Mobiili.fi Odotus on päättynyt: tässä on suomalaisyrityksen mullistava tietokone

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 16/10/15.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2077
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Solu


  Monissa liemissä keitetty yrittäjä Kristoffer Lawson on uuden Solu Machines -startupin perustaja. Yrityksen pitkälti salassa kehittämä ensituote on uudenlainen tietokone, joka esitellään San Franciscossa torstaina 15. lokakuuta. Suomen aikaa julkistustilaisuus alkaa siis varhain perjantai-aamuna. Yhtiön kotisivut ja jo alkanut Kickstarter-kampanja ovat kuitenkin paljastaneet Solun perimmäisen olemuksen hieman ennakkoon.

  Solun kerrotaan olevan maailman pienin yleistietokone. Puuta muotoilussaan hyödyntävä laite toimii mobiililaitteen tavoin sellaisenaan, mutta se voidaan myös yhdistää näyttöön ja näppäimistöön perinteisen pöytäkonekokemuksen saavuttamiseksi. Pienen kokonsa lisäksi laitteen erikoisuuksiin lukeutuvat täysin uudenlainen käyttöjärjestelmä ja omintakeinen tilauksiin perustuva liiketoimintamalli.

  [​IMG]Solun mukaan käyttäjien ei tarvitse jatkossa huolehtia lainkaan ohjelmien asennuksista, varmuuskopioista tai muista huoltotoimista. Uuden tietokoneen Solu OS -käyttöjärjestelmä on yhdistetty pilveen ja huolehtii kaikesta tästä käyttäjän puolesta. Tiedostojen lisäksi Solu muistaa käyttäjän koko työpöydän projekteineen ja asetuksineen, eli järjestelmä voidaan palauttaa vahingon sattuessa uuteen laitteeseen täysin ennalleen. Pilviyhteydestä huolimatta Solu toimii kuitenkin tarvittaessa myös offline-tilassa.

  Solu OS:n käyttöliittymässä painotetaan yhteistyötä ja jakamista. Mielenkiintoisesti tyylitelty käyttöliittymä jakaa käyttäjänsä elämän projekteihin, joiden alle luodaan tiedostoja, kerätään materiaalia ja jaetaan tarvittaessa sisältöä muiden käyttäjien kanssa.

  Itse laitteen ostamisen lisäksi Solu-käyttäjät maksavat kuukausimaksua, jolla saa Solu-järjestelmän käyttöönsä. Tilaukseen kuuluvat kaikki alustalle saatavilla olevat ohjelmat ja rajaton määrä tallennustilaa. Mitään palveluita ei siis tarvitse ostaa erikseen.

  Solu on ennakkotilattavissa Kickstarterissa. Halvimmillaan itse laitteen, laturin ja kuuden kuukauden tilausjakson saa 299 eurolla. Tälle portaalle mahtuvat kuitenkin vain 150 nopeinta tilaajaa, joiden jälkeen hinnat alkavat pikkuhiljaa nousta. Lopulliseksi suositushinnaksi kerrotaan 449 euroa. Toimituksia lupaillaan tässä vaiheessa vuoden 2016 toukokuun tienoille. Solu-tietokoneet rakennetaan, testataan ja paketoidaan toimituksia varten Suomessa.

  [​IMG]

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju