Mobiili.fi OnePlus 3 saamassa päivityksen parantamaan väritoistoa ja muistin hallintaa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 23/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  OnePlussan juuri julkaisema OnePlus 3 on saamassa ohjelmistopäivityksen, joka korjaa pari moitteita kerännyttä ominaisuutta. Muutoksia on tulossa näytön väritoistoon sekä RAM-muistin hallintaan.

  Oxygen OS:n versio 3.1.4 tuo OnePlus 3:een erityisen sRGB-tilan, joka muuttaa laitteen näytön asetuksia. OnePlus 3 käyttää Samsungin valmistamaa näyttöä, josta OnePlus käyttää nimitystä Optic AMOLED. Näyttö on ohjelmallisesti ja rautatasolla säädetty vastaamaan OnePlussan vaatimuksia, mutta esimerkiksi AnandTechin syynissä näyttö sai runsaasti moitteita muun muassa väritoiston epätarkkuudesta. Tuleva Oxygen OS:n päivitys tuo asetusvalikkoon mahdollisuuden ottaa käyttöön sRGB-tilan, joka rauhoittaa näytön väritoistoa.

  [​IMG]
  OnePlus 3:n näyttö saa ohjelmallisen päivityksen. Oikealla alkuperäinen, vasemmalla sRGB-tila.


  Toinen tunteita herättänyt seikka OnePlus 3:ssa on sen tapa käyttää RAM-muistia. Laite sisältää käyttömuistia peräti kuusi gigatavua, mikä on älypuhelimelle tänä päivänä suuri määrä. Oxygen OS kuitenkin käyttää tuota muistia hyvin tiukalla kurilla, eikä moniajo useiden sovellusten välillä sukkuloiden onnistu sillä tavalla, kuin monet toivoivat ja muistin määrän perusteella olettivat. OnePlussan toimitusjohtaja Carl Pei perusteli ratkaisua virrankulutuksen vähentämisellä, mutta ilmeisesti käyttäjiltä saadun palautteen perusteella linjausta on sittemmin muutettu, ja tuleva Oxygen OS:n päivitys höllentää RAM-muistin käyttöön liittyviä rajoituksia.

  Oxygen OS:n versio 3.1.4 on jo julkaistu testikäytössä oleville OnePlus 3 -laitteille, ja virallinen julkaisu tapahtuu hieman myöhemmin.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju