Mobiili.fi Ohjenuora määrää: Apple TV -pelien on toimittava kaukosäätimellä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 16/9/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2076
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Apple TV:n uusi käyttöliittymä


  Apple julkisti viikko sitten uuden Apple TV -viihdelaitteensa. Mukana tulee pelejä, Siri-toimintoja ja uusittu kaukosäädin. Innokkaat pelikehittäjät ovat kuitenkin törmänneet tiettyihin rajoituksiin Apple TV:n parissa.

  Apple TV:n uudessa kaukosäätimessä on fyysisten painikkeiden lisäksi kosketusalusta, jolla käyttöliittymää ja pelejä voi ohjata. Tämän lisäksi laite tukee erilaisia Bluetooth-peliohjaimia. TouchArcaden mukaan eräs pelikehittäjä huomasi kuitenkin, että tuettuihin peliohjaimiin ei voi luottaa täysin. Applen tvOS-ohjesäännöt nimittäin määräävät, että kaikkien pelien on tuettava kaukosäädintä. Yksikään peli ei siis saa vaatia peliohjaimen käyttöä. Nähtävästi kyse on vastikään tehdystä muutoksesta, sillä viime viikolla ohjeet sallivat erillisen ohjaimen vaatimisen.

  Periaatteessa ohjeistus on järkevä, sillä yhtiö haluaa ymmärrettävästi varmistaa kaiken sisällön olevan saatavilla kaikille Apple TV -omistajille. Samalla löytö on herättänyt huolta. Jotkut pelit voivat nimittäin olla yksinkertaisesti liian monimutkaisia, jotta niitä voisi pelata Apple TV -säätimellä tehokkaasti. Voiko ohjesääntö johtaa tilanteisiin, joissa Apple torjuu kauppapaikaltaan kaukosäätimellä heikosti toimivia pelejä?

  [​IMG]
  Apple TV ja kosketuspinnalla varustettu kaukosäädin


  Pelien ohjaustapojen lisäksi Apple on asettanut rajoja sovellusten koolle. Kukin sovellus voi Apple TV -laitteelle asentuessaan olla vain 200 megatavun kokoinen. Suuremmat sovellukset on jaoteltava pienempiin kokonaisuuksiin, jotka hakevat sisältöä pilvestä vain tarvittaessa. Useimmissa tapauksissa rajoite ei varmasti ole ongelma, mutta se saattaa jälleen tuoda harmia nimenomaan kunnianhimoisemmille pelikehittäjille.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju