Oculus-perustaja jätti Facebookin – taustalla paljon draamaa

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
22352
Reaktiopisteet
216
Facebookin 2014 kahdella miljardilla dollarilla ostaman Oculusin yksi perustajista ja Oculus Riftin suunnittelijana toiminut Palmer Luckey on jättänyt Facebookin.

”Palmeria tullaan kaipaamaan suuresti. Palmerin perintö ulottuu paljon Oculusta laajemmalle. Hänen kekseliäisyys auttoi käynnistämään modernin VR-vallankumouksen ja rakentamaan siitä teollisuuden alan. Olemme kiitollisia siitä mitä hän teki Oculusille ja VR:lle, ja toivomma hänelle kaikkea parasta”, kertoi Facebook muun muassa VentureBeatille.

Palmer Luckeyn rooli Oculusilla on pienentynyt jo jonkin aikaa, minkä lisäksi viime aikoina Luckeyn ympärillä on draamaa riittänyt. Viime vuonna Luckey ajautui huomion keskipisteeseen kuuluttuaan Donald Trumpia kannattavaan ryhmään, joka levitti verkossa sisältöä.

Lisäksi Oculusta ja Facebookia ympäröi oikeusjuttu, jossa tuomittiin maksettavaksi yhteensä 500 miljoonan dollarin korvaukset.

Oikeus tuomitsi Oculusin ja perustajat salassapitosopimuksen rikkomisesta. Oculusin osuus korvauksista oli 200 miljoonaa dollaria salassapitosopimuksen rikkomisesta, 50 miljoonaa dollaria tekijänoikeusrikkomuksesta sekä 50 miljoonaa dollaria väärien tietojen antamisesta julkisuuteen ZeniMaxin tuotteiden kuulumisesta Oculusin alle, josta myös Oculusin perustaja Palmer Luckey joutuu maksamaan erikseen 50 miljoonaa dollaria. Facebook ja muut vastaajat todennäköisesti kuitenkin valittavat vielä päätöksestä.

Luckeyn jatkosuunnitelmista ei ole vielä tietoa.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom