MobiiliBlogi OnePlus 2 on täällä – hinta alkaen 339 euroa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 28/7/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2110
  Tykkäykset:
  4
  Kiinalainen vuonna 2013 perustettu OnePlus on tänään aikaisin aamusta Suomen aikaan esitellyt seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimensa. Uutuuden ominaisuudet ja muotoilu eivät tule useimmille alaa seuraaville kuluttajille yllätyksenä, sillä yhtiö itse on paljastanut siitä keskeisimmät tekniset tiedot ennakkoon ja kuvavuodot pitivät lopusta huolen. Nyt kaikki on kuitenkin virallista, joten katsotaan, millainen laite tämä ”2016 Flagship Killer” -mainoslauseella hehkutettu uutuus lopulta on.

  Muotoilullisesti OnePlus 2 on pitkälti kuin edeltäjänsä. Sen rakenne on nyt kuitenkin aikaisempaa laadukkaampi, sillä kehyksessä on käytetty alumiinin ja magnesiumin yhdistelmästä luotua metalliseosta. Takakuoren vaihtaminen onnistuu toisen sukupolven mallissa helpommin ja kiinalaisvalmistaja tuleekin heti alussa tarjoamaan muutamia eri vaihtoehtoja sekä materiaaleja takakuorien osalta Sandstone-mustan lisäksi. Näihin kuuluvat Kevlar, bambu, rosewood sekä black apricot. Kooltaan lippulaiva on 151,8 x 74,9 x 9,85 millimetriä ja se painaa 175 grammaa.

  OnePlus 2:n näyttö on säilyttänyt 5,5 tuuman kokonsa sekä 1920 x 1080 pikselin tarkkuuden. Henkilökohtaisesti pidän ratkaisua hyvänä resoluution suhteen, sillä olen joutunut niin usein pettymään 2K-näytöllä varustettujen älypuhelimien akkukestoon. Täytyy muistaa, että 5,5 tuumaa yhdistettynä full hd -tarkkuuteen tarkoittaa 401 ppi:n pikselitiheyttä, joka on enemmän kuin riittävä terävään kuvaan. Kyseessä on in-cell IPS LCD -kosketusnäyttö, jonka kontrasti on 1500:1.


  [​IMG]

  Näytön alapuolelle siirryttäessä eteen tulee eräs puhelimen keskeisimmistä uudistuksista. Se on tietenkin sormenjälkilukija, joka on kapasitiivinen ja valmistajan mukaan erittäin nopea. Sen molemmilla puolilla on kaksi kapasitiivista painiketta, jotka ovat käyttäjän ohjelmoitavissa. Fyysisiä näppäimiä laitteessa on kolme. Äänenvoimakkuuden säädin sekä virtapainike löytyvät oikealta ja vasemmalle on sijoitettu kytkin, jolla hallitaan Androidin ilmoituksia. Se on kolmivaiheinen, integroituu Androidin ilmoitusjärjestelmään ja mahdollistaa näin helposti ilmoituksien hallinnan (kaikki, tärkeimmät, ei mitään). Kokonaisuutta täydentää monivärinen LED-ilmoitusvalo, joka myös osaltaan nopeuttaa saapuneiden viestien, puheluiden ja muiden ilmoituksien havaitsemista.

  OnePlus 2:n sydämenä sykkii 64-bittinen 1,8 gigahertsin Qualcomm Snapdragon 810 -järjestelmäpiiri sekä Adreno 430 -grafiikkaohjain. OnePlus on päätynyt lippulaivassaan Sony Xperia Z3+:aa ja HTC One M9:ää 200 megahertsiä alempaan kellotaajuuteen, jolla se pyrkinee kiertämään Snapdragon 810:tä kovassa rasituksessa vaivanneet kuumenemisongelmat. Käyttömuistin ja tallennustilan määrä vaihtelevat valittavan version mukaan. Yhdistelmät ovat 16GB/3GB ja 64GB/4GB.

  [​IMG]

  Akun kapasiteettia on kasvatettu Onen 3100 mAh:sta kakkosen 3300 milliampeerituntiin. Sen lataaminen hoidetaan uuden USB Type-C-portin kautta. Puhelin ei tue langatonta lataamista eikä pikalatausta, joista erityisesti jälkimmäistä pidän suurena miinuksena.

  4G LTE -yhteyksien osalta OnePlus 2 on suomalaisten kannalta parannus entiseen. Siinä missä One tuki vain 2600 ja 1800 megahertsin taajuuksia lisää kakkosversio mukaan myös 800 Mhz:n taajuuden ja tukee näin täydellisesti Suomen 4G-verkkoa. Muita yhteyspuolen ominaisuuksia ovat WiFi (2,4 GHz 802,11 b/g/n ja 5 GHz 802,11 a/n/ac), Bluetooth 4.1, GPS ja GLONASS.

  OnePlus 2:n takaa löytyy kuudesta linssielementistä rakentuva 13 megapikselin kamera f/2.0-aukkosuhteella, optisella kuvanvakaimella, lasertarkennuksella, 4K-videokuvauksella ja 120fps hidastusvideolla (720p) sekä LED-kaksoissalamalla. Pikselikoko on kasvanut 1,3 µm:n, joka parantaa kuvanlaatua erityisesti heikossa valaistuksessa. Etupuolella olevassa kamerassa megapikseleitä on viisi.

  Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä tekniikkaan liittyvänä ominaisuutena on paikko mainita kaksi nano-SIM-korttipaikkaa. Tämä tulee varmasti olemaan yksi OnePlus 2:n myyntivalteista, sillä nyt puhelin sopii täydellisesti esimerkiksi yhdistelmälaitteeksi työ- ja kotikäyttöön.

  [​IMG]

  Käyttöjärjestelmänä kiinalaisvalmistajan lippulaivassa on OxygenOS, jonka pohjana on Android 5.1 Lollipop. Suuria muutoksia Androidiin ei ole lähdetty tekemään, mutta mukaan on tuotu muun muassa lisää asetuksia, joiden avulla laitteensa voi säätää paremmin mieleisekseen. Näihin kuuluu esimerkiksi Dark Mode -tila, joka muuttaa käyttöliittymän värimaailman rauhallisen tummaksi.

  OnePlus Onen tavoin uutuutta myydään kutsujen perusteella. Niitä voi yrittää metsästää itselleen esimerkiksi valmistajan keskustelupalstalta tai lisäämällä itsensä odotuslistalle, jossa omaa kutsuaan jonottaa jo yli 362 000 käyttäjää. Myyntiin OnePlus 2 saapuu 11. elokuuta 339 (16GB/3GB) ja 399 (64GB/4GB) hintaan.

  Alla virallinen OnePlus 2 -promovideo sekä MKBHD:n, eli Marques Brownleen ensitunnelmat uutukaisesta (esituotantoversio):  OnePlus 2 tuotesivu

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju