Nokian & Skypen yhteistyö käynnistyi.

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja JPW™, 11/7/07.

 1. JPW™ Vieras

  0   0   0

  Nokia haluaa vauhdittaa kämmentietokoneidensa myyntiä lisäämällä niiden internet-palveluja.

  Nokia on ryhtynyt tarjoamaan ilmaisia Internet-puheluja. Nettipuheluja tarjoavan Skypen teknologiaa voi nyt ladata Nokian N800-kämmentietokoneisiin. Skypellä on maailmanlaajuisesti lähes 200 miljoonaa asiakasta.

  Nokia haluaa vauhdittaa kämmentietokoneidensa myyntiä lisäämällä niiden internet-palveluja. Nyt tällaisella multimedialaitteilla voi myös soittaa ilmaisia internet-puheluita.

  - Me saamme lisää hienoja palveluita, jotka lisäävät meille laitemyyntiä ja pohjimmiltaanhan olemme myymässä uusia pieniä tietokoneita eli mitä paremmat palvelut näillä koneilla on, niin luonnollisesti ne ovat sitä kiinnostavampia kuluttajille, johtaja Ari Virtanen Nokia multimediasta kertoo.

  Skypen lähes kahdensadan miljoonan käyttäjän avulla Nokia hakee kasvua uusilta markkinoilta.

  - Alussa lähdetään liikkeelle näistä suurimmista eli Amerikan markkinat on meille hyvin tärkeät, myös sitten Euroopan ja monet Euroopan maat. Mutta käytännössähän sitten tämän tyyppisiä palveluita voi käyttää missä tahansa, missä langattomia internet-yhteyksiä on saatavilla, Virtanen kertoo.

  Langaton verkko on käytössä tuhansien kotitalouksien lisäksi esimerkiksi Esplanadin puistossa Helsingissä sekä useissa kahviloissa, hotelleissa ja lentokentillä.

  Nokia ei usko ilmaisia puheluita tarjoavan Skypen uhkaavan kännykkäoperaattoreita, vaan povaa kasvua molemmille.


  Lähde: MTV3 uutiset 11.07.2007
   
 2. hookoo_

  hookoo_ Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/06
  Viestit:
  1515
  Tykkäykset:
  31
  Minusta on outoa ettei Nokia ole tehnyt asialle mitään aikaisemmin. Skype on ollut kilpailevalle alustalle tarjolla ties kuinka kauan. Olisi kannattanut pistää vaikka pätäkkää tiskiin ja maksaa Skypelle että tekevät S60 version kun kerta saivat laajassa mittakaavassa ensimmäisenä WLAN-kännykät markkinoille. Olisi varmasti boostannut niiden myyntiä kivasti, jos mukana olisi esiasennettu Skype.
   
 3. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Niin no, Skype ei ole erityisen mobiili, julkisuudessa olleiden juttujen mukaan Demoja on ollut jo ennen wlan koneiden markkinoille tuloa.

  Mikään ei ilmeisesti estä Skypeä tuomasta clienttia s60 luureihin, tosin en yllättyisi jos Nokia ei olisi asiasta erityisen innostunut, varsinkaan maksamaa. Luurit myydään operaattorien kautta, luureissa on jo tuki avoimemmille VoIP puheille ja niissä saadaan myös integroitua eri tekniikan kokonaisuudeksi (VoIp tuki lähinnä E sarjan koneissa) Samaan aikaan ajetaan UMAa läpi operaattoreille.
   
 4. hookoo_

  hookoo_ Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/6/06
  Viestit:
  1515
  Tykkäykset:
  31
  No ei niiden ominaisuuksien ole ennenkään oikeasti tarvinnut olla toimivia, kyllä ihmiset ostaa kuitenkin ;D Myyhän Sonerakin teineille meseä kännykkään. Onko se mielestäsi kovin käytännöllinen ilman qwerty-näppistä???

  En tosiaan osannut ajatella tuolta kytkykantilta, koska en ole niitä paljon harrastanut. Nokia voi tosiaan olla ainakin jenkkilässä vähän huonoissa neuvotteluasemissa noiden kanssa.
   
 5. hiphei Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  24/1/04
  Viestit:
  1994
  Tykkäykset:
  0
  S60 on avoin platform ja varmasti Skypellä on käytössään kaikki tarvittavat lähdekoodit. Mutta ehkäpä Skypen ongelma onkin kuinka saada softa kryptattua sinne puhelimeen niin, ettei sen käyttämä protokolla paljastu kenenkään ulkopuolisen toimesta. Tiedämmehän jo kuinka Skypen PC-softa käyttää kaikkia mahdollisia keinoja disassemblereiden, debuggauksen ja muiden menetelmien estämiseksi...
   

Jaa tämä viestiketju