1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Ongelma bluetooth autoradio & nokia 6230i

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Uitto, 16/8/07.

  1. Uitto

    Liittynyt:
    17/6/06
    Viestit:
    226
    Tykkäykset:
    7
    Puhelinmalli:
    Xperia Z5 Compact
    Moro,

    Tuli eilen seuraavanlainen ongelma pioneerin radion kanssa.

    Istuin autossa ja otin bluetooth yhteyden puhelimesta pois päältä;
    - bluetooth - "ei käytössä"
    -->"Suljetaanko yhteys pioneer BT unit?"
    ---> "Kyllä"

    Hetki tämän jälkeen puhelimen näytölle tuli teksti "yhteys muodostettu Pioneer BT unit". Outoa tässä on se, että
    1. Puhelimen bluetooth on pois päältä.
    2. Yleensä puhelin sanoo "yhteys katkaistu Pionee BT unit" (ja tämän jälkeen kuitenkin on toiminnassa oleva yhteys.
    3. Bluetooth -ikoni ei palanut puhelimessa, pioneerissa sininen valo päällä ja nokialaisessa headset -kuva profiilin nimen alla.

    Yritin useaan kertaan laittaa asetuksista bluetoothia pois päältä, taisi kysyä suljetaanko yhteys, mutta yhteys ei kuitenkaan sammunut. Yritin myös laittaa bluetoothia päälle ja uudestaan pois, ei mennyt "käytössä" tilaan ollenkaan, mutta yhteys oli päällä niin kauan kunnes poistuin autosta. Pioneerista en yrittänyt sulkea yhteyttä.

    Myöhemmin illalla autoon tullessani kun bluetooth oli puhelimesta "ei käytössä", puhelin kuitenkin yhdisti radioon! En muista sanokoi nokialainen yhteiden katkaisusta vai muodostamisesta.. Molemmilla kerroilla koitin soittaa puhelimesta ja hyvinhän tuo ääni kuului radiosta, eli siis yhteys oli tosiaankin auki, vaikka nokialaisessa koko ominaisuus pois päältä!

    Lisätietona sanottakoon, että bluetooth on nokialaisessa "näkyy kaikille", koska muuten pitää joka kerralla yhdistää käsin. Näillä asetuksilla yhteys muodostuu automaattisesti, näköjään liiankin automaattisesti. Olen uskaltanut pitää "näkyy kaikille", koska otan bluetoothin aina pois päältä kun en sitä tarvitse, eli lähinnä pitemmille automatkoille laitan sen päälle. Tämä käy kuitenkin pikavalikosta kätevämmin kuin manuaalinen yhdistäminen aina radiosta. Nyt ihmettelen vain, että miksi tuo yhteys muodostuu, ei tuo kaikille näkymisen pitäisi vaikuttaa mitään, kun koko ominaisuus on pois päältä!?

    Onko muilla ollut vastaavaa ongelmaa, mitä ehdotatta ratkaisuksi? Eihän tässä enään uskalla puhelimia käyttää, tie mitä viruksia kohta. No, kohta saan äijän 9300i, kun sille tulee tuo uus kommari...
     
  2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

    Liittynyt:
    21/6/02
    Viestit:
    42688
    Tykkäykset:
    363
    Jutussa ei selvinnyt otitko ongelman ilmettyä akun luurista pois hetkeksi, ja ilmenikö sen jälkeen?
    Et tainnut kertoa tekstissä mikä luuri sinulla, virus riski on kengreettinen vanhoilla s60 koneilla ja silloinkin vaatii käyttäjältä toimia, eli asentamaan sen viruksen ja hyväksymään varoitukset asennuksen yhteydessä. S40 koneissa haitta lähinnä ilmoituikset yhteys yrityksistä.

    BT:n päällä ole on muuten lähinnä riski silloin jos luuri luottaa hyökkääjään, eli olet asettanut hyökkääjän luotetuksi, jolloin HFn kyseessä ollessa hän voi kytkeytyä HFksi, tai syncroinoida tietosi jne.

    No tuntematonta hyökkääjää ei voi asettaa etukäteen luotetuksi, jolloin hyökkääjäälle jää vaihtoehdoksi kräkkeroida jokin sinun luottamasi BT yhteys, ja "emuloida" sitä. tai käyttää mahdollisesti luurissa olevaa riittävän vakavaa tietoturva-aukkoa.

    Sinun tapauksessa ilmeisesti kyse siitä että käyttöliittymä näyttää erheellisesti BTn olevan poispäältä. (vai näkykö se BT logo näytössä, en huomannut siitä mainintaa)
     
  3. ranson

    Liittynyt:
    3/1/07
    Viestit:
    392
    Tykkäykset:
    0
    --> Sovelias
    Kyllähän sitä heti otsikossa kerrottiin, mikä luuri on kyseessä. Tässä tapauksessa on kyseessä Nokia 6230i, eli siis S40 kapula.
    Myöskin se mainittiin, ettei BT kuvaketta näkynyt näytössä, ja siitä huolimatta yhdisti radioon.

    Itsellä ollut hieman vastaavia kokemuksia saman mallin luurista. Autossa käytin välillä BT HF:ää. Muutaman kerran kävi niin, että kun olin poistumassa autosta ja puhelu käynnissä, niin päätin katkaista yhteyden heittämällä BT:n pois päältä. Mutta eipä vain katkaissut yhteyttä, vaikka näytöstäkin katosi BT kuvake.
    No boottihan tuohon auttoi, tai tiedä siitä sitten, kun toki se yhteys nappiin katkesi, kun riittävän kauaksi autosta paineli.
    Itselläni teki ihan pari hassua kertaa tällä tavoin tuo luuri. Sitten kun se tuli käytettyä huollossa, jossa softasivat sen, niin ei tuotakaan ongelmaa enää ilmennyt. No nyt tuo kapula on jo jonkin aikaa ollut vara luurina, ja tällä hetkellä toimittaa vasta kolmosluurin virkaa. Joten enää en tiedä, mitä tuon sielunelämä BT:n osalta pitää tällä hetkellä sisällään. Enkä myöskään muista minkä versioinen softa siinä on sisällä. Puhelin ei tällä hetkellä näppien ulottuvilla, niin en pysty edes softa versiota tarkistamaan.
     
  4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

    Liittynyt:
    21/6/02
    Viestit:
    42688
    Tykkäykset:
    363
    Sori epäselvä ilmaisu ja tarkkuus, käytössä vähän huono editori...
    Eli jäi epäselväksi näkyikö se BT ikoni seillä toisella kertaa, ja kun yritettiin kytkeä BTtä päälle.

    Kuten olit myös huomannut, joissain malleissa joissain versioissa on joskus ollut ongelmia katkaista käytössä olevaa BT yhteyttä ja UI on jääny vähän tietämättömäksi mikä on tilanne. joissain kuitenkin BT logi vilkutellut

    Aloittajan tapauksessa lähinnä jäi kiinnostaa etteikö akunpoisto auttanut? vai eikä hän ollut sitä tehnyt.
     
  5. Uitto

    Liittynyt:
    17/6/06
    Viestit:
    226
    Tykkäykset:
    7
    Puhelinmalli:
    Xperia Z5 Compact
    6230i

    BT ikoni ei palanut toisellakaan kertaa. Asia ei minua niin paljon häirinnyt, enkä kerennytkään ihmettelemään kun töihin menin, että olisin boottaillut. Mikäli asiaan yhtään vaikuttaa olin juuri päivällä akkua ottanut pois koneesta.

    Eilen tuota testailin enemmänkin, eli bluetooth ei mennyt päälle ollenkaan.
    Asetuksista bluetooth -> käytössä -> puhelimen näytölle "bluetooth käytössä", mutta BT ikoni ei syty. Lisäksi uudelleen asetuksiin mentäessä, siellä lukee että "bluetooth ei käytössä".

    Boottailin luuria, niin nyt menee päälle ja ikonikin tulee. Luuri sanoo ensin "kytketään bluetooth" ja sitten vasta "bluetooth käytössä", eli jotain vikaa oli, kun ei ennen sanonut tuota kytketään -osuutta.

    Toki minä tuota boottailuakin suunnitelin, ei vain tullut jostain syystä tehtyä, koitin tehdä muita lisätutkimuksia ensin. Mutta jotain vikaahan tuossa nyt on, ei sen noin pitäisi tehdä. Tarkkaillaan tilannetta ja katsotaan mitä seuraavaksi..
     

Jaa tämä viestiketju