Mobiili.fi OnePlus 2 revittiin auki – Kuinka korjattava tuore huippupuhelin on?

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 14/8/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2097
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  OnePlus 2 osissa


  OnePlussan uusin huippupuhelin, OnePlus 2, joutui iFixitin purkukokeisiin. Tuttuun tapaansa sivusto selvitti, kuinka työläs laite on avata tai korjata omin neuvoin.

  Puhelimen takakansi irtosi helposti, paljolti kiitos vaihdettavien StyleSwap-kansien. Kuoren alta paljastui kuitenkin useilla piilotetuilla ruuveilla varustettu runko, joka peitti alleen akun ja muut kriittisen osat. Ruuvien määrä voi tehdä laitteen avaamisesta työlästä, mutta tee-se-itse-korjaajalle tämä on kuitenkin huomattavasti parempi vaihtoehto kuin liimakiinnitys.

  Ruuvityöskentely paljastaa OnePlus 2:n kirkkaanpunaisen akun. Sen pintaan kirjoitettu teksti kertoo, ettei akku ole poistettavissa. iFixitin mukaan akku on kuitenkin kiinnitetty vain kevyellä liimalla, eli sen irroittaminen ei ole mahdoton tehtävä.

  Samoin laitteen 13 megapikselin kamera, yhdellä ruuvilla kiinnitetty emolevy ja uusi USB Type C -portti irtoavat suhteellisen vaivatta. Näytön irrotus sen sijaan vaatii liiman lämmittämistä.

  Kaiken kaikkiaan OnePlus 2 sai korjattavuudesta seitsemän pistettä kymmenestä. Omatoimisen korjaajan kannalta hyviä puolia ovat yksi käytetty ruuvityyppi ja useat itsenäisesti poistettavat osat. Miinusta laite saa näytön osista, jotka ovat yhdistetty toisiinsa, eli pelkkä lasin vaihto ei OnePlus 2:ssa onnistu.
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju