Nokian tulos osui odotuksiin – lisenssituloissa yllätys

Tila
Ei auki vastauksille.

Uutissyöte

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
28.6.2015
Viestit
15396
Reaktiopisteet
103
Nokian alkuvuosi, tammi-maaliskuu, sujui markkinoiden odottamalla tavalla: Nokian verkkoyksikön liikevaihto laski 6 prosenttia vuotta aiemmasta. Nokia Technologies -yksikön liikevaihto kasvoi hienoisesti yllättäen 25 prosentilla.

Verkkomarkkinoiden vaisuus 4G-verkkojen ollessa jo kattavasti rakennettuja ympäri maailman ja Huawein voittamat markkinaosuudet ovat vaikuttaneet myös Nokiaan viime vuosina, mutta nyt mobiiliverkkomarkkinoilla alkaa olla näkyvissä tasaantumisen merkkejä. Verkkoliiketoiminta teki 6,6 prosentin liikevoiton (ei-IFRS).

”Mobile Networks -liiketoimintaryhmän tulos oli selkeästi neljänneksen kohokohta. Edistykselliset LTE-ratkaisumme herättivät markkinoilla paljon kiinnostusta, ja meillä oli 145 asiakasta 4.5G:ssä neljänneksen lopussa. Tämä yhdistettynä jatkuvaan kulukuriin auttoi meitä vakauttamaan liikevaihtoamme samalla kun paransimme kannattavuutta”, kommentoi toimitusjohtaja Rajeev Suri Nokian suoritusta.


Rajeev Suri.


”Nokian vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen tulos heijasti liiketoimintamme positiivista kehitystä, vaikka kohtaamme edelleen tiettyjä haasteita. Onnistuimme hidastamaan liikevaihtomme laskua ja kartutimme tilauksia hyvin siitä huolimatta, että tyypillisesti vuoden ensimmäinen neljännes on meille kausiluonteisesti heikko. Näimme jälleen lisääntynyttä tuotteidemme ristiinmyyntiä läpi koko tuotevalikoimamme, saavutimme erinomaiset bruttokatteet ja paransimme konsernitason kannattavuutta”, jatkoi Suri. Nokia pitää näkymänsä tälle vuodelle ennallaan.

Nokia Technologiesin liikevaihdon 25 prosentin kasvu oli hienoinen yllätys, sillä patenttien lisensointisopimus Applen kanssa päättyi vuoden vaihteessa ja se syö liikevaihdosta toistaiseksi pois 150 miljoonaa vuositasolla. Kasvun takana olivatkin kertaluonteinen tuotto vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä sovitusta uudesta lisensointisopimuksesta nimeämättömän asiakkaan kanssa, viime vuoden Samsung-sopimuksen kasvattamat tuotot, Withingsin osto sekä HMD:ltä saadut tulot brändin lisensoinnista puhelimiin.

Nokia kertoi Technologiesin 247 miljoonan euron liikevaihdosta 231 miljoonaa kertyneen patentti- ja tavaramerkkilisensoinnista ja 16 miljoonaa euroa digitaalisen terveyden (viime vuonna ostettu Withings) ja digitaalisen median (Nokian OZO -kamera) bisneksistä.

Nokian kertaeristä, kauppahinnan allokoinneista ja muista vertailukelpoisuutta vähentävistä eristä puhdistettu ei-IFRS-liikevoitto oli alkuvuonna 341 miljoonaa euroa ja ei-IFRS-tulos 203 miljoonaa euroa. Vastaavat raportoidut luvut olivat -127 ja -435 miljoonaa euroa. Nokia kirjaa vielä erityisesti Alcatel-Lucent-kaupan myötä suuria uudelleenjärjestelykuluja ja tekee aineettomien oikeuden poistoja, jotka eivät vaikuta kassavirtaan.

Jatka lukemista...
 
Tila
Ei auki vastauksille.
Top Bottom