Nokian Symbian -puhelinten muistinhallinta

Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
30.1.2008
Viestit
33
Reaktiopisteet
0
Päätin nyt aloittaa uuden ketjun kun tämä mielenkiintoinen ominaisuus tuntuu googletuksen perusteella vaivaavan kaikkia Nokian symbian-luureja, enkä itse onnistunut löytämään mitään järkevää ratkaisua tähän. Täälläkin on muutamissa käyttökokemusketjuissa tuosta valitettu, mutta en löytänyt vastausta kysymykseeni.

Eli minulla on Nokian 5800, ja sen sisäinen muisti alkaa olla aika finaalissa. Vapaana on enää 3,1Mt, kun uudessa on noin 80Mt. Tiedostonhallinnan mukaan puhelimen muistista 52Mt menee "Muihin tiedostoihin"... mitähän nämä ovat ja miten ne saa poistettua, kun tiedostonhallinnalla ei kuitenkaan löydy mitään pariasataa kiloa isompaa kohdetta, eikä puhelimen muistissa ole mitään sovelluksiakaan.

Selaimen välimuistin + historian yms. poisto auttoi parin megan verran, mutta osaako joku sanoa että miten saisin puhelimeeni kunnolla tilaa? Ainoa ratkaisu mitä tähän mennessä olen nähnyt on hard reset, eikä se oikein innosta :p
 

amdnow

Vuoden foorumilainen 2016/2017/2020
Supermoderaattori
Palaute - 100%
175   0   0
Liittynyt
24.11.2002
Viestit
13513
Reaktiopisteet
25224
Puhelinmalli
Fiskarssin 10
Oletko asentanut teemoja, ohjelmia tjms. aplikaatioita puhelimeen? Jos kyllä, niin oletko valinnut C-aseman asennuskohteeksi?
Kannattaa aina kun mahdollista valita asennuskohteeksi E-asema (muistikortti) vaikkakin ohjelman käynnistys saattaa olla sieltä jonkin verran hitaampaa.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
30.1.2008
Viestit
33
Reaktiopisteet
0
Jep, olenkin asentanut kaikki softat nimenomaan muistikortille. Tuo tiedostonhallinta näyttää sovellusten osuutta puhelimen muistista 16Mt, eikä se ole ongelma (puhelimen muistissa taitaa olla väkisin ainakin Flash lite). Teemoja / soittoääniä / mitään muutakaan vastaavaa ei ole.

Se "Muut tiedostot" (52Mt) minua kiinnostaa... sekä tietty se, että miten niiden määrä voi kasvaa ajan kanssa vaikka ei puhelimeen mitään lataisi/asentaisi.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
14.7.2002
Viestit
108
Reaktiopisteet
0
Viestit, sähköpostit, saapuneet bluetooth-tiedostot? Nämä menevät oletuksena sinne C-asemalle.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
30.1.2008
Viestit
33
Reaktiopisteet
0
Jep, mutta ei ole saapuneita bluetooth-tiedostoja eikä mailia, ja viestitkin näkyy tossa muistin tilassa omana sarakkeenaan (mulla 13Mt). Johan on kummaa, eikö kukaan tiedä mitä tehdä? :/ Alkaa hiukkasen ärsyttää jo noi "Muisti täynnä, sulje sovelluksia ja yritä uudelleen" -ilmoitukset kun on vaan yksi sovellus auki.
 

sovelias

Vuoden foorumilainen -06/-05/-03
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
21.6.2002
Viestit
42678
Reaktiopisteet
362
Jep, mutta ei ole saapuneita bluetooth-tiedostoja eikä mailia, ja viestitkin näkyy tossa muistin tilassa omana sarakkeenaan (mulla 13Mt).
Aika reipas määrä.
Johan on kummaa, eikö kukaan tiedä mitä tehdä?
Muistin saa tyhjennettyä formatoidammalla koneen.

Jos sitä ennen olet siivoillut ylimääräiset teemat, isommat softat (jotka voi asentaa muistikortille), ja tarksitanut ettei jotain softia jotka tallentelevat tähnää sisäiseen muistiin jne.

Jos sellaisen kymmenen megaa vapaata pyrit tuonne samaan niin normaalisti pitäisi pärjätä, kuvat, äänet kannattaa myös tarkistaa onko niissä kortille siirettävää. jos olet karta ohjelmaa käyttänyt ilman muistikorttia ne se on voinut karttoja tunkea sisäiseen. selaimen välimuistin jo olit tyhjennellyt.

Joku softa on saattanut tehdä jotain temp/loki filee eikä ole sitten niitä poistanut, työläitä etsiä, ja saattavat olla suojatuilla alueilla.

Alkaa hiukkasen ärsyttää jo noi "Muisti täynnä, sulje sovelluksia ja yritä uudelleen" -ilmoitukset kun on vaan yksi sovellus auki.
Tuo viittaa kylläkin RAMin vähyyteen, normaalisti ei tarvitse tehdä mitään, OS sammuttelee taustalta turhia. mutta jos jokin softa missä muistivuotoa niin buutti vapauttaa. Jos ongelma ilmenee jollain softalla saattaa se vain olla sellainen muistisyöppö että tekee noin, on lähinnä sen softan ongelma.
Myös herjaavan softan uudellen käynnistys voi auttaa.

Selaimessa jos ruksittu että lataa flashit ja kuvat niin muistin kulutukselle ei "rajaa", jos tolkuttomia sivuja.

Isot teemat voi myös kuluttaa turhaan RAMia, tehosteet ja muut koristeet mäkeen.

Muistia voi myös viedä liikoja jotkin asennetut "systeemi" softat joissa pyörii piilotettuja prosesseja jotka eivät näy vakio taskmanagerissa.
 

'

Tunnettu jäsen
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
12.1.2005
Viestit
48
Reaktiopisteet
0
Miten syväbuuttaus tehdään 5800 -puhelimeen? Mitkä näppäimet pidetään pohjassa? Mitä on syytä tehdä ennen buuttausta?
 

yepp

Tunnettu jäsen
Palaute - 100%
38   0   0
Liittynyt
30.10.2003
Viestit
2324
Reaktiopisteet
253
Puhelinmalli
OnePlus 8pro
Miten syväbuuttaus tehdään 5800 -puhelimeen? Mitkä näppäimet pidetään pohjassa? Mitä on syytä tehdä ennen buuttausta?

Muistaakseni vihreä+punainen+kamera nappi pohjaan ja sit virrat päälle. Tuo siis tyhjentää sieltä ihan kaikki käyttäjän tiedot (puhelimesta siis, ei muistikortilta tai sim-kortilta). Akku kannattaa myös ladata varmuudenvuoksi ennen.
 
Top Bottom