Mobiili.fi Nokian vanhassa käyttöjärjestelmässä vielä virtaa – huhuissa uusi Tizen-puhelin

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 9/5/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Vaikka Nokian MeeGo-projekti ei koskaan valmistunut, ei vuosia kestänyt kehitystyö valunut täysin hukkaan. Nokian siirryttyä vuonna 2011 Windows-puhelimiin, ottivat Samsung ja Intel kesken jääneen kehitystyön käsiinsä ja aloittivat projektin uudella Tizen-nimellä. Avoimen lähdekoodin Tizenissä ovat lisäksi mukana Linux Foundation ja Tizen Association, jotka yhdessä Samsungin ja Intelin kanssa vastaavat projektin eteenpäin viemisestä.

  Huolimatta nimekkäästä tukijajoukosta, on Tizen-puhelinten tilanne markkinoilla näyttänyt jo jonkin aikaa vaikealta ja huhuja projektin kuoppaamisesta on kuultu moneen otteeseen. Nyt tilanteeseen on kuitenkin luvassa hetkittäinen hengähdystauko, sillä tuoreet huhut paljastavat Samsungin suunnittelevan uuden Tizen-puhelimen julkaisua.

  Nelituumainen Samsung Z2 lukeutuisi muiden Tizen-puhelinten tapaan halvempaan hintaluokkaan ja tähtäisi ainakin Intian markkinoille. Zauban sivuilla listattu puhelin kulkee SM-Z200F-mallinimellä, mutta toistaiseksi puhelimen tekniset tiedot ovat hämärän peitossa. Myös puhelimen hintahaitari on asetettu vajaasta 50 eurosta aina 330 euroon, joten tältäkään osin puhelimen ominaisuuksia on vaikea arvailla. Samsungin aiemmat Tizen-puhelimet tuntien on kuitenkin todennäköistä, että hinta asettuu selvästi lähemmäs budjettimalleja kuin keskihintaluokan puhelimia.

  [​IMG]
  Aiempia vuotokuvia Samsung Z2:sta.

  [​IMG]
  Suurimpana erona muihin budjettipuhelimiin Z2 käyttää Tizeniä Androidin sijasta.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju