Nokian simpukoita odotellessa..

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Proi, 8/7/04.

 1. Proi

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/4/03
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  Niin,

  Näyttää aika mielenkiintoiselta simpukkamarkkinoiden kannalta Nokian tulo oikein ryminällä. Uusi simpukka joka luokkaan, älyluuri mukaanlukien.

  Eniten minua kiinnostaa 2650, joka on lähinnä z200:n tappaja mielestäni, ja varmaan monia kiinnostaa kakkosluurina. Suunnittelun lähtökohta on tosin aika mielenkiintoinen, tässähän Nokia puskee markkinoille kaksi versiota samasta teiniluurista - pidän 2000-sarjaa perustyylisempänä nuorisosarjana ja kolmetonnisia sitten eksoottisempina - normaalin 2600:n sekä trendikkään simpukoidun 2650:n yhtaikaa.

  Muotoilutiimille on annettu ilmeisen vapaat kädet kuten ilmeisesti SE z200:nkin tapauksessa on käyty, ja jälki on sen mukaista. Jännänä ominaisuutena ainakin kuvista päätellen näppäinmatto kattaa koko sisäpinnan, ja muotoilusta ainakin minulle tulee mieleen perinteisen pöytäpuhelimen luuri taitettavana modernina versiona. Ilmeisesti sekä muotoilun että hinnan takia myös toinen näyttö on pudotettu pois, toki vähän ihmeellinen ratkaisu mutta ehkä sen kanssa kykenee elämään, tosin rannekello on varmaan taas pakollinen hankinta.

  Ja onpa mukava nähdä että Nokian muotoilussa alkaa palailla simppeli, jopa funkkistyyli taas. Ei mitään turhia krumeluureja vaan siistejä linjoja jopa 2600-sarjan luureissa kuten myös bisnessimpukassa 6170. Kyseisessä bisnesmallissa muuten myös toinen odottelemani ominaisuus, teräskuoret. Vielä kun Nokia lupailee kyseisen mallin olevan aika ohut(ei tosin kuvista päätellen) niin vaikuttaa kyllä odottelun arvoiselta.. Yksiväriset kuoret kun vielä saisi tyylikkäässä metallinhohtovärissä niin vot.

  Ja äly-6230 näyttää myös erittäin näppärältä ja nätiltä, varsinkin Symbianluuriksi. Positiivinen yllätys, tätäkin melkein jo himottaisi päästä näveltämään. Ja nyt kun oikein katson, niin voisin melkein sanoa että ehdottomasti nätein älyluuri mitä markkinoilta tulee löytymään, siinä määrin vetävä pakkaus. Voi olla että itsekin pitää hankkia.

  Mitäs muut ovat mieltä simpukka-Noksuista? Malliston perusteella Nokialla on taas vaihteeksi homma hallussa, mielestäni, ja myyntikin saattaa nousta vähän. Ainakin Italiassa :)
   
 2. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Hen.kohtasena mielipiteenä pari mallia jopa livenä nähneenä en tykkää en. Mielestäni nokialaiset on muotoilultaan/ulkonäöltään huomattavasti muita perässä.
   
 3. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Uusista malleista ainoastaan 6170 kiinnostaisi muotoilun puolesta, mutta siitä on sitten käsittämättömästi (ilmeisesti tarkoitus turvata 6260:n myynti) jätetty pois bluetooth.
   
 4. jube

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/2/04
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  0
  No joo, kyllähän Italiassa yleisesti ymmärretyt muotoilun laatustandardit jää Noksun simpukoissa saavuttamatta. Kuvien perusteella simpukoiden muotoilun humppakerroin (=viimeistelemättömyys, huolimattomuus) on yksinkertaisesti niin korkea, että ainakaan puhelinten poikkeuksellisen tyylikkääseen ulkonäköön vedoten esteettistä laatua arvostavien vanhojen kulttuurikansojen edustajia tuskin ostajiksi houkutellaan ;)

  -jube
   
 5. jharju

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/03
  Viestit:
  197
  Tykkäykset:
  5
  Vai että näkyy viimeistelemättömyys ja huolimattomuus? Kerro tännekkin, että miten ihmeessä se näkyy? Oletko päässyt luuria kokeilemaan? Onko softa buginen vai onko kuorissa suunnitteluvirhe? Tekisit itse varmasti parempia?

  Ei mitään henkilökohtaista, mutta tuntuu näitä muotoilun ammattilaisia olevan tämä foorumi täynnä. Nokiaa en mitenkään yritä puolustella, mutta mielestäni hyvä kun edes joku yrittää hieman muuttaa simpukkapuhelimen ulkonäköä. Hieman Samsungilta tuo yksi näyttää, mutta muuten suht. omaperäisiä. Ja jos Nokian simpukat ovat rumia niin kertokaa ihmeessä, mitä mahtavaa on esim. Sony-Ericssonin z600 mallissa?
   
 6. nalle Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/7/03
  Viestit:
  1404
  Tykkäykset:
  0
  Pakko yhtyä tuohon, vaikka z600 taskusta löytyykin. Eihän se kovin hääppöisen näköinen ole. Toisaalta henkilökohtaisesti miellyttää tietty neutraalius.

  Mutta henk. kohta olen kyllä pitänyt noita Nokialaisia ainakin kuvien perusteella kohtuullisen tyylikkäinä. En lähtisi ainakaan mistään epäonnistumisista puhumaan.
   
 7. Morgue Bannattu tunnus

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  11/10/02
  Viestit:
  318
  Tykkäykset:
  7
  Foorumilla on ollut aina muutamilla hinku dissata kaikki uudet luurit, joita Nokia julkistaa. Olipa luuri mikä tahansa, niin kommentit eivät ainakaan mairittele. Makuasioitahan nämä tietty ovat...

  Esim. 6610i ja 7200 poljettiin heti maanrakoon, mutta ilmeisen hyvin kyseiset puhelimet ovat menneet kaupaksi (muulle kansalle).

  Ja oma mielipiteeni Nokian uusista julkistuksista: Tyylikkäitä ja monipuolisia luureja näyttää olevan tulossa. Hyvä Noksu!
   
 8. jube

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/2/04
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  0
  Kun puhutaan muotoilusta, ei puhuta softan bugisuudesta eikä kuorien suunnitteluvirheistä, vaan esteettisistä ja toiminnallisista ratkaisuista. Kokonaisvaltaista analyysiä en niistä täällä ala latelemaan, mutta viime kädessä myyntiluvut sitten kertovat totuuden siitä, miten hyvin luurit kohtaavat maailmalla kuluttajien esteettiset mieltymykset. Aiemmin veikkasin, että tuolla setillä ei markkinaosuuksia juuri takaisin voiteta ja pidän veikkauksesta kiinni edelleen. Toivottavasti olen kuitenkin väärässä. Jälkimmäiseen heittoosi en voi ottaa kantaa, kun en tarkkaan tiedä minkälaisissa olosuhteissa/paineissa kyseiset mallit on jouduttu muotoilemaan.


  Eipä niitä täällä varmasti niin montaa ole ;)

  Hyvä pointti, kilpailijoiden tarjontaanhan tuotteet pitää aina suhteuttaa. Tosin Z600 on vähän väärä vertailukohde, sillä Noksun tuotteiden tullessa markkinoille se on jo vanhaa kauraa. Sen sijaan SE:ltä mm. K700 ja S700 pesevät Nokian uutuudet nimenomaan viimeistellyillä muotoilullisilla ratkaisuillaan aika lailla kuusnolla.

  -jube
   
 9. jharju

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/03
  Viestit:
  197
  Tykkäykset:
  5
  Voinko siis kirjoituksestasi päätellä, että olet tutustunut laitteisiin muutenkin kuin kuvia katsomalla? Paha mennä sanomaan tulevien mallien myyntiluvuista, mutta tällä hetkellä Nokian puhelimia tuntuu menevän kaupaksi enemmän kuin hyvin. Kaikista tämän foorumin teilauksista huolimatta ;)
   
 10. jube

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/2/04
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  0
  Saat päätellä ihan mitä vaan ;), mutta kyllä estetiikan pystyy arvioimaan aika hyvin myös kuvista. Tuotteiden toiminnallisuus lienee ihan yhtä hyvä Noksulla kuin useimmilla muillakin valmistajilla.
  Tulevista malleistahan tässä ketjussa nimenomaan on kyse. Ja ensi viikolla selviää Nokian Q2, jolloin lähimenneisyyden myyntilukujakaan ei tarvitse enää spekuloida.
  Täällä tapahtuvat satunnaiset teilaukset tuskin Noksun globaaleja markkinoita hetkauttaa suuntaan taikka toiseen :)

  -jube
   
 11. juzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/03
  Viestit:
  1251
  Tykkäykset:
  180
  No kerro missä mallissa on mikä kohta huolimattomasti/viimeistelemättä tehty. Niin tiedetään mistä sinä oikein puhut?

  Ja tästäkin anna ne esimerkit.
   
 12. jube

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/2/04
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  0
  Tuolla edellä jo kirjoitin, etten mitään analyysejä ala tänne kirjoittelemaan. Ne, jotka ovat muotoilullisesti orientoituneita, voivat arvioida kritiikkini oikeellisuuden omin silmin (ja vasta-argumentoida), teknisemmin suuntautuneille puolestaan asialla tuskin on edes sen suurempaa merkitystä.

  Ja kuten sanottua, kulutustavaran muotoilun houkuttelevuuden voi viime kädessä todeta vasta jälkikäteen sen valmistajalleen tuomasta taloudellisesta hyödystä. Eli vasta ensi vuonna nähdään, menikö meikäläisen arvio noiden kaupallisesta potentiaalista aivan perssiilleen vai ei ;)

  -jube
   
 13. juzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/03
  Viestit:
  1251
  Tykkäykset:
  180
  Jos nyt aluksi itse arvioisit sen oman kritiikkisi. Eli kerro edes yksi kohta mikä on tehty huolimattomasti/viimeistelemättä (ei ole nähdäkseni vielä mitään analyysiä).
   
 14. Proi

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/4/03
  Viestit:
  58
  Tykkäykset:
  0
  No en nyt usko että muotoilun onnistuneisuutta voi myyntiluvuilla mitata, vähän sama kun sanoisi samaa musiikista. Ja kännymaailmassa esimerkkinä Benefon Q.

  Olen myös aika skeptinen tuon suhteen kun väität SE:n 700-malleja onnistuneemmaksi, ainakaan kuvien perusteella en noissa muuta hienoa näe kuin kromipintaa, itse tyyli on edelleen aika perinteisen tekninen mielestäni.

  En voi varmuudella sanoa mutta alkaa melkein tuntua että Nokialla arvostetaan suunnitteluprosessissa enemmän "oikeita" muotoilijoita kun taas muilla merkeillä muotoilun hoitaa joku muotoiluinsinööri. Tämä siis sen perusteella että Nokian mallistossa on selkeästi kauempaa haettuja ideoita, kuten kangaskuoret nykyisessä simpukassa, 5100:n "urheilumuotoilu" jne.
   
 15. Kulmikas

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/3/04
  Viestit:
  184
  Tykkäykset:
  0
  Mietin tässä, että tulisikohan samanlaista "haukuntaa" noista nokian simpukoista jos ne olisi jonkun muun merkkisiä (SE, Samsung)?

  Kyllä minusta nuo ihan hienoilta näyttää. Ja 6260 näyttää ihan mielenkiintoiselta paketilta.
   
 16. jube

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/2/04
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  0
  Hyvä kommentti, joka on minunkin mielestäni sellaisenaan sovellettavissa taideteollisuuteen, designesineiden ja -huonekalujen piensarjatuotantoon. Kuitenkin laajamittaisen teollisen sarjavalmistuksen yhteydessä muotoilun käyttöä perustellaan yleensä "lisäarvon tuomisella tuotteelle", mikä puolestaan on yksiselitteisesti tulkittavissa pyrkimyksenä myyntikatteen ja/tai myyntimäärien kasvattamiseen. Siinä suhteessa hyvä muotoilu voi toimia kilpailukeinona, huono puolestaan markkinoinnin jarruna. Silloin sen onnistuminen voidaan kytkeä tuotteen talolle tuomaan taloudelliseen hyötyyn.

  Olen samaa mieltä siinä, että Benefon Q on edelleen hyvä esimerkki tyylikkäästä kännykästä. Se tosin varmasti oli muotoiltu siinä uskossa, että se tulisi tuomaan rutkasti rahaa taloon. Ja ettei niin käynytkään, johtuikin sitten jostain ihan muusta kuin talon muotoiluosastosta ;)


  Joo, en jaa jumalan sanaa enkä yhtä totuutta ;). Voin hyvinkin olla väärässä, mutta itselläni on asiasta aikalailla päinvastainen näkemys.

  Myös tuosta olen aika lailla eri mieltä. Mun nähdäkseni Nokia on korostetun teknologiavetoinen lafka, jonka taannoinen muotoilullinen menestys perustui lähinnä siihen, että kilpailijat eivät hyödyntäneet systemaattista muotoilustrategiaa edes sen vertaa kuin Noksu. Nyt tilanne on toinen, mikä näkyy myös kilpailutilanteen muutoksina. Muotoilun rooli toki on Nokiassa varmasti edelleen tärkeä, mutta niin se on nykyään muissakin kännykkäfirmoissa. Silloin korostuu sekä talon käytännön muotoiluosaaminen että sen johdon kyky ylläpitää ja kehittää omaa, persoonallista muotoilustrategiaa.

  -jube
   
 17. juzi Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/10/03
  Viestit:
  1251
  Tykkäykset:
  180
  Nyt osuit naulan kantaan! Tämä on juuri se asia mikä näissä Nokian uusissa tuotteissa (6260,6630 jne.) on joidenkin mukaan _muotoilullisesti_ pielessä (siis tosiasiassa).
   
 18. Eehoo

  Eehoo Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  68   0   0

  Liittynyt:
  1/1/03
  Viestit:
  6893
  Tykkäykset:
  378
  Puhelinmalli:
  Lumia , Elisa , Helsinki
  aivan ilmiselvä poliitikko,suoltaa sontaa tuutin täydeltä,kertoo mielipiteitään sekavina argumentteina. eikä edes itse ymmärrä mitä sanoi :)
  eli kun selkeästi kysyttiin monta kertaa missä herra on nähnyt sen viimeistelemättömyyden,huolimattomuuden jne

  vastaus oli "0" eli nolla

  onneksi joku tekee edes puhelimennäköisiä,ettei ole aina kysymys peräpuikon korvakkeesta

  hauskaa viikonloppua
   
 19. jube

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/2/04
  Viestit:
  152
  Tykkäykset:
  0
  Olipas vennamolainen puheenvuoro :)

  -jube
   
 20. Naranek

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/2/04
  Viestit:
  43
  Tykkäykset:
  0
  Aika huvittavaan saumaan tuli tämä kommentti, kun nokia on juuri julkaissut eniten terveyssiteen näköisen puhelimen.
  http://kuuki.biz/nokia2650.jpg
   

Jaa tämä viestiketju