Mobiili.fi Note7-painajainen jatkuu: ”turvallisten” kuumeneminen jälleen esillä – myös...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 29/9/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Samsung Galaxy Note7.


  Samsung on joutunut pahaan kierteeseen Galaxy Note7 -puhelinten jopa räjähdyksiin johtavien akkuongelmien paljastuttua.

  Parhaillaan Samsung vaihtaa Note7-puhelimia väitetysti turvallisiin vaihtolaitteisiin, mutta jo aiemmin myös näiden osalta käyttäjiä kertoi kuumenemisesta.

  Samsungin mukaan se tutkii näitä Yhdysvalloissa ja Etelä-Koreassa ilmenneitä tapauksia. Wall Street Journalin mukaan osa käyttäjistä on kertonut, että Note7 tuntui liian kuumalta korvalla pidettäväksi puhelun aikana. Ainakin yhdessä tapauksessa Samsung on puhelimen suostunut vaihtamaan uuteen.

  ”Akun latauksen varaustasoista on ollut joitakin raportteja ja haluaisimme vakuuttaa kaikille, että ongelma ei aiheuta turvallisuushuolta”, kommentoi Samsung todeten vaihtolaitteiden toimivan normaalisti. ”Normaaleissa oloissa kaikkien älypuhelinten lämpötila voi vaihdella.”

  Note7-puhelinten useat ylikuumenemiset, tulipalot ja räjähdykset ovat nostaneet Samsungin huomion keskipisteeseen. Kohun mainingeissa on raportoitu myös useiden muiden Samsung-laitteiden paloista – niin älypuhelinten kuin tablettienkin. Nämä ovat kuitenkin ilmeisesti olleet yksittäistapauksia ja osittain ulkoisten tekijöiden aiheuttamia.

  Samsungin räjähdyspainajainen koskettaa kuitenkin myös sen pesukoneita.

  Yhdysvaltojen kuluttajatuotteiden turvallisuusvirasto (CPSC) on nyt varoittanut, että osa Samsungin päältä täytettävistä pesukoneista voi räjähtää, kertoo ABC News.

  Vaaralliset pesukoneet on valmistettu maaliskuun 2011 ja huhtikuun 2016 välillä.

  8. huhtikuuta Dallasissa, Georgiassa Melissa Thaxtonin pesukone räjähti. ”Se oli voimakkain ääni. Kuulosti aivan siltä kuin pommi olisi räjähtänyt korvassani”, kommentoi Thaxton. ”Johtoja ja muttereita oli levällään ja kansi lattialla.”

  Thaxton ja muut haastavat Samsungin oikeuteen tapauksista.

  Viime vuoden alun jälkeen 21 ihmistä on raportoinut CPSC:lle heidän Samsung-pesukoneensa räjähtäneen tai hajonneen osiin. Ilmeisesti pesurumpu irtoaa koneesta ja hajottaa koko koneen voimallaan. Samsungin mukaan tämä johtuu epänormaaleista värinöistä pestessä vuodevaatteita, suuria tai vettä vastustavia vaatekappaleita. Samsung myös korostaa, että vuodesta 2011 lähtien sen pesukoneilla on pesty satoja miljoonia pyykillisiä. CPSC ja Samsung suosittelevat toistaiseksi kuluttajia käyttämään vain hellävaraista, pienemmin kierroksin pyörivää pesuohjelmaa vuodevaatteille ja muille raskaammille pestäville.

  Samsungin tuloksen on arvioitu ottavan merkittävän, jopa yli miljardin dollarin, iskun Note7-ongelmista ja 2,5 miljoonan puhelimen vaihdosta. Pidemmällä aikavälillä suurempi ongelma voi kuitenkin olla Samsungin heikenneen maineen aiheuttama myynnin lasku.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju