Mobiili.fi Oculuksen ”laite-esto” saattoi tahattomasti auttaa piraatteja

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 23/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2097
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Oculus Rift.


  Vanhan sanonnan mukaan reilu peli on… noh, takapuolesta, mutta joskus saattaa karma toimia yllättävillä tavoilla. Tarina alkaa Revive-nimisestä ohjelmapalasesta, joka luotiin, jotta Oculus Rift- virtuaalilaseille tehtyjä pelejä voisi pelata myös muilla kuin Oculuksen laseilla, esimerkiksi HTC Vivellä. Sitten tarina sai pari mielenkiintoista käännettä.

  Revive oli täysin epävirallinen ohjelmisto, mutta alkuun Oculuksen perustajakin tuumi, että on yhdentekevää, millä laitteilla asiakkaat pelejä pelaavat, kunhan pelit ovat laillisesti hankittuja. Reviven tarkoitus olikin tehdä juuri Oculuksen omasta kaupasta ostetut pelit muilla laitteilla pelattaviksi, muttei kiertää kopiosuojauksia.

  [​IMG]
  HTC Vive.


  Oculuksella ei kuitenkaan loppujen lopuksi oltu mielissään Reviven syntymisestä. Niinpä yhtiö julkaisi omalle ohjelmistolleen päivityksen, jonka oli määrä estää Oculuksen pelien pelaaminen muilla VR-laseilla. Oculus ei myöntänyt, että päivitys olisi kohdistettu juuri Reviveä ja HTC Vive -laseja vastaan, vaan perusteli päivitystä muun muassa suojautumisella piratismilta. Lopputulos oli kuitenkin päinvastainen.

  Oculuksen viime viikolla julkaisema päivitys toi mukanaan uuden vaiheen, jossa ohjelmisto tarkistaa, että tietokoneeseen on kytketty juuri Oculuksen virtuaalilasit. Reviven luonut tiimi ei tästä hätkähtänyt, vaan julkaisi viikonloppuna uuden version Revivestä. Uusi versio ohittaa paitsi Oculuksen laitetarkistuksen, myös sen vaiheen, jossa ohjelmiston omistusoikeus tarkistetaan. Toisin sanoen Reviven päivitys avasi samalla portit myös piraattiohjelmistoille. Reviven kehittäjien mukaan tämä ei ollut heidän alkuperäinen toiveensa, he vain haluavat, että pelit toimivat laitteistosta riippumatta.

  Nähtäväksi jää, minkälainen ”kissa ja hiiri” -leikki tästä alkaa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju