Nopea puhelin haussa

Keskustelu osiossa 'Minkä puhelimen ostaisin?', aloittaja Aivovaurio, 13/6/10.

 1. Aivovaurio

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/6/03
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Olisi uusi puhelin hakusessa, kun vanha N70 on alkanut osoittaa lopun merkkejä.

  Tämmösiä ominaisuuksia kaipailisin:
  - Nopea käyttöliittymä. Puhelimella ei kestä ikuisuuksia päästä kirjoittamaan tekstiviestiä (kuten n70:llä)
  - Pienehkö koko. Nykyisen puhelimen kanssa on huomannut, että onhan tota välillä aika rasittava taskussa kantaa
  - Hyvä akku. Nykyisessä puhelimessa ei ilman käyttöäkään kestä kolmea päivää pidempään
  - WLAN olisi kiva olla, jotta pääsisi koulussa helposti ja nopeasti mailit tsekkaamaan. Nettiselailu ei muuten kovin tärkeää
  - Fyysinen näppäimistö. En ole kovinkaan vakuuttunut noista kosketusnäytöistä ja kun kirjottelen enimmäkseen tekstareita niin näppäimistö olisi must, myös tuota mailien kirjoittelua ajatellen
  - GPS olisi myös ihan jees, en autoile tai mitään, mutta olen kova poika eksymään, joten tuosta voisi olla apua kaupungilla talsiessa/eksyillessä

  Siinä varmaan oleellisimmat. Sellanen 5mpix kamera voisi olla kanssa ihan kiva, mutta sellanen tuntuu olevan aika vakiovaruste nykyään muutenkin. 3,5mm liitin ja radio olisi kanssa ihan kivat olla (ipodi löytyy jo, että muilla musiikkiominaisuuksilla ei väliä). Yleisesti enemmän sellasta työpuhelin-tyyppistä ratkaisua haen kuin kuin viihdelaitetta (vaikka onhan se aina jännä kun räplättävää löytyy). Niin ja jos luuri on mahdollista hommata kytkynä niin olisi plussaa myös.

  Olen tässä alustavasti katellut saunalahden tarjonnasta ensisijaisesti Nokian E75 ja N97 Miniä, mutta myös esim. 6700, E52 ja E72 vaikuttavat ihan kiinnostavilta tapauksilta, ja onhan sitä salaa tullut vähän ihmeteltyä tota uutta iphone 4:sta sekä esim. HTC Desireä. Nokia ei ole mikään pakko, oikeastaan haluaisinkin jonkun toisen merkin luurin vaihteeksi, mutta saunalahdella ainakin valikoima on vahvasti nokia-painotteinen. Muutenkaan kriteerit eivät ole täysin absoluuttiset, oikeastaan ne on tuossa aika hyvin tärkeysjärjestyksessä kuitenkin listattu.

  Eiköhän tässä tullut jaariteltua tarpeeksi. Kaikenlaista saa ehdottaa, kytkyjä ja ei-kytkyjä, myös lähitulevaisuudessa mahdollisesti ilmestyviä malleja jne.
   
 2. HulluPulla

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/10/09
  Viestit:
  141
  Tykkäykset:
  0
  Kannattaa tsekata Motorola Milestone. Qwerty, Android käyttiksenä, Wlan jnejne. Ainoa miinus natiivi gepsin puute. Siinä suhteessa Nokia vie voiton, koska GPS jo valmiiksi navigoinnilla.
   
 3. sidrend

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/5/09
  Viestit:
  95
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 5800XM & HTC Tattoo + Saunalahti ViestiX 3G. (varalla mm. 5630XM, 5130XM, 5300XM, 6230i jne..)
  Hmm.. kosketusnäyttöähän et siis oikein halunnut? Eikö joku nokian perus patukka olisi toimivin ratkaisu? Esimerkiksi 6700, täyttäis aika hyvin nuo vaatimukset. wlan ja 3.5mm liitäntä taitaa puuttua mutta muuten. Ja nuo nokian uudet ovat kyllä nopeita, 6700 varsinkin koska 600mhz prossu ja s40 käyttis. Hintakaan ei ole paha.
   
 4. Purkki^

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/1/09
  Viestit:
  308
  Tykkäykset:
  4
  6700c on hyvä! Suosittelen.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  N70:een verrattuna uudet Symbian näppis koneet on nopeita, E75sta jotkut pitää, on kuitenkin vanhaa hidasta rautaa, N97mini, jos pitää niin ok. Monenmielestä paljon parempi kuin N97, mutta kaikki ei tuota ministäkään pidä, mutta siinä kyllä omat vahvuudetkin, eli joillakkin se on valinta.

  6700c on perus Series 40 kone, ihan kiva, mutta ehkä jättäisin sen sivuun, ellet sellaista halua.
  6700s (slide) on Symbian kone, ihan vikkelä, mutta aika edukas ja muissa vastaavissa mallistossa löytyy pidempään toimintaikaa ja parempia rauta ominaisuuksia, ehkä sen tiputtaisin. jos haluat liun niin 6710 slide ehkä enemmin jos löytyy kohtuu rahaan.

  e52, e72, pitkät toiminta-ajat, wlan, GPS jne. E52 kamera ei kummoinen vaikka suppeudessaan tietyllä tavalla hyvä, e72lla saa paljon parempia kuvia. 6720 voisi olla yksivaihtoehto, wifi taisi puuttua.

  N85 kuvaukseen, vie enemmän virtaa kuin edelliset ja eri rauta muutenkin, vaikka kello pienempi kuin edellisissä niin kannattaa tutustua.
  Jos et halua näppistä , mutta mukavan kosketusnäyttö koneen niin HTC Desire voisi olla aika kovasana, paljon hyvää, jotain Nokilaisissa itsestään selvyyksiä puuttu, on mutta jos ne ei haittaa/tarvetta niin voisi olla sopiva valinta.

  6700c on Series 40 kone, mutta onko siinä 600Mhz prossu? Nokia ei kai noista koneista kerro noita tietoja ?
  6700s siinä taasen on 600Mhz CPU, mutta on S60 kone.
   
 6. Aivovaurio

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/6/03
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos ehdotuksista ja kommenteista. Kävin tossa viikolla noita luureja testailemassa verkkokaupassa ja aika kyllähän noi kaikki aika vikkeliltä tuntuu tohon N70 verrattuna. Tuo 6700 oli joo harkinnassa myös, mutta siitä kun tosiaan tuo wlan puuttuu, niin menettää pisteitä.

  Huomasin myös, että tuossa E75 on aika heikko tuo akunkesto ja vaikutti muutenkin kokeillessa vähän muita hitaammalta. E72 oli myös vähän hitaan tuntuinen ja siinä näytti valikoissa siirtymisessä olevan jotain animaatiota (joku fade-tyyppinen efekti), joka tuntui hidastavan valikoiden availua. Lisäksi toi E72 on vaan melko ruma. Ei voi mitään, mutta ei miellytä kauheasti silmää :D.

  Tällä hetkellä oon siis karsinu tuon valittavien joukon E52, N97 Mini ja iPhone 4:n välille. E52 on aika pitkä, mutta kuitenkin ohut ja kevyt, mikä on plussaa. Nopean tuntuinen ja ihan mukava näppis, joskin ylimmät näppäimet tuntui olevan melko tiiviisti niputettu. N97 Mini oli varmaan nopein mitä testasin, kosketusnäytön käyttö oli kätevää ja qwerty näppis oli imo todella hyvän tuntuinen, parempi ainakin kuin E75 ja E72. Ainoa vaan, että toi on sit melko paksu puhelin kanssa. IPhone 4 taas on nyt alkanut ihan vakavasti kiinnostaa, vaikkei siinä fyysistä näppistä olekaan (kai sen kosketusnäytön kanssakin oppii elämään). Kaveri on niin tohkeissaan ollut tosta ja oon tässä muutenkin lukenut positiivisia juttuja kyseisestä vermeestä. Ilmeisesti kosketusnäyttö on tässä toteutettu parhaiten kännykköissä(?), luuri on ohut (E52:n kanssa samaa kokoa), akunkesto on melko hyvä (N97 minin tasoa ilmeisesti ainakin) ja puhelin on nopea. Ton iPhonen suhteen ratkaisee varmaan aika paljon, että millasella sopimuksella sitä saa, joku 20e/kk varmaan vielä menettelis.

  Mut mites tollaset kosketusnäytölliset kestää menossa? Luuri kulkee mulla aina farkkujen taskussa (ei sentään avaimien kanssa samassa), että meneeköhän tollasessa iphonet ja n97:t rikkipoikki hienojen kosketusnäyttöjensä kanssa?
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  E72ssa ja muissa nou animaatiot ovat ihan käyttäjän valittavia juttuja, E52, E72 nopeudeltaan samanlaisia.

  Jos kosketusnäyttö konetta haluat, niin tutustu myös HTC Desireen, kohtuu hinta esim Iphoneen verrattuna ja on kaupoissa.
   
 8. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  Jos pelkkä kosketusnäyttökin alkaa menemään seulasta läpi, niin Samsungilta Jet (vanhempi) ja Wave.
  Löytyy WLAN, GPS ja 5Mpx kamerakin... Jetissä akku kestää käytettynä sen 3 päivää, Wavessa ilmeisesti vielä parempi akkukesto(?).
   
 9. juppe96 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  5   0   0

  Liittynyt:
  5/9/09
  Viestit:
  123
  Tykkäykset:
  3
 10. Aivovaurio

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/6/03
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä se näköjään alkaa mennä läpi seulasta :D. Oon tosiaan nyt tota Wavea katellut, kun sitä ehdotit. Vaikuttaa kyllä melko hyvältä vehkeeltä. Aika nopean oloinen ja pienikokoinen ja vähän kevyempikin kuin iphone. Mitenköhän toi yleensä pärjää vertailussa iphonea vastaan? iphone vaikuttaisi videoiden perusteella ainakin vähän nopeammalta. Mitenköhän toi kirjoittelu tolla virtuaalisella qwetyllä käy? Pitänee käydä kaupassa ite kokeilemassa se joku päivä. Aika nopeasti ainakin vaihtaa landscapen ja portrait näkymän välillä, mikä on kyllä hyvä homma. Tossa wavessahan on toi Samsungin oma bada-käyttis, mitenköhän sille on tota softaa saatavilla/tulossa? iphonelle ainakin löytyisi kaikenlaista jännää, kuten plants vs. zombies ;P. Muutenkin toi iphonen käyttis kyllä miellyttää enemmän silmää.

  Vaikuttaa kyllä vakavalta vaihtoehdolta iphonelle toi wave, varsinkin hintansa puolesta. Lisäksi kun iphonesta on nyt julkaisun jälkeen kuulunut juttua siitä kuuluvuudesta, mikä varsinkin näin vasenkätisenä pistää epäilemään..

  Vielä palaan yhteen aikasempaan kysymykseeni, johon ei tässä ole tullut vastausta, eli miten tollanen kosketusnäyttö kestää housuntaskussa? Tai miten noi kestää yleensäkään? Seuraavan puhelimen ois kuitenkin tarkotus sitten kestää se kaks vuotta.

  Niin ja toi c6 on ihan mielenkiintosen olonen, mutta aika isokokonen ja painava jo. Koskahan se ois tulossa?
   
 11. Eki79

  Eki79 Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/3/04
  Viestit:
  2060
  Tykkäykset:
  84
  Puhelinmalli:
  Galaxy S6 (SM-G920F)
  Kokemuksia on siis vaan Jetistä, Wavea en oo uskaltanu käydä ees kattomassa/kokeilemassa ettei tuu houkutuksia... :D
  Mutta kirjottaminen virtuaali-qwertyllä sujuu suhteellisen kivuttomasti, vaikka meikäläiselläkin on jonkunmoiset nakkisormet. Joitain virhepainalluksia siis tulee kun nopeesti näpyttelee... mutta niin tuli perinteisellä numeronäppäimistö-kirjottelullakin. ;)

  Tuolta löytyy softaa Wavelle, ja jatkossa varmaan muillekin luureille.

  Näytön kestosta en osaa sen tarkemmin sanoa, mutta tähän asti on ainakin kestäny taskussa (mukana tulleessa suojapussukassa) ja muutamista putoamisista ilman mitään ulkosia merkkejä.
  Mutta en ehkä lähtis tiukoissa farkuissa kyykkyjä tekemään. :D
   
 12. Juzt Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  3136
  Tykkäykset:
  133
  Jos sitä fyysistä vielä haluat ja E72 oli harkinnassa niin E5 voisi olla myös ihan tutustumisen arvoinen, ominaisuuksiltaan melko samantyyppinen, mutta halvempi (veroton hinta 180€).

  Akkua tuossa pitäisi ainakin olla enemmän kuin riittävästi, kun se oli yksi kriteeri: valmiusaikaa luvataan kuukausi :D

  Ei ole vielä jakelussa, mutta pitäisi suht pian tulla.

  Ulkonäkö on tietysti makuasia, minusta ihan ok, mutta toisaalta minä pidän E72:stäkin...
   
 13. Jipsu92

  Jipsu92 Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  15/4/10
  Viestit:
  51
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Samsung Galaxy S5
  Kyllähän tommonen kosketusnäyttö kestää taskussa ihan hyvin,ellet avaimia pidä samassa taskussa =) ja jos lisää suojausta haluat niin kannattaa ostaa suojakalvo kosketusnäytön päälle.
   
 14. Morgan-60

  Morgan-60

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/11/09
  Viestit:
  52
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  N900-DNA-HTC-Desire
  jos olisi kaksi vaihtoehtoa sinulle niin desire tai samsungin ässä.
  ei tarvitse enempää pähkiä.
  ja niin ei avaintaskuun, mutta muihin kyllä! : )

  -nokian voi unohtaa hetkeksi-
   
 15. Aivovaurio

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/6/03
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Kävinpä noita itse alkuviikosta nyt testailemassa, ihan mukavalta toi Wave vaikutti. Ei näkynyt verkkokaupassa iphonea testattavaksi, mutta ipod touchia sitten vaihtoehtoisesti kokeilin. Kyllä toi ipodin kirjottelu tuntu paremmalta kuin waven, vaikka varmasti tohon waveenki tottuisi. Mukavan nopea omissakin käsissä kuitenkin tuo wave oli, vähän tuntui kyllä hitaalta tuo näytön kääntely, sai odotella tovin että puhelin reagoi kääntelyyn.

  Ja kyykkyä en tee tiukoissa farkuissa, tai puhelin taskussa, eli eiköhän toi sitten kestä ;D

  Nokia tekisi kyllä mieli unohtaa hetkeksi, vaihtelu virkistäisi. Tuo Samsung Galaxy S olisi kovilla sijoilla omalla listalla, mutta vaikuttaa jo liian isolta vehkeeltä. Pitäisi nähdä livenä vielä, mutta eipä ollut verkkokaupassa tota näplättävänä. Dna:llakin olisi toi ihan mukava tarjous tosta galaxy s:stä, ehkä dna-kaupasta löytyisi testimallikin? Katsotaan nyt vielä miten tässä tilanne elää ja mieli muuttuu ja mikä ton iphone 4:n hinnaksi tulee täällä.
   
 16. Aivovaurio

  0   0   0

  Liittynyt:
  2/6/03
  Viestit:
  22
  Tykkäykset:
  0
  Noniin, uppaan vähän omaa topikkia, nyt alkaa olla puhelimen pähkäily aika loppusuorilla. iphone tippui nyt ehdokaslistoilta, on nimittäin sen verta kallis, että pitäkää tunkkinne!

  Finaaliehdokkaiksi arvoin nyt lopulta sitten Nokia e72 ja Samsung Galaxy S:n
  Listaan nyt omat plussat ja miinukset mitä näistä on tullut:
  e72:
  + akku
  + pienempi koko
  + gps
  + kamera
  + qwerty-näppis
  - ei niin nopean oloinen
  - ei yhtä monipuolinen
  - huonompi netin käyttöön
  - ei samanlaista tarjousta kuin S:stä

  Galaxy S:
  + näytön laatu
  + netin nopeus, yleinen nopeus
  + paljon kaikenlaista härpäkettä
  + hyvä liittymätarjous
  + kamera, jolla myös 720p video
  - iso (mutta ohut ja kevyt kuitenkin, siitä plussaa)
  - gps (?)
  - akku
  - paljon säätämistä, että puhelimen saa kunnolla toimivaksi (?)

  Samsungista olisi tosiaan kuulemma tulossa 17e/kk tarjous saunalahdelta, mihin tulisi toi halvin netti ja tikka+ -liittymä, millä saisi puhua saunalahti/elisa numeroihin niin paljon ku haluaa. Noista Samsungin ongelmista oon saanut sen kuvan, että gps ei toimisi kovin hyvin? Lisäksi siinä tuntuu olevan aika paljon säädettävää, että sen saa toimimaan, kuten haluaa. Lisäksi tuo akku ilmeisesti kestää vain sen yhden päivän verran..

  e72 puolestaan on varsin mukavan tuntuinen, ulkonäölle en tosiaan varsinkaan aluksi lämmennyt, mutta kyllä tuohon silmä jo tottuu. Hinta olisi näköjään kytkyissä 13e/kk ja jos siihen netit päälle niin se olisi jo tuo samsungin 17e/kk. Netti on e72:ssa ilmeisen paljon kankeampi käyttää kuin Samsungissa, mutta muuten ominaisuuksiltaan näyttäisi paremmin mulle sopivalta. Akku on hyvä, gps ainakin mitä olen e52:lla nähnyt, toimii todella nopeasti. Lisäksi nokialle on saatavilla toi sports tracker, mitä tekisi mieli ainakin kokeilla. Ja vaikkei mikään pieni e72 olekaan niin selvästi alle tuon Galaxy S:n.

  Mites kauan kummassakin kestää akku gps-käytössä?

  Tällä hetkellä kuppi tuntuu kallistuvan sittenkin enemmän e72:n suuntaan, ominaisuudet enemmän mulle sopivat, ja vaikka netti ei ole yhtä hyvä kuin galaxy s:ssä niin mailisofta on ilmeisesti aika hyvä ja nettisurffailukin varmaan pienellä käytöllä välttää. On tuo galaxy s tarjous silti aika houkutteleva ja e72 taas vähän ylihinnoitellun oloinen. Noh, käyn varmaan vielä huomenissa kaupassa kokeilemassa kummatkin, katotaan mikä se päätös sitten on..
   

Jaa tämä viestiketju