Nokian puhelinten akun kestot

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Ds lover, 15/8/08.

 1. Ds lover

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/06
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Olen ostamassa uutta puhelinta, mutta olen huomannut monissa puhelimissa pienen tai oikeastaan aika ison ongelman, nimittäin puhelimissa on huomattavasti lyhyempi akun kesto kuin tuoteseloste antaa ymmärtää. Mistä lyhyet akkukestot voivat johtua? (Softavika, rautavika?)

  Olisi mukava tietää millaisia akkukestoja teidän puhelimistanne löytyy.
  Malli? ikä? akun kesto? akun ikä? käyttö? ja ehkä firmware?(näppäile "#0000#")

  Malli: N93
  Ikä: yli 2 vuotta
  Akun ikä: yli 2 vuotta
  Akun kesto: noin viikko (Uutena 10 päivää)
  Käyttö: Vähän netti surffailua Wlanilla ja GPRS:llä, muutama valokuva, musiikin kuuntelua, 3G pois päältä ja tietenkin puhumista.
  Firmware: V20.0.058

  Malli: N80
  Ikä: yli 1 vuosi
  Akun ikä: 2 viikkoa
  Akun kesto: noin päivä (pitäisi olla 8 päivää)
  Käyttö: Vähän puhumista ja 3G pois päältä.
  Firmware: luultavasti V4.0707.0.7
  Muuta: Minulla on kyseiseen puhelimeen 3 akkua ja ne ovat iältään 2 viikkoa, yli vuosi ja yli 3 vuotta ja kaikki akut kestävät yhtä pitkään eli päivän.

  Malli: 3220
  Ikä: yli 3 vuotta
  Akun ikä: yli 3 vuotta
  Akun kesto: noin viikko (11 päivää uutena)
  Käyttö: Herätyskello
   
 2. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Yleensä vika on siinä että luotetaan pruja väärin. Toiminta aika on yleensä aivan muuta kuin max ajat, Eli käytännön toiminta aika on usein minimi puhejan ja max valmiusajan välillä. voi myös kovalla käytöllä alittaa reilusti minimi puheajan (eikä silti kyse viasta tai virheestä).

  En muista törmäneeni luuriin millä ei voisi saavuttaa luvattua minimi valmiusaikaa, olen jopa törmännyt useaan luuriin joka jopa ylittää luvatut maximi ajat hyvissä oloissa, ns pöydällä lepäämässä, tai linja-aukitilassa.

  Alkusarjojen ja FW versioilla on monesti virta optimointi heikompaa kuin myöhemmin, mahtuu joukoon tosin tapauksia joissa FW päivitysten myötä virrankulutus on ehkä jopa kasvanut.
   
 3. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Lioni on kuin luotu jatkuvaan latailuun vaikka tuo 11 päivää kestäisikin. Mulla ilta päättyy siihen, että laitan puhelimen lataukseen, ja aamusta otan laturista. Puhelin on käyttöä varten eikä stanby tilan tarkkailua varten. Puhelimella kun puhutaan 2-5h päivässä, ei kiinnosta stanby tilat. Optimaalinen käyttö "laboratorio-olosuhteissa" on hiukan eriasia. Teoreettisia ovat monetkin ylläpitoajat.
   
 4. Ds lover

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/06
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  N80 käyttäytyy minusta noista oudoiten, koska sen vanhalla akulla se kestää valmuistilassa vain päivän ja vaikka ostin uuden akun akun kesto ei pidentynyt yhtään. 3220:ssa on sama akku kuin N80:ssa, mutta molemmat akut kestävät 3220:n valmiustilassa viikon. Kaiken järjen mukaan uuden akun pitäisi kestää pidempään kuin vanhan, mutta miksi niin ei ole?

  Tietokoneeni on neljä vuoden ikäinen Powerbook ja sen akun alkuperäisestä kapasiteetista on jäljellä 89% ja akkukestoa löytyy noin 3-4.2 tuntia. Ja koneen akku kesti uutena 4.5 tuntia. Jos vaihdan koneeseen uuden akun niin sen akkukesto on jälleen 4.5 tuntia, mutta miksi kännykän akkukesto ei pidenny samoin?


  Tämä ei oikein täsmää N93:n ja N80:n välillä. Puhelinten ikä vaikuttaa akunkestoon, mutta miksi vanhemmassa ja enemmän käytetyssä N93:ssa akkukestää enemmän.
  Nokia N93:n akkukesto
  Tuoteseloste:
  Puhumista 5 tuntia
  Valmiusaika 240 tuntia
  Käytännössä puhelin kestää:
  2.5 tuntia puhetta ja 120 tuntia valmius aikaa

  Nokia N80:n akunkesto
  Tuoteseloste:
  Puhumista 3 tuntia
  Valmiusaika 192 tuntia
  Käytännössä puhelin kestää:
  ei yhtään puhetta ja 24 tuntia valmius aikaa uudella tai vanhalla akulla
  Tai
  2 tuntia puhetta 8 tuntia valmiusaikaa uudella tai vanhalla akulla

  Joissain uusissa Nokian älypuhelimissa on myös samoja ongelmia kuin N80:ssa, mutta en ole varma niiden malleista. Haluaisin välttää ongelma luurit ja saada Nokia N93:n kaltaisen luotettavan älypuhelimen pitkällä akkukestolla.
   
 5. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Joissain luureissa on pieni akku. virrankulutuksetkin vaihtelee.
  Esim N95ssa on suhteellisen pieni akkua ominaisuuksiin nähden, joten sen toiminta-aika monella on varsin kevyt. mutta laite kykeneen pienempään virrankulutkseen kuin mainittu n80.

  En tunne sinun olojasi, joten vaikea sanoa onko sinulla N80ssa ongelma vai ei, jos on niin mistä johtuu, lataamisesta, ilmeisesti softa ei ola aivan tuorein, tuossa kuten myös N95ssa on versioiden välillä eroja.

  Jos sillä N80lla pystyy parituntia puhumaan, niin vaikuttaa että akussa ainakin on virtaa, sillä ihan hyvä saavutus, eli ilmeisesti ongelma on valmiustilan kulutuksessa, siinä taasen voi olla vaikka mitä syitä, tai käytössäsi valmistilan kulutus on vain erityisen suuri.

  Eli siis ensisijaisesti kysyt mikä puhelin kannattaa ostaa?

  Hyvin suuntaa antaa minimi 3G puheajat, mitä enemmän, niin yleensä parempaa toiminta-aikaa. Akkukapasiteettia kannattaa myös vertailla.

  Eri sukopolvien laitteissa on erilainen virrankulutus, joten akkukapasiteetti ei kerro kaikkea, kuten olet itsekkin huomannut.

  Malleja on useita, ja niissä on muitekin eroja kuin toiminta-ajat, joten vaikea ihan suoraan on laittaa suosituksia, E71 on S60 koneissa isolla akulla ja pienellä virrankulutksella, varsinkin GSM käytössä tarjoaa suhteellisen pitkät toiminta-ajat. Jos kuvausominaisuudet kiinnostaa niin sitten esim. N82, ei ihme laatikko toiminta-ajoissa, mutta sillä puhuu sen parituntia, valmiusaika sen lisäksi riippuu aivan oloista. GPSllä, Kameralla, Selaimella, WLANilla, akun saa varmaan tyhjäksi alle parissatunnissa.
   
 6. Ds lover

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/10/06
  Viestit:
  9
  Tykkäykset:
  0
  Minulle lyhyt akkukesto on aika iso ongelma, koska puhelinta saa ladata ihan kokoajan. Jos Nokia olisi edes tehnyt Dockin puhelinta varten niin sen lataus sujuisi paljon helpommin. Mielestänipuhelimen akun pitää säilyä minimissään kolme päivää valmiustilassa.

  Nuo puhelimet vaikuttavat aika houkutteleville, mutta ne ovat samalla aika kalliita.

  Eräs ystäväni sanoi minulle että joissain Nokian puhelimissa on ohjelmisto vikoja, jotka auttavat akun nopeaa tyhjentymistä. Jos kyseiset ohjelmisto viat saataisiin korjattua niin monet Nokian puhelimet muuttuisivat todella hyviksi. Toivottavasti koodarit ja open Symbian tarjoaa pian ratkaisua lyhyisiin akkukestoihin. Tietokone maailmassakin saadaan huomattavasti pidempiä akun kestoja kun siirrytään suljetusta koodista avoimeen. Esimerkiksi Vista käytössä olevan koneen akku kesto on 2 tuntia ja kun koneeseen asennetaan Ubuntu koneen akkukesto saattaa olla 4 tuntia.

  Löytyykö N80:aan isompi kokoista tai tehokkaampaa akkua? Puhelimen takakannen ei tarvitsisi mennä ihan kiinni ja sen tilalle voisi tehdä pleksistä uuden takakannen. Vanhan mallisessa N-Gagessa tämä oli mahdollista ja siihen sai siten 10 päivää akkukestoa viikon sijaan, kun siihen laittoi N-Gage QD:n akun.
   

Jaa tämä viestiketju