Ongelma Acer N35 + TomTom 5

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja tolind, 26/12/05.

 1. tolind Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  75   0   0

  Liittynyt:
  28/11/03
  Viestit:
  668
  Tykkäykset:
  81
  Acer N35 + TomTom 5 yhdistelmässä on jotain häikkää. Laite ei löydä GPS-signaalia lainkaan. Sanoo vain että ei kelvollista GPS-signaalia! Edes GPS-asetusnäytössä sateliittien voimakkuuspylväät eivät nouse. Yläkulmassa se kiekko kyllä pyörii, tämä lienee sen merkki että etsii sateliitteja ja että GPS-laite on yhdistetty? Edellisellä käyttökerralla laite toimi hyvin muutama päivä sitten sen jälkeen se ei ole viettänyt yötä autossa pakkasessa eikä sitä ole pudotettu.

  Olisiko vinkkejä miten edetä, enää en viitsisi tulostella karttoja mukaani kun olen tuohon jo tottunut.
   
 2. ekto

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/5/05
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N900 Elisa
  Kun laite ilmottaa, että GPS-signaalia ei löydy, niin suljet sen läpän ja avaat uudestaan. Jos ei auta, niin suljet läpän, ohjelman ja sitten laitteen. Avaat sitten päinvastaisessa järjestyksessä.

  Edit: Onko sulla muuten joku Tomtomin oma kameratolppa tiedosto käytössä? Jos on, niin pistätkö S.postilla osotteeseen: ekto@desteem.org
   
 3. VS79 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  347
  Tykkäykset:
  0
  Joskus saattaa mennä jopa 10 minuuttia, ennen kuin löytää yhteyden taivaalle. Tai näin aikakin mulla tekee. Mutta ei aina.
   
 4. tolind Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  75   0   0

  Liittynyt:
  28/11/03
  Viestit:
  668
  Tykkäykset:
  81
  Tänään lähti Acer huoltoon, kokeilin eilen noita läpän sulkemisia ja ohjelman/laitteen käynnistämisiä aika monta kertaa. Laite etsi eilen signaalia tuulilasin läpi noin 4 tuntia ja ulkoilmassa puolisen tuntia eikä auttanut.

  Illalla tein vielä "hard resetinkin" ja asensin kaiken uudestaan, tuokaan ei auttanut.

  Kameratolpat on http://www.iki.fi/mk/triffidit_2004.zip tuollaisesta tiedostosta Tomtomin omaa en ole käyttänyt eikä mulla sitä olekaan.
   
 5. ekto

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/5/05
  Viestit:
  283
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N900 Elisa
  10 minuuttia on aivan liian pitkä aika.


  GPS:n latausaika riippuu täysin siitä, kauanko edellisestä "lukituksesta" on aikaa. Se tallentaa tietokantaan niitä satelliittien tietoja, ja mitä vanhempia ne on, sen enemmän se joutuu niitä lataamaan.

  Esim. Jos laite on 10 min pois päältä, niin se lukittuu hetkessä. Jos puhutaan useista tunneista, niin sitten kestää 20 sekuntia. Yön yli seissyt laite lataa noin minuutin, jos sillä on hyvä näkyvyys taivaalle.

  Itellä odotan enintään 2 minuuttia. Tämän jälkeen yleensä käynnistän ohjelman uudestaan ja käytän vielä läppää alhaalla. Näitten kahden minuutin aikana lataantuneet tietokannat jää muistiin ja laite jatkaa siitä mihin jäi. Yleensä tämän jälkeen se ei lataa kauaa.

  Tämä tavallista pitempi latausaika liittyy enemmän Acerin heikohkoon antenniin ja navigointisoftaan. Veneen vanha käsi-GPS ei koskaan ole ladannut yli minuuttia, mutta onhan vesillä parempi näkyvyys. Ja kyseisen laitteen antennikaan ei ole kovin pieni.


  Edit: ja kiitti kameratiedostosta. Se on nyt käännetty Destinator muotoon ja löytyy toisesta topicista...
   
 6. VS79 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  27/6/03
  Viestit:
  347
  Tykkäykset:
  0
  Varmaan toi "10-minuuttia" on mulla sitten ihan normaali. Tuota gps:ää tulee tällähetkellä käytettyä vaan pari kertaa kuukaudessa.
   
 7. tolind Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  75   0   0

  Liittynyt:
  28/11/03
  Viestit:
  668
  Tykkäykset:
  81
  Case päättyi siten että Aceri lähti huoltoon. Eivät saaneet huollossa kuntoon mutta toimittivat tilalle uuden samanlaisen masiinan.

  Kiitokset Suomen Acerille. Huolto toimi aivan loistavasti. Homma hoidettiin mallikkaasti kuntoon vaikka laite on ostettu Belgiasta ja ostokuittia ei ole tallella, sarjanumerostahan tietenkin näkee että milloin laite on valmistettu.
   

Jaa tämä viestiketju