Nokian Symbian -puhelinten muistinhallinta

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja jha_, 10/12/09.

 1. jha_

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/1/08
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
  Päätin nyt aloittaa uuden ketjun kun tämä mielenkiintoinen ominaisuus tuntuu googletuksen perusteella vaivaavan kaikkia Nokian symbian-luureja, enkä itse onnistunut löytämään mitään järkevää ratkaisua tähän. Täälläkin on muutamissa käyttökokemusketjuissa tuosta valitettu, mutta en löytänyt vastausta kysymykseeni.

  Eli minulla on Nokian 5800, ja sen sisäinen muisti alkaa olla aika finaalissa. Vapaana on enää 3,1Mt, kun uudessa on noin 80Mt. Tiedostonhallinnan mukaan puhelimen muistista 52Mt menee "Muihin tiedostoihin"... mitähän nämä ovat ja miten ne saa poistettua, kun tiedostonhallinnalla ei kuitenkaan löydy mitään pariasataa kiloa isompaa kohdetta, eikä puhelimen muistissa ole mitään sovelluksiakaan.

  Selaimen välimuistin + historian yms. poisto auttoi parin megan verran, mutta osaako joku sanoa että miten saisin puhelimeeni kunnolla tilaa? Ainoa ratkaisu mitä tähän mennessä olen nähnyt on hard reset, eikä se oikein innosta :p
   
 2. amdnow

  amdnow Supermoderaattori, Vuoden foorumilainen 2016/2017 Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  113   0   0

  Liittynyt:
  24/11/02
  Viestit:
  8683
  Tykkäykset:
  10009
  Puhelinmalli:
  Fiskarssin 10
  Oletko asentanut teemoja, ohjelmia tjms. aplikaatioita puhelimeen? Jos kyllä, niin oletko valinnut C-aseman asennuskohteeksi?
  Kannattaa aina kun mahdollista valita asennuskohteeksi E-asema (muistikortti) vaikkakin ohjelman käynnistys saattaa olla sieltä jonkin verran hitaampaa.
   
 3. jha_

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/1/08
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
  Jep, olenkin asentanut kaikki softat nimenomaan muistikortille. Tuo tiedostonhallinta näyttää sovellusten osuutta puhelimen muistista 16Mt, eikä se ole ongelma (puhelimen muistissa taitaa olla väkisin ainakin Flash lite). Teemoja / soittoääniä / mitään muutakaan vastaavaa ei ole.

  Se "Muut tiedostot" (52Mt) minua kiinnostaa... sekä tietty se, että miten niiden määrä voi kasvaa ajan kanssa vaikka ei puhelimeen mitään lataisi/asentaisi.
   
 4. crwl

  0   0   0

  Liittynyt:
  14/7/02
  Viestit:
  108
  Tykkäykset:
  0
  Viestit, sähköpostit, saapuneet bluetooth-tiedostot? Nämä menevät oletuksena sinne C-asemalle.
   
 5. jha_

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/1/08
  Viestit:
  33
  Tykkäykset:
  0
  Jep, mutta ei ole saapuneita bluetooth-tiedostoja eikä mailia, ja viestitkin näkyy tossa muistin tilassa omana sarakkeenaan (mulla 13Mt). Johan on kummaa, eikö kukaan tiedä mitä tehdä? :/ Alkaa hiukkasen ärsyttää jo noi "Muisti täynnä, sulje sovelluksia ja yritä uudelleen" -ilmoitukset kun on vaan yksi sovellus auki.
   
 6. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Aika reipas määrä.
  Muistin saa tyhjennettyä formatoidammalla koneen.

  Jos sitä ennen olet siivoillut ylimääräiset teemat, isommat softat (jotka voi asentaa muistikortille), ja tarksitanut ettei jotain softia jotka tallentelevat tähnää sisäiseen muistiin jne.

  Jos sellaisen kymmenen megaa vapaata pyrit tuonne samaan niin normaalisti pitäisi pärjätä, kuvat, äänet kannattaa myös tarkistaa onko niissä kortille siirettävää. jos olet karta ohjelmaa käyttänyt ilman muistikorttia ne se on voinut karttoja tunkea sisäiseen. selaimen välimuistin jo olit tyhjennellyt.

  Joku softa on saattanut tehdä jotain temp/loki filee eikä ole sitten niitä poistanut, työläitä etsiä, ja saattavat olla suojatuilla alueilla.

  Tuo viittaa kylläkin RAMin vähyyteen, normaalisti ei tarvitse tehdä mitään, OS sammuttelee taustalta turhia. mutta jos jokin softa missä muistivuotoa niin buutti vapauttaa. Jos ongelma ilmenee jollain softalla saattaa se vain olla sellainen muistisyöppö että tekee noin, on lähinnä sen softan ongelma.
  Myös herjaavan softan uudellen käynnistys voi auttaa.

  Selaimessa jos ruksittu että lataa flashit ja kuvat niin muistin kulutukselle ei "rajaa", jos tolkuttomia sivuja.

  Isot teemat voi myös kuluttaa turhaan RAMia, tehosteet ja muut koristeet mäkeen.

  Muistia voi myös viedä liikoja jotkin asennetut "systeemi" softat joissa pyörii piilotettuja prosesseja jotka eivät näy vakio taskmanagerissa.
   
 7. '

  ' Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/05
  Viestit:
  52
  Tykkäykset:
  0
  Miten syväbuuttaus tehdään 5800 -puhelimeen? Mitkä näppäimet pidetään pohjassa? Mitä on syytä tehdä ennen buuttausta?
   
 8. yepp

  yepp Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  32   0   0

  Liittynyt:
  30/10/03
  Viestit:
  2101
  Tykkäykset:
  68
  Puhelinmalli:
  Samsung galaxy S8+
  Muistaakseni vihreä+punainen+kamera nappi pohjaan ja sit virrat päälle. Tuo siis tyhjentää sieltä ihan kaikki käyttäjän tiedot (puhelimesta siis, ei muistikortilta tai sim-kortilta). Akku kannattaa myös ladata varmuudenvuoksi ennen.
   
 9. '

  ' Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/1/05
  Viestit:
  52
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos!
   

Jaa tämä viestiketju