Mobiili.fi Nykyiset Android-puhelimet eivät ole saamassa Android N:n taustapäivityksiä

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 20/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2125
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Android N ja Nexukset.


  Yksi tulevan Android N -käyttöjärjestelmän ominaisuuksista on niin sanottu taustapäivitys tai saumaton päivitys, jossa laite lataa ja asentaa käyttöjärjestelmäpäivitykset taustalla, ja uusi käyttöjärjestelmä otetaan käyttöön kun laite seuraavan kerran käynnistetään uudelleen. Kyseinen ominaisuus ei kuitenkaan ole tulossa nykyisiin Android-laitteisiin, vaikka ne Android N:n saisivatkin.

  Android Police keskusteli Android N:n taustapäivityksistä Googlen Android-tiimin kanssa, ja kävi ilmi, ettei ominaisuutta olla tuomassa esimerkiksi Nexus 5X- ja Nexus 6P -laitteille, vaikka viittauksia taustapäivityksiin Android N:n esiversiosta onkin löytynyt.

  Taustapäivitys edellyttää laitteen massamuistin eli tallennustilan osiointia niin, että toisella osiolla on käytössä oleva käyttöjärjestelmä, ja päivitys asennetaan taustalla toiselle osiolle, joka ei ole käytössä. Nykyisten, jo olemassa olevien laitteiden kohdalla tallennustila pitäisi ensin osioida, jotta ominaisuus voitaisiin ottaa käyttöön, mutta se vaatisi muun muassa puhelimen yhdistämistä tietokoneeseen ja saattaisi ylipäänsä olla käyttäjän kannalta työläs ja epämieluisa operaatio tehtäväksi.

  Googlen mukaan taustapäivityksiä ei siis tuoda Nexus-laitteille, mutta käytännössä tämä tarkoittanee, ettei ominaisuutta tulla näkemään missään muissakaan nykyisissä Android-laitteissa, vaikka ne Android N -päivityksen saisivatkin. Taustapäivitykset tulevat jatkossa niihin laitteisiin, jotka julkaistaan jo alkujaan Android N:llä ja joissa tallennustila on jo valmiiksi osioitu.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju