Omia maastokarttoja S40 puhelimeen

Keskustelu osiossa 'GPS-paikannus', aloittaja Lvt, 23/8/08.

 1. Lvt

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/08
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Olen haeskellut netistä navigointiohjelmaa kännykkään mihin saisin siirrettyä omia maastokarttoja (ei siis tiekarttoja). Puhelin on S40-sarjan Nokia 6233. Erillinen Bluetooth GPS-palikka on olemassa.
  Haussa olisi nimenomaan ohjelma mikä ei verkkoyhteyttä tarvitsisi karttojen hakua varten vaan ne voisi ladata jo kotona muistikortille tietokoneesta piuhan avulla. Karttojen muunnos kännykälle sopivaksi olisi sitten toinen juttu.

  Tähän mennessä olen löytänyt pinon ohjelmia mitkä eivät toimi S40-sarjan puhelimissa tai sitten tarvitsevat yhteyden verkkoon hakeakseen sitten palvelimelta karttoja (eli lisäkustannuksia). Ainoa mahdollinen on löytynyt ohjelmasta Navigami mutta siinäkin on toistaiseksi mahdollisuus käyttää vain puhelimen omaa muistia ei siis muistikorttia eli eipä mene isoja karttoja.
  Onko kenelläkään antaa lisävinkkejä?

  Alla olevan listan olen saanut erilaisista navigointiohjelmista mitkä eivät toimi S40-puhelimissa. Suurinta osaa en ole kokeillut vaan tutkaillut tekijän nettisivuilta tuettuja puhelimia /käyttöjärjestelmiä. Yhtälailla tässä ei ole eritelty ohjelmia sen mukaan onko ne tarkoitettu vain esim. maantiekäyttöön: GPSMap, MapViewGPS (Smartcom), Mario Advisor, Navicore 2007, Nav n Go (ei Nokiaan), Nokia Sports Tracker, OziExplorer (ei Nokiaan), PowerNavigation, Smart2go.

  Seuraavat käynevät S40-puhelimiin mutta vaativat verkkoyhteyttä kartoissa
  AmAze, GPSJ, Mobile Gmaps (MGmaps), Nav4all, WayFinder
   
 2. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  2
 3. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29307
  Tykkäykset:
  7565
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
 4. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  2
  Sama Google-kääntäjällä suomennettuna:

  Ei testattu kaikissa versioissa, mutta pitäisi toimia useimmissa S40/S60 puhelimet

  Kirjoittaja Lvt, kerro kuinka toimii, kun kokeilet!
   
 5. Lvt

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/08
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Toimii!

  Hain tuon TrackMyJourneyn puhelimeeni ja se asentui ilman virheilmoituksia antaen sijaintitiedon heti kun löysi GPS-vastaanottimen.
  Asensin sitten tietokoneelle ohjelman kotisivuilta löytyvän Map Organiserin ja panin tämän muuntamaan jpg-muotoon skannaamani maastokartan
  (n.3 x 3km) tästä kotiseudulta.
  Nyt olen jämähtänyt siihen eli tuon oman kartta-aineiston muodostaminen sellaiseksi ettei puhelimen Java ilmoita memory-erroria (liian suuresta kartasta? - olen sen kokoa sittemmin ohjelmallisesti pienentänyt) tai että saisin kartan heti näkyviin ja sijaintini siihen.
  Nytkin tuon kartan saan kyllä näkyviin temppuilujen jälkeen mutta kun tuollainen alue sijoittuu kännykän näytöllä toiseen yläkulmaan täyttäen vain puolet näytöstä on jotain vielä pielessä. Sijaintikaan ei ole aivan oikea heittäen kilometrin verran.
  Seuraavaksi pitänee keskittyä hakemaan tietoa tuohon karttaongelmaan ja tutustua paremmin myös näillä palstoilla (nimim.Duunari) käsiteltyyn koordinaattimuunnokseen olenko tehnyt sittenkin jotain väärin. Hain nimittäin nykyisen kartan koordinaatit 112.fi sijaintipalvelun kautta ja ne ovat kyllä oikeassa koordinaatistossa (WGS84). Kokeilu jatkuu...

  PS: Ohjelma veisi mielellään tekemäsi reitit firman palvelimelle mutta sen voi disabloida eli tällöin ei tule noita verkkokustannuksia.
   
 6. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  2
  Kyseisestä ohjelmasta on oma viestiketju jossa on kokemuksia ja ohjeita:
  http://www.matkapuhelininfo.com/keskustelu/showthread.php?t=44248

  Jokin on pahasti pielessä jos 3x3km kartalla heittää kilometrin, Noin pienen kartan luulisi pelaavan, minulla 6x7km kartalla heitti alle 10 metriä.
  Koordinaatit pitää laittaa WGS84 muodossa näin, esim: +61.040726 ja +28.191255 Ylhäällä oikea kulma ja alhaalla vasen kulma.
  TMJ:ssä on kalibroinni hienosäätö, en ole vielä kokeillut toimintaa.
  Karttapaikalla voi muuttaa KKJ koordinaatit WGS84.
  Näytön kooksi asetettava näytön koko 240x360.
  6233 puhelimessa on vain 6Mt muisti, vaikuttaakohan se toimintaan.
  Yli 8Mt kartta 1:16000 mittakaavalla ja kooltaan 20x20km näyttää toimivan 6121 puhelimessa ja marjametsässä.
   
 7. Lvt

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/08
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Onnistuu - ja ei

   
 8. PeeVee Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/11/02
  Viestit:
  530
  Tykkäykset:
  2
  Hei!

  Karttapaikan muunnos WGS84 laitetaan ylimmäinen desimaaleina, niinkuin esimerkissä oli, ne muut on minuutteina ja sekunteina.

  Map Organiserissa on
  BOTTON- alas
  TOP- ylös
  LEFT- vasen
  RIGHT- oikea
  ja nimenomaan kulmista, koska kartta on käsittääkseni hieman vino, eikä täysin suorakulmainen, mikä aiheuttaa virhettä suuremmissa kartoissa laidoilla, mikä taas johtuu maapallon pyöreydestä ja minkä taas voi hienosäätää puhelimessa TMJ:n Re-Calibrate Map toiminnalla. Ohoh, olipa tuokin selitys.

  Mitä nyt olen muita GPS ohjelmia kokeillut, niin tämä on kuitenkin helpoin ilmainen omilla kartoilla toimiva. Karttojen käyttö on vähän tökkivää kylläkin.

  PS. Mikä sinulla on mittakaava kartassa?
   
 9. Lvt

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/08
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Johan toimii

  Sain kartan lopultakin toimimaan tuon vanhemman ohjeen (http://www.matkapuhelininfo.com/keskustelu/showthread.php?t=44248&page=2) mukaan. Enpä vain vielä keksinyt mikä aiemmin tökki kun hain kulmien tarkat koordinaatit Karttapaikan sivujen avulla vaan hällä väliä kun nyt paikkani näkyy kännykän kartalla oikein. Eli suuret kiitokset vaivannäöstä.

  Nyt täytyy sitten ruveta kaivelemaan helpompia tapoja tehdä omista kartoista TMJ-ohjelmaan sopivia versioita. Tämä nyt käyttämäni kun on turhan hankala jos reissailee maastoissa enemmänkin eri puolilla maakuntaa ja maata ja tekisi valmiiksi kotona useampia karttoja eri alueista ohjelmaan sopiviksi. Lataisin niitä valmiiksi kännykän muistikortille sen verran kuin mahtuu. Aika paljon mahtuisikin 2Gt:n kortille. Esim. viimeisin karttanikin vei Kännykässä vain 6Mt sen jälkeen kun kutistin alkuperäisen karttatiedoston 24Mt tietokoneella 5,5Mt:uun ennen MapOrganiser-muunnosta. Tarkkuus hieman kärsi mutta silti näkee missä tiet, kukkulat yms. ovat.

  PS. Kyselit PeeVee nykyisen karttani mittakaavaa. Olen tehnyt sen Karttapaikan kartoista 1:16000 tyyliin PrtScr-Leikkaa-Liimaa Paint Shop Pro:lla. Koska viimeisin tekemäni kartta käsittää alueen kooltaan n.25 x 30km voi arvata että leikkausta-liimausta sai tehdä runsaasti tuolla mittakaavatasolla!
   
 10. Zarni

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/08
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Xperia Z2
  fetch_map...


  PS: kannattaa lukea Karttapaikan käyttöehdot ennen ohjelman käyttöä ettei tule ylläreitä!
   
 11. Lvt

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/8/08
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0

  Jeps. Tuolla Fetch Mapin ohjesivullakin olen käynyt mutta ohjeen pituus karkotti samoin tein. Vaan kyllähän tuo lienee kuitenkin varteenotettava ohje ja kartat suhteellisen nopea tehdä sitten kun on saanut alkurutiinit kuntoon (batit ym.) eli jatkan harjoituksia sillä.

  Karttapaikan käyttöehtojen luku on jäänyt vähemmälle koska kartat olen tehnyt vain omaan käyttöön. Nyt vain pitää tulkita kieltääkö ehdot karttojen yhdistämisen ja kännykkään siirron (nykyinen kännykkäkin on yhdenlainen tietokone!). Tarkasti ottaen ehkä kieltää koska ehdoissa puhutaan YKSITTÄISISTÄ kartoista. Vaan miten tulkitaan yksittäinen kartta -nimitys Karttapaikalla? Paperikartoissa tulkinta lienee selvä. Tiedä häntä. Ehkäpä joku viisaampi tulkitsisi tämän koska Karttapaikan karttoja kuitenkin käytetään jonkun verran kännyköissä.
   
 12. Zarni

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/2/08
  Viestit:
  26
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Xperia Z2
  Asenna GUI4fetchmap ja sen settings-välilehdellä mainitut ohjelmat, niin ei tarvitse lepakoiden kanssa leikkiä!


  Tarkoitin lähinnä tätä käyttöehtojen kohtaa:
  EDIT: Täältä tarkempaa tietoa...
   
 13. jaakkovaltteri

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/11/08
  Viestit:
  20
  Tykkäykset:
  0
  Hei

  Suosittelen lämpimästi Trekbuddya. Itselläkin s40 luuri (3600 slide) ja maastokartat toimii hyvin gps:n kanssa. Taidat kuitenkin olla jo löytänyt sopivan softan?
   

Jaa tämä viestiketju