Ongelma! Hf kuulokkeiden adapteri / rakennus

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Jargo82, 7/8/07.

 1. Jargo82

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Nyt olis mulle ainakin ongelmallinen liitos probleema.
  Kuulokkeet ovat sennheiserin päivittäiseen puhumiseen tarkotetut sankamalliset pop-port liittimellä varustetut kuulokkeet. Kuulokkeet ovat käyttötarkoitukseen todella hyvät mut nyt ne pitäis saada kiinni Nokia 6120c puhelimeen. Puhelimessahan on 2.5mm liitin sekä mini usb. Löytyykö mitään ehdotuksia jolla noi pop-port kuulokeet saisi laitettua pelaamaan 6120c:ssä?

  Onko mahdollista kun toi pop-port liitin aukea helposti ja johtimet saa näkyviin niin vaihtaa esim 2.5mm liitin tilalle? Onko mitään kytkentä kaavaa tähän? Tuossa näyttäis olet 4 pinniä käytössä tos pop portissa.. + toisessa reunassa kaks pinniä jotka on kolvattu yhteen... Niin ja siis nois sennheisereissä on siis kuuloke mikrofooni ja vastaus näppäin..

  Jos apuja löytyy niin mielläni ottaisin ehdotuksia vastaan..
   
 2. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Pop-port

  Joskus noita pop-portteja tutkineena minun pitäisi ainakin jotain muistaa. Hmm. Nuo eivät ilmeisestikään ole stereokuulokkeet, sillä Nokia ei anna puhelimesta ulos stereo-ääntä jos ei kolmeen reunimmaiseen pinniin ole kytketty pientä piirilevynpalasta, joka Nokian stereo-hf:ssä on yleensä rakennettu mikki/vastauspainike boxin sisälle. Pelkällä kahden reunimmaisen pinnin yhteenjuottamisella, puhelin tunnistaa lisälaitteen "monoksi". Testattu on tämäkin. Pop-portin toisessa reunassa taasen ovat vierekkäin (reunimmaisesta aloittaen)" R+ , R- , L+ , L- , Mic+ , Mic- ". Yht 6kpl. Vastauspainikeen toiminta taasen perustuu Mic-napojen oikosulkuun, tosin Hf:fän piirilevyn kautta.

  Normaaleissa 3,5mm ja 2,5mm plugissahan aivan liittimen kärkiosa on L (left), keskimmäinen R (right) ja tyvessä oleva yhteinen maa eli - . Toisin kun taas Nokian 2,5mm plugissa on Neljä osaa. Ja se neljäs osa on juuri sen vastauspainikkeen/mikin/musiikkinäppäinten vuoksi. Olettaisin, että tässäkin tapauksessä kärkiosa on L, seuraava R, sitten se "mikkikohta", ja neljäntenä tyvessä yhteinen maa kaikille. Tästä en kylläkään mene takuuseen. Elikä, jos haluat että tämän operaation jälkeen Senkuissasi toimii myöskin se mikki ja vastauspainike niin joudut jostain hankkimaan itsellesi juuri tuollaisen nelinapaisen 2,5mm plugin normaalin kolminapaisen sijaan. Halvaksi tulee ostaa jokin vanha 2,5mm plugilla varustettu perus nappi-hf ja siitä ottaa se plugi Sennheisereihin.

  Tässä linkki "Nokia Pop-port pinout" sivustolle: http://pinouts.ru/CellularPhones-Nokia/nokia_pop_pinout.shtml

  Ja laitoin myös itseväsäämäni kuvan havainnollistamaan selitystäni (tosin samat tiedot näkeepi kyllä tuolta sivultakin).
   
 3. kolvaaja

  0   0   0

  Liittynyt:
  8/4/07
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  2,5mm liitin

  En tiennyt Sennheiserin valmistavan kännyyn sopivia kuulokkeita, joissa olisi mikki ja vastausnappikin. Olisinkin kiinnostunut kuulokkeiden mallista ja niiden impedanssista. Pystytkö Jargo82 kertomaan niiden mallin tai laittamaan linkin.

  Ja tuohon liitinasiaan vielä, eli olen samaa mieltä Byobbin kanssa siitä, että osta euron nappikuuloke, josta liitin ja pätkä johtoa. Itse ostin irtopään, johon voi liittää johdot juottamalla. On vihoviimeistä hommaa juottaa lähes hiuksenhienoja johtoja millin välein, ja navat on erotettu muovilla. Aikansa kun niitä kuumentaa, niin koko klimppi sulaa.

  Irtopää maksoi neljä euroa, ja se EI istu puhelimen "pyllyyn" niin tukevasti kuin puhelimelle tehty hf-napin johto. Lisäksi liitin on niin "lihava", että se ei välttämättä edes mene pohjaan saakka vaan keikkuu. Jotkut puhelimet on muotoiltu liittimen ympäriltä siten, että puhelimen liitin on lievässä syvennyksessä. Lisäksi liitin on noin kolmekertaa pidempi kuin hf-napin liitin, eli aiheuttaa lisää vääntöjä.

  Eli 4 e maksanut irtopää meni roskiin, mutta euron napista otettu liitin käy ja kukkuu.
   
 4. Byobbi

  Byobbi Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/6/06
  Viestit:
  1100
  Tykkäykset:
  4
  Puhelinmalli:
  Nokia 1110i
  Tässä kuvassa Nokia/Sennheiser kuulokkeet 2,5mm liittimellä ja vastausnapilla/mikillä

  Nämä siis löysin Nokian sivuilta: http://www.nokia.fi/A4312278
   
 5. Jargo82

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
 6. Jargo82

  0   0   0

  Liittynyt:
  25/7/07
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Niin ja kiitoksia vastauksista.. taidanpa hakea tuosta jostain halvat hf:t ja pistää johdon poikki ja aloittaa kolvaukset... Sais vihdoin toimimaan noi senkut takas.. Sen verta loistavat kuulokkeet ovat meinaan..
   

Jaa tämä viestiketju