Mobiili.fi OnePlussalle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa – järjestelmäkehityksen yhdistämisen taustoista...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  OnePlus 3 ja Soft Gold -värivaihtoehto.[one_half_last][/one_half_last]

  OnePlussan syyskuun alkupäivinä tiedottaman OxygenOS:n ja HydrogenOS:n kehitystyön yhdistymisen taustoista on nyt paljastunut tietoa.

  OnePlus maalaili yhdistymisen tarkoittavan nopeampia päivityksiä resurssien yhdistämisen myötä, mikä onkin todennäköinen lopputulema, mutta ratkaisuun OnePlussan pakotti kehittäjien lähteminen yhtiön riveistä.

  Android Centralin lähteiden mukaan muun muassa Euroopassa myytävistä OnePlus-puhelimista löytyvän OxygenOS:n ja Kiinaan suunnatun HydrogenOS:n yhdistymistä edelsi monien OxygenOS:n kehitystiimin jäsenien lähtö. Näiden joukossa oli muun muassa OnePlussan mobiilituotejohtaja Helen Li.

  Pitkät työtunnit ja riittämättömät resurssit kerrotaan lähtöpäätösten syiksi. Tiimiläiset jättivät OnePlussan saatuaan valmiiksi ja sen tuotua myyntiin uuden, viimeisimmän OnePlus 3 -puhelimensa.

  Kehittäjien lähtöaalto ei jättänyt OnePlussalle muuta vaihtoehtoa kuin sulauttaa OxygenOS ja HydrogenOS -tiimit. Resurssien kohdistamisen jo aiemmin Kiinan markkinoiden HydrogenOS:ään kerrotaan kiristäneen tunnelmaa tiimien välillä.

  OnePlussan antaman lausunnon mukaan kahden erillisen ohjelmistoalustan ylläpito ei ole kestävää niin pienelle ja nuorelle yhtiölle, jolla on OnePlussan kaltaista kunnianhimoa. Vielä toistaiseksi OxygenOS ja HydrogenOS pysyvät erillään, mutta tuore OxygenOS:n 3.5 Community Build -esiversio aloitti yhdistymisen.

  Jatkossa OnePlussan Android-pohjainen järjestelmä tunnetaan yksinkertaisesti OnePlus OS -nimellä. HydrogenOS on ollut aiemmasta kaksikosta selvästi enemmän kustomoidumpi, minkä odotetaan näkyvän myös yhdistyneen järjestelmän erkaantumisena kauemmas vakio-Androidista. OxygenOS:n elegantista ilmeestä vastannut pääsuunnittelija on myös jättänyt OnePlussan.

  OxygenOS syntyi aikoinaan, kun OnePlus luopui alkuperäisestä yhteistyöstään Cyanogenin kanssa ja aloitti oman kehitystyön. Monet OxygenOS:n kehittäjistä olivat aiempia Paranoid Android ROM -kehittäjiä, jotka muuttivat Kiinan Shenzheniin työskentelemään OnePlussalle.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju