Numerot vanhasta puhelimesta uuteen helpolla? Vanha puhelin vähän rikki...

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja StaggerLee, 27/3/08.

 1. StaggerLee Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  27/3/08
  Viestit:
  10
  Tykkäykset:
  0
  Hei!

  Uusi tällä foorumilla ja heti neuvoa pyytämässä.. anteeksi.. koitin etsiä mutta en löytänyt vastausta...

  Ostin uuden puhelimen Nokia N73 koska vanha Nokia 6210i tms hajosi.. siis siitä meni muutamat napit kosteusvaurion takia käyttökelvottomiksi.. eli ei käy mitään vaikka nappia painaa... esim se vasen yläkulma nappi mistä painetaan hyväksy kaikkiin kysymyksiin kun jotain meinaa tehdä.

  Nyt kysyisin miten numerot saisin vanhasta puhelimesta helpolla uuteen? Bluetoothilla sain puhelimet yhdistettyä toisiinsa mutta ei sieltäkään mitään copy meininkejä löytynyt..

  Jos jollan joku kiva helppo idea niin kiitos!
   
 2. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Pc-suitella varmaankin voisi onnistua bluetoothin kautta.
   
 3. bigali

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/1/08
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Kopioit sim kortille munerot vanhasta puhelimesta
   
 4. Johan_

  Johan_

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/9/06
  Viestit:
  605
  Tykkäykset:
  1
  Puhelinmalli:
  Lumia 925
  Mitenkähän tämä onnistuu, jos tuo vasemmanpuoleinen valintanäppäin ei toimi?
   
 5. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Näppäimistön saa putsattua aukasemalla puhelin jne... On se senverran konstikas tietämättömälle, ettei kannata itse mennä aukasemaan, jos ei ole aukonu.

  Aika moni foorumilainen osaisi auttaa kyllä. Lappeerannassa jos joku on voisit kahvilla käyttää jotakuta tai hampparilla, siinä samalla tekee sen kyllä.
   
 6. säätäjä86 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  6   0   0

  Liittynyt:
  29/11/05
  Viestit:
  1920
  Tykkäykset:
  6
  Jos se kosteusvaurion takia todellakin on rikki mennyt niin ei siinä mitkään kuoren aukaisut auta mikäli se näppäimistön ui on pilalle mennyt. En sitten tiedä onko se jossain avaamalla todettu vai ei, mutta kosteus saa sen kyllä semmoiseen kuntoon ettei se ota mitään painalluksia enään.

  Ja on noita vastaan tullut mitkä on ihan käytössäkin rikki menneet ilman mitään käyttäjän aiheuttamia vaurioita.
   
 7. Qwertyi

  Qwertyi Vuoden foorumilainen 2010, VIP vuodesta 2016

  Palaute - 100%
  26   0   0

  Liittynyt:
  7/12/05
  Viestit:
  29304
  Tykkäykset:
  7559
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia XZ1
  Kyllä sitä on kostuneita puhelimia saatu toimimaan pienellä työllä vaikka piirilevy olisikin jo syöpynyt. Ei ole kiveen kirjoitettu etteikö puhelinta saisi edes hetkellisesti toimimaan.
   
 8. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Pöh.. yhdessäkään koskaan avaamistani puhelimista ei ole semmosta kosteuden aiheuttamaa ongelmaa ollut ainakaan... Se on niitä teoria höpinöitä ja sen voi kyllä johtimistaan laittaa toimimaan tai palauttaa tekemällä vaikka uuden kosketinpinnan jos niin vakavaa on. Se ois sitte hemmetin tarkkaa puuhaa, mutta mulla on parista vanhemmasta puhelimesta kokemusta jotka ei ollu ns. monikerrospiirilevyjä niinkuin tänäpäivänä. Johtimet oli vaan poikki. Samalla oli piirilevyssä murtuma tms.. Yleensä 95 prosenttia tapauksista on ollu pölyn, yksittäisen karvan tai ihon rasvan tms.. aiheuttamia hetkellisiä tai kokoaikasia ongelmia. Monet muuten ei muista sitä kosketinlevyä putsia kans joka aiheuttaa naksuvan äänen..

  Jos kosteus on aiheuttanut ongelmia muualle piirilevyn osaa kuin just tuohon nimenomaa missä kosketusta on, niin se on ollu yleensä kaput muutenkin. Voi olla ihan mitä vikaa vaan. Kosteus tuhoaa paljon ja joskus niin paljon, että on kannattamatonta niinkuin varmaan tätä enemmän tarkotit ja myöskin järjetöntä käydä korjaamaan. Kosteus hyvin harvoin suoranaisesti pilaa kosketinpinnan hyvien suojauksien ansiosta tänäpäivänä, mutta muualta se voi sen pilatakin äkkiä. Paikallinen kosteusongelma taas on niin vähäpätoinen että siitä selviää kyllä ilman mitään ihmeellisempää kosketinpinnan putsausta ja huoltamista pari kertaa. Tummuminen kielii hapettumisesta jota esim. kosteus on voimistanu, mutta aina ei ole siitäkään kyse. Voi olla myös mahdollisesti jokin katalyytti mikä reagoi metallin seokseen ja saa nopeastikin tummumaan vain yhden kosketinpinnan tai osan siitä. Huollot ovat virheellisesti nimenneet muutamia puhelimia kosteusvikasiksi ja evänneet huoltotoimet. Myös muualla osaa puhelimia esim. vastuksien jaloissa voi olla hapettumisen merkkejä. Materiaalivikasia tai jotain on pahasti tuotannossa vialla. Nokiahan on kuuluisa materiaalien säästäjä.. Ledejä on vähennetty ja valonohjaimia tehty pitkään... Myös muutenkin kaikessa säästetään.

  En hae sitä oletko oikeassa tai kuka on... pääasia, että kokeilee edes putsimista. Vahassa puhelimessa yleensä tommosia "vikoja" on vaikka muuten toimisikin. No tai pikku probleemia. Kosteus on trendi tämänpäivän heikkolaatuselle materiaalille selitykseksi. Mullakin on normaalia kovemmin hapettunu pahastikin just uusien puhelimien pohjaliittimiä tms.. Vanhat loistaa vieläkin. Jostain tuokin kertoo.
   
 9. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Jep.. ja kaapelilla saa kaapattua ja jollain pikkusoftalla varmasti vaikka yksikään nappi ei toimi. Ja näin on myös tehty. Siihen en lähde opastamaan, koska arvailen kyseessä olevan tuonlaatusen pikku vian... sitäpaitsi ihminen joka välttämättä sitä ei ole tehnyt, ei ohjeistuksellakaan saa pois niitä napattua tai se vaatisi hommaan nähden kohtuuttoman ajan käytön. Lisäksi yhden tai parin napin toimimattomuus kielii paikallisesta ongelmasta ennemmin kuin laajasta. Ajatusmalli ja kysymys siitä, että isompaa ei kannata opastaa tekemään.
   

Jaa tämä viestiketju