Nyt hajosi Windows XP:n bluetooth

Keskustelu osiossa 'Datatuotteet', aloittaja Perzzza, 21/3/06.

 1. Perzzza

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/8/04
  Viestit:
  168
  Tykkäykset:
  0
  Ennen bluetooth toimi vallan mainiosti Windows XP:ssä, lainailin kaverin palikkaa ja kävin nyt itse ostamassa Clas Ohlsonilta parinkympin palikan joka on toiminut myyjän mukaan K700:lla vallan hyvin. Minäpä pistin palikan kiinni ja hetken ajan kaikki näytti toimivan hyvin mutta sitten kone herjasi että tuntematon laite kytketty eikä se enää tunnistanut palikkaa. Asensin palikan omat ajurit ja ohjelman mutta se ei ollut kovinkaan vaikuttava, se sekoitti entistä enemmän pakkaa, silloin btooth toimi vain hetkittäin ja koko ajan WINXP herjasi tuntematonta laitetta. Poistin palikan oman ohjelmiston ja nyt Windows kyllä tunnistaa palikkani mutta COM-portit ovat menneet pyllylleen, eli siellä ei ole mitään portteja ja kone ei suostu kovinkaan kauaa hakemaan uusia laitteita, ehkä 1-2s ja sen jälkeen ilmoittaa että laitteita ei löydetty.

  Mikä neuvoksi? Missään olemassa ns. kolmannen osapuolen parempia usb-bluetooth-ajureita? Tarvisin 'toothia vain puhelimen kanssa jutteluun eli valokuvia ja soittoääniä, pelejä ym.

  Vai onko XP:ni tulevaisuus bluetoothin kannalta nyt murskattu? Millään en viitsisi asennella mitään uusiksi.
   
 2. huughard

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/10/05
  Viestit:
  76
  Tykkäykset:
  0
  Kokeilepa seuraavaa: Ohjauspaneeli -> järjestelmä -> laitteisto -> laitehallinta -> (en tiedä minkä alta löytyy bluetooth ohjaimesi, mutta etsi se, ehkäpä usb-ohjaimet, jos usb-palikka on kyseessä) -> ohjain-välilehti -> poista. Poista kaikki löytämäsi bluetooth ohjaimet ja buuttaa kone, sen jälkeen jos ei winukka itse laitetta löydä, niin asenna uudestaan sen mukana tulleet ajurit. Tähän taitaa valitettavasti loppua minunkin osaamiseni, jollei tämän jälkeen toimi. :(
   
 3. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  samaa kannatan minäkin mutta voit vielä varmistella selustaa sillä että jos windows ei itse palikkaa tunnista niin palikka irti ja sitten ajurit koneeseen ja palikka kiinni. Tietenkin jos ohjeissa on toistepäin niin sitten teet niin. Onko sp2 päivitetty? se ei tarvi erillisiä ajureita bt-tikulle.
   
 4. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ilmeisesti eri palikka kuin kaveriltasi lainaamasi.
  Yleensä suurimmat ongelmat ovat PCn päässä, eikä luureissa, toki niidenkin osalta välillä mielenkiintoisia yhdistelmä ongelmia.

  Liki kaikessa USB liitännäisessä tavarassa on tärkeää lukea käyttöohjeet enenkuin tekee mitään, eli palikka vasta siinä vaiheessa kiinni kuin käsketään.

  Siis toimiko yhdistelmä kuitenkin välillä, siis oikeasti yhteydet muodostu jne.

  Kuvaksen perusteella epäilen että win ei tunnista mitään ja BTn softia ei ole asennettu, jotain sinne päin ehkä.

  Riippuu palikasta niin palikan omia ajureita voi ehkä löytyä, mutta suurinognelma sinulla on saada ne asenettua oikein.

  Ilmeisesti asennus on kädetetty, ja koneesi tulevaisuus tuolla palikalla voi olla surkea. Jos kaiken rojun poistat ja ohjeiden mukaan asennat palikan toiseen porttiin voi homma hyvällä säkällä onnistua. Jos saat koneen puhdistettu kaikesta (ajurien poista ei riitä)tuohon palikkaan liityvästä voi homman uudelleen aloittaminen ohjeiden mukaan onnistua (jos ohjeet yleensäkkään ovat ajantasalla)

  Yleensä halppispalikoiden osalta helpointa on ostaa uusi mielellään vähän erinlainen palikka ja varmistaa sen toimivuus XPnkanssa.

  En tunne kysyjän hankkimaa BT palikkaa, mutta ymärtääkseni XP SP2 ei tue kaikkia BT palikoita ja joidenkin mielestä XPn bt toteutus ei ole yleensäkkään kaikissa tilanteissa parasvaihtohto, mutta toisaalta joissain tilanteissa parempi kuin palikan omat softat.
   
 5. Peurasaari

  Peurasaari Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  1033
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  iPhone 6+
  olet aivan oikeassa, mutta uskalsin olettaa että on kuitenkin joku tuttu merkki eikä mikään pilipalituote.
   
 6. wxx

  wxx Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  5/4/04
  Viestit:
  300
  Tykkäykset:
  3
 7. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0

Jaa tämä viestiketju