkaisuvaihtoehtoa?

  Koetan vielä saada seonneesta grafiikkatilasta ruutukaappauksen, mikäli onnistun löytämään sopivan softan...

  Kävi ilmi ettei jostain syystä ruutukaappaukseen tallennukaan tuo seonnut kuva, vaan normaali virheetön kuva. Mistä lie johtuu.
   
 2. GregorSamsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/11/06
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Ratkaisuideoita?
   
 3. yepp

  yepp Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  30/10/03
  Viestit:
  2101
  Tykkäykset:
  68
  Puhelinmalli:
  Samsung galaxy S8+
  Mitä ihme ratkaisuideoita? Huoltoon vaan, p*skana se on...
   
 4. GregorSamsa

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/11/06
  Viestit:
  5
  Tykkäykset:
  0
  Mikäli jollain on sama tilanne: huollossa näytön liitin juotettiin uudelleen, joka auttoi ongelmaan.
   
 5. JPW™ Vieras

  0   0   0

  Hienoa!Näin se pitäisi aina toimia tällä foorumilla: tarkka seloste ongelmasta ja sen jälkeen "tarkka" seloste ongelman korjauksesta! (useinmiten toimiikin). =)
   
 6. Nicce Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  8/9/04
  Viestit:
  903
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  iPhone 5S
  Tuo liittimen juottaminen ei välttämättä oo pysyvä ratkaisu tuohon ongelmaan. Mulla oli samanlainen ongelma omassa N70:ssä ja sain huollosta uuden luurin tilalle kun vanhan korjaaminen ei kannattanu.
   
 7. jaska915

  jaska915 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  19/3/04
  Viestit:
  2172
  Tykkäykset:
  143
  Puhelinmalli:
  Z5C
  Kappas, hakuhan auttaa;)

  Vähän vastaavaa ongelmaa ilmeni kaverin Sonera-kytky N70:ssä, tosin sillä erotuksella ettei näyttö anna enää mitään järkevää ulosantia, vaan vaihtelee joko pikselimössön tai valkoisen ruudun välillä. Muuten tämäkin luuri toimii ihan normaalisti, ainakin äänten perusteella. Kamerat toimivat samaten.

  Oudoksi asian tekee se että edellisen kerran kun puhelinta käytettiin se toimi täysin normaalisti eikä ole edes oireillut kertaakaan. Ja silloin viimeksi käyttökin oli vain Content Copierilla sisällön siirto uuteen N95 8Gb:n. Siitä lähtien ollut pöydällä, ei pudonnut tms.

  Nyt sieltä pitäisi vielä saada 1kpl MMS-viestejä talteen kun PC-Suite ei sitä näköjään ollut kopioinutkaan, ei vaan onnistu ilman näytön apua, Oxygenkin vaatii jonkin lisäpalikan asentamista luuriin mikä ei sokkona oikein onnistu;) Joten format ei vielä ainakaan ole vaihtoehto.

  edit: eli jos joku tietää softan millä saa kaapelin avulla MMS-viestit tietokoneella näkyviin niin saa kertoa.

  edit2: jeps, onnistuikin uudemmalla PC Suitella+omalla koneella tuo MMS:n avaaminen, kaverilla oli sen verran vanha Suite ettei se ymmärtänyt MMS:stä mitään. Näyttö tosin edelleen sekaisin, eikä edes luuri+3+*-reset ota toimiakseen.
   

Jaa tämä viestiketju