Nokian puhelinmallien nykytilanne

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja snapsix, 5/7/04.

 1. snapsix

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  122
  Tykkäykset:
  0
  Onko kukaan muu huomannut, että useimmat Nokian tämänhetken puhelinmallit eivät oikein kohtaa ostajaa?

  6310i meni kuin kuumille kiville, varsinkin loppuaikoina kun autosarjan omistajat hamstrasivat niitä, mutta nyt sitä ei enää valmisteta. Samalla meni ainoa peruspuhelin, jossa on Bluetooth. Harvassa ovat ne BT-puhelimet jotka ovat samassa hintaluokassa kuin 6310i oli. Langaton HF on kuitenkin aika näppärä keksintö.

  Sama homma roiskevesitiiviiden 5210 ja 5100 kanssa, kysyttyjä olisivat, mutta niitäkään ei enää valmisteta. 3310 ja 1100 liikkuu tasaisen varmasti ympäri vuoden, niitä ostavat henkilöt, jotka eivät kaipaa puhelimelta mitään ylimääräisiä ominaisuuksia. Ja sellaisia henkilöitä on paljon. 6610i korvasi 6610:n ja sitä menisi kun hernettä torilla, mutta saatavuusongelmat rajoittavat onnellisten omistajien määrää. Vähän sama homma 7250i:n kanssa. Roiskevesitiivistä 5140 -kompassi/push2talk -puhelinta niin metsästäjät kuin muutkin kaipailevat, ja ensimmäiset kappaleet revitään jo postinkantajan käsistä, rahat on viety kassaan jo viikkoa ennemmin. Ei vain tahdo niitäkään saada vielä mistään.

  Markkinoilla on lukuisia muitakin Nokian malleja, mutta niillä on ihan nollakysyntä. Saranapuhelimiakin jo odotellaan, mutta Nokia on niiden kanssa pahasti myöhässä. Kilpailijoilla on tarjota jo monenlaistakin simpukkaa ihan kilpailukykyiseen hintaan. Esim. Samsungin mustavalkonäyttöistä SGH-A800 -korupuhelin on hyvin kysytty malli edullisissa puhelimissa. SGH-E700 on kysytty malli kalliimmassa hintaluokassa. Muutenkin Samsungin myynti on kasvanut roimasti ihan viime aikoina.

  Ennakkokuvat Nokian simpukoista eivät antaneet aihetta odotella liikoja, ja jos kehitystä kangaspäällysteisen 7200 mallin jälkeen ei ole hirveästi tapahtunut, tuskin ne kovin suosituiksi tulevatkaan. 2650 on ainoa minun silmään jokseenkin fiksulta näyttävä simpukka, mitä Nokialta lähiaikoina on odotettavissa myyntiin.

  Monet lisäksi kammoksuvat kameraa, hankkisivat mielellään saman puhelimen muuten samoilla ominaisuuksilla, mutta ilman kameraa. Taitaa kohta vain kamerattomatkin mallit olla kiven alla kun jokaiseen on se pikselikauhu upotettu pohjaan.

  Kertokaahan muutkin aatoksianne, olisi kiva nähdä onko ne yhtään samanlaiset kuin omani.

  -Sivustaseuraaja.

  EDIT: Typoja ja pari lisäystä.
   
 2. Valderrama

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/04
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  Se on totta, että simpukkamalleissa Nokia oli myöhässä. On siitä jauhettu joka mediassa viime aikoina, tuntuu olevan kovin muodikas aihe. Tulevat simpukat ovat kuitenkin saaneet maailmalla erittäin myönteisen ja kiinnostuneen vastaanoton, ja uskonpa, että pari niistä tulee myymään enemmän kuin mikään muu Nokian malli lähimenneisyydessä. Samalla kuitenkin on arveltu, että simpukkamuoti väistyy piakkoin ja vanhat kunnon monoblokit ottavat taas lisää valta-asemaa.

  Uskallan epäillä kameran vaikutusta kuluttajien ostopäätökseen, siis negatiivisesti.

  "Nollakysynnälläkin" puhelinta myydään satoja tuhansia tai miljoonia. Joitain vanhoja malleja valmistetaan vielä, ja ne lienevät ihan ajatuksella valittuja.
   
 3. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Suurin piirtein olen samalla linjalla kanssasi monesta asiasta.

  Jälkimmäisen saatavuus on kuitenkin hyvä. Lisäksi näiden mallien ja 6310i mallin kysynnällä oli jälkimmäisen hyväksi paljon eroa.

  Mitäpä tähän voi sanoa, ihmiset tilaavat puhelimen vaikka tietävät joutuvansa odottamaan viikkoja! Kyseinen puhelin olisi todellakin kesän suosikkipuhelin, jos sitä olisi vaan saatavilla.

  Piti aluksi kommentoida muutakin, mutta unohdin tässä välissä. Samsungin myynti on todella hyvä Suomessa tällä hetkellä ja tämän hetken myydyin puhelin taitanee olla X450. Ei Nokia ole ainut toimitusongelmien kanssa, Samsungilla on aiva välissä niitä myös ollut. Kauan saatiin odottaa yhdessä vaiheessa A800 ja taisi sitä E700 odotella kanssa.

  Edit: Kuinka saatoinkaan unohtaa Samsung E100, sillä jos millä olisi menekkiä, jos sitä vain olisi.
   
 4. snapsix

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  122
  Tykkäykset:
  0
  No nuoremmat henkilöt tietysti pitävät kameraa joko plussana tai sitten se on heille yksi hailee, mutta keski-ikäiset ja sitä vanhemmat kuluttajat etsivät puhelinta, joka on kestävä ja näppärä käyttää, ja jolla voi soittaa. Värinäyttö ja radio on ominaisuuksia, joita pidetään positiivisena asiana, kameran koetaan olevan turha ja siten nostavan puhelimen hintaa aivan turhaan. Tiedän kyllä, että eivät ne puhelimet olisi yhtään sen halvempia ilman kameraa, mutta ehkä se onkin enemmän, kuinka sen nyt sanoisi, psykologinen juttu. Näin siis mitä omiin huomioihini tulee.

  Simpukkapuhelimet ovat uusin trendi, ja trendeillä on tapana mennä ohi tai vähintäänkin vaihdella kausittain. Itsekään en usko, että simpukkapuhelimet säilyisivät pitkään myyntisuosikkeina, mutta kyllä ne muuten ovat "tulleet" jäädäkseen. Vanha totuus kuitenkin on, että mitä enemmän liikkuvia osia laitteessa on, sitä alttiimpi se on vaurioille. Siksi simpukkapuhelimien omistajien on ehkä syytä varautua useampiin huoltokeikkoihin.

  Toinen asia, mikä on pistänyt silmään, on joidenkin simpukkapuhelimien kuorien maalaustapa. Monet siistit hopeakoret saavat kivan mustat tai marsipaaninväriset vauhtiraidat pienen kolhun jälkeen. Uudet kuoret eivät mahda aivan halvat kuitenkaan olla. Ehkä kuluttajat eivät tätä ostohetkellä ajattele, mutta jossain vaiheessa tämäkin varmasti tulee ilmi.

  EDIT:
  Niin siis tarkoitin näin Suomen mittakaavassa. Kyllähän Nokia lopettaisi puhelinmallin valmistuksen, jos se ei missään menisi kaupaksi. Ja tiedän myös sen, että Suomessakin on alueellisia eroja puhelinmallien myyntimäärien välillä. Toisella paikkakunnalla jotain mallia myydään kuin häkää, toisella sitä ei kysytä lainkaan. Uskon kuitenkin, että näkemykseni nyt keskimäärin on se, miten nokialaisia kysytään Suomessa. Toisaalta siitä tässä tarkoitus olikin keskustella, muiden näkemyksistä.

  Eniten ihmettelen kuitenkin päätöstä 6310i:n valmistuksen lopettamisesta. Kyllähän sitä tiedettiin odotella, ja olihan mallilla jo ikää, mutta kun ei oikein selkeää korvaajaakaan ole tilalle tullut. 6310i:n myyntivaltteja olivat pomminvarma luotettavuus, pitkä valmiusaika (MV-näyttö selittänee osittain), yhteensopivuus vanhempien 5000- ja 6000- sarjojen puhelimien lisävarusteiden kanssa ja tuo mainitsemani Bluetooth. Ihmettelen sitä, miksi BT ei yleisty puhelimissa, eihän sitä taida olla tällähetkellä kuin Symbian-malleissa. Langaton handsfree on kuitenkin hyvin kysytty tuote, eikä puhelimen ulkopuolelle tuleva palikka ole yhtään niin kätevä kuin sama ominaisuus sisäänrakennettuna.
   
 5. Sunny boy

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  875
  Tykkäykset:
  0
  Nokialta puuttuu mielestäni sellainen peruspuhelin, joka olisi tosiaankin halpa ja tarkoitettu vain puhumiseen ja perustoimintoihin. Mutta kuitenkin helppokäyttöinen, tyylikäs ja hyvä tuntuma.
  Kuitenkin suurin ostajaryhmä on peruskäyttäjät, joten heitä kannattaisi ensisijaisesti ajatella. MPforumilaisia ei ole heihin verrattuna montaakaan :)

  3510i on ollut hyvä yritys, mutta siinä näyttö aika epäselvä ja kokokin joillekin suuri.
  Joku puhelin tyyliin 6610/6100 ja 7250:n tyylikkyyttä vähän, mutta hintaa lähemmäs sataa euroa. Sellainen voisi käydä kaupaksi
   
 6. snapsix

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  122
  Tykkäykset:
  0
  Niin kyllähän 3310 on yhä myynnissä, siinä ei ole mitään ylimääräistä eikä ole kallis, mutta tokihan se alkaa olla jo vähän "poissa muodista". 1100 on minusta ihan hyvä 3310:n korvaaja peruspuhelimissa. Erinomainen kuuluvuus, helppo käytettävyys ja nykyaikaisempi ulkonäkö houkuttelevat monet kyseisen mallin hankkimaan.

  3510i on ihan hyvä puhelin, mutta joutunut vähän väliinputoajaksi. Monet nuoret hankkivat sen ensipuhelimekseen, mutta peruspuhelinta hakevalle värinäyttökin on liikaa ja taas paremman puhelimen perässä olevat valitsevat yleensä jonkun siromman ja paremmilla ominaisuuksilla varustetun mallin. 5100 on kysytty malli, vielähän sitä saa, mutta kuinka kauan, valmistus on jo lopetettu kuten tuossa aiemmin ehdin kirjoittelemaan.
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  1100
   
 8. sane Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/5/03
  Viestit:
  1761
  Tykkäykset:
  13
  no mut onhan siinä kuitenki taskulamppu "ylimääräsenä" lisänä;) no ei vaan ite aiheeseen nii kyllä 6230 on ilmeisesti ollu ihan suosittu mut siinäki saatavuusongelmia. ja nokialta kyllä puuttuu mielestäni semmonen tyylikäs puhelin kohtuukokosella näytöllä (mieluiten s60) muistikortilla ja mp3 soittimella no tätä 6630 kyllä paikkaa aika kivasti. ja 6310i ois jo pikkuhiljaa aika julkistaa seuraaja.
   
 9. Valderrama

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/4/04
  Viestit:
  69
  Tykkäykset:
  0
  3310 on helppokäyttöinen peruspuhelin, ja se myy tällä hetkellä erittäin hyvin Euroopassa. Tyylikkyydestä voi ollaa montaa mieltä...
   
 10. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  6230:sta ainakin löytynee?
   
 11. dzam

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/3/03
  Viestit:
  90
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Nokia 3650, Elisa
  Vieläkin sanon seuraavaa: Jos minä olisin Nokian toimitusjohtaja/pomo/whatever niin en olisi vienyt paria mallia pois tuotannosta. Yksi on Nokia 3650 - Jep, vaikka sille tuli jo uusi korvaava versio, toinen on 5210, kolmas on 5100. Kaikki nämä ovat hyviä puhelimia, enkä nää syytä miksi pitäisi lopettaa aina tuotanto.

  Tai miksi edes pitää tehdä "korvaava" versio. Vaan miksei voida tehdä sitten suoraan uutta puhelinta.

  Itse pidän puolta aina Nokia 3650 :lle, siitä syystä, että itselläni on se ja olen mieltä siitä sitä, että MAHTAVA! :)

  Mutta niin. Muistuttakaa, jos joskus olen Nokiassa päättävässä asemassa näistä mun kirjoittamista viesteistä. ;) Toki kyllä mäkin ymmärrän, että tahdotaan aina parempaa puhelinta, eikä vanha riitä. Uusia ominaisuuksia kehittyy kokoajan ja niitä pitää buukata sit puhelin täyteen.
   
 12. Kerppis Vieras

  0   0   0

  On aika kallista aina uuden mallin suunnittelu/valmistaminen/testaaminen.
   
 13. Exel

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/7/04
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Nokian perusmallit (1100, 2100...) ovat aivan hirveän näkösiä. Mihin katosi Nokian tyylisilmä? Kyllä 5110 ja 3310 olivat aikanaan paljon "muodikkaamman" näköisiä kuin nykyiset palikat. Keskikastin kännyt (6100, 6610, 7250...) ovat huomattavasti miellyttävämmän näköisiä, mutta ominaisuuksiinsa nähden turhan kalliita kilpailijoihinsa verrattuna. Uudet simpukat taas edustavat samaa hirvittävää palikkatyyliä kuin perusmallit ja ovat kaukana vaikkapa Samsungin ja Ericssonin (jo on aikoihin eletty kun Ericsson valmistaa tyylikkäämpiä puhelimia kuin Nokia) sulavista linjoista. Kalliimman pään "pisnesmallit" (6220, 6230, 6600, 6820...) ovat ihan onnistuneita luomuksia niin ulkonäöllisesti kuin ominaisuuksiltaankin, vaikka niissäkin on hintalapussa selkeää Nokia-lisää.

  Oma mielipiteeni on se että Nokia voisi jatkossa vähän karsia mallistonsa kirjavuudesta ja satsata määrän sijaan jälleen laatuun ja yksittäisten mallien viimeisteltyyn suunnitteluun.
   
 14. demos Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  10/6/03
  Viestit:
  622
  Tykkäykset:
  40
  Nokian uudet simpukat ovat ainoat simpukat, joita kehtaisi taskustaan nostaa. Oli aikakin, etta Nokia paatti nayttaa suuntaa. Motorola, Samsung etc. ovat niin toivottoman huonolla maulla tehtyja. Ja Ericsson... On niilla kaksi tai ehka kolme siedettavan nakoista puhelinta.
   
 15. Nurkku

  0   0   0

  Liittynyt:
  9/8/02
  Viestit:
  108
  Tykkäykset:
  0
  Hiukan pettynyt olin kun 7650:sta ei tullut minkäälaista i-mallia, muistikortti ja bluetooth audio olis ollu mukava lisä... Jos ne halusi täytyi ostaa 3650 jonka muotoilu ei minua ainakaan miellyttänyt tippaakaan.
   
 16. Jussi2000

  Jussi2000 Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  22/6/02
  Viestit:
  6950
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Mikä milloinkin
  Kuuntelimpa tuossa lauantaina sivukorvalla Stockmanilla eräitten kavereitten keskustelua kun katselivat kännyköitä. Puheet Nokian känyjen ulkonäöstä olivat vähemmän mairittelevia, pitivät nykysuuntausta surkeana. Enemmänkin olivat harkitsemassa seuraavaksi Siemensiä tai SonyEricssonia. Ja tämänkaltaisia puheita kuulee nykyään päivittäin jos vain kännyköistä alkaa puhumaan lähes kenekä tahansa kanssa. Ja Nokian uudet simpukat... noh mikä se on tämä halvempi joka näyttää yhtäkkiä vilkaistuna siltä että, vain siivekkeet puuttuvat kuten eräs kaveri tuolla MPinfon miitissä lohkaisi. Toki on nämä noksun uudet simpukat paremman näköisiä kuin tuo kamala pikakyhäys 7200, mutta ei noksu mitään suuntaa näytä simpukoissa.
   
 17. snapsix

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  122
  Tykkäykset:
  0
  Johan tässä onkin käyty kohta koko Nokian mallikaari lävitse. ;)

  Nokia tuskin tulee olemaan simpukoillaan mikään suunnannäyttäjä, mutta kunhan libresse (Nokia 2650) saapuu kauppoihin asti, ennustan sen olevan hyvin suosittu. Mitä olen kuullut, se tulee olemaan hinnaltaan jokaisen ulottuvilla.

  Siemensit ovat muuten ihan ok puhelimia ja taannoin hyvin suosittuja yhdessä GPRS-netin kanssa, mutta kun siirryttiin värinäyttökauteen, jokin klikkasi. Näytöjen kuvanlaatu on todella suttuinen ainakin minun Nokialaisiin tottuneille silmilleni, ja niin ovat monet muutkin kertoneet havainneensa.

  Eerikinpojasta en ole kuullut mitään kohta vuoteen, oikein säikähdin kun se tuli tässä ketjussa esille että vieläkö niitäkin tehdään. xD

  Samsung tekee omasta mielestäni ihan fiksuja puhelimia, näytöt tulee vissiin samalta tehtaalta Nokian näyttöjen kanssa, niin samanlaisilta niiden kuvanlaatu näyttää kun niitä vertaa keskenään. Joku haukkui Samsungin mallien ulkonäköä, mutta kyllä ne minun silmiini näyttävät hyvin näppäriltä ja nykyajan muodin mukaan virtaviivaisilta. Nämä ovat tietysti makuasioita.
   
 18. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Hiukan kyllä kummastelen, että millä lihaksilla täällä valitellaan, että miksi Noksu on lopettanut tietyn mallin valmistuksen vaikka muka kysyntää olisi. Kummallakohan on tarkempaa tietoa Nokian mallien kysynnästä tämän foorumin kirjoittajilla vai Nokian johdolla? Veikkaisin jotenkin, että jälkimmäisellä ryhmällä on hiukan tarkempaa tietoa, kun Nokia ei edes juurikaan julkaise yksittäisten malliensa myyntilukuja. Ainoa asia minkä Nokia viime vuoden myynnistä on kertonut kokonaislukujen lisäksi on, että 6100 oli myydyin malli. Tuskin Nokia mallien valmistusta lopettaisi, jos kysyntää riittää. Onhan esim. juuri 6310i:n ja 3310:n hyvin pitkään kestänyt valmistus hyviä esimerkkejä tästä.
  2650 myy varmasti vähintäänkin kohtuullisen hyvin, sillä myyhän se "hirvitys" nimeltä 7200 tällähetkellä ainakin Euroopan suurimman matkapuhelinketjun, Carphone Warehousen, edustajien mukaan erittäin hyvin.
  Juu, valmistetaan ja tiettyjä malleja myydään jopa kohtuullisen suuria määriä. Esim. T610 taitaa olla viimeisen vuoden yksi parhaiten myyneitä luureja Euroopassa ja kun katsot hinta/ominaisuus-suhdetta, niin eihän tuo mikään ihme ole. Vielä viime tammi-helmikuussa T610 kysyntä oli Euroopassa niin kovaa ettei SE pystynyt vastaamaan siihen.
  Mitäköhän Sampan ja Nokian mallien näyttöjä olet oikein vertaillut? Nokian ja Sampan luurien näytöistä ei voi puhua edes saman päivänä, sillä niin paljon parempia Sampan näytöt ovat. Varsinkin jos sattuu vertailemaan jotain Sampan nykymalliston luurin näyttöä Nokian s40-sarjan 4k-värinäyttöin, jotka ovat lähinnä huonoja vitsejä. Älypuhelimissaan Nokialla on ihan hyvät näytöt ja esim. 7610 ja 9500 näyttöjä voisi pitää jopa erinomaisina.
   
 19. snapsix

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  5/11/02
  Viestit:
  122
  Tykkäykset:
  0
  Niin siis edelleen kirjoittelin kommenttejani ihan Suomen tasolla, kyllähän muualla Euroopassa ja maailmalla myydään varmaan vähitenkin menevää Nokian mallia enemmän kuin Suomessa myydään suosituinta. Olen vain tottunut ajattelemaan Nokiaa kotimaisena firmana ja muutenkin kirjoittelen siitä näkökulmasta, miten asian suomalaisena kuluttajana näen, koska sillä tavalla asian parhaiten ymmärrän. En minä välitä millä mallilla on eniten kysyntää Euroopassa, minä välitän siitä, millä mallilla on kysyntää kotikulmilla. 6310i on yhä kysytty tuote, yhtä kysytty tuote kuin esimerkiksi 6610i/7250i tai 5140.

  Puhuin tuosta 6310i valmistuksen lopettamisesta siitä näkökulmasta, minkä toinkin jo esille. Karkki-91 on asennettu moneen autoon tällä pallolla, eikä siihen käyvää korvaavaa mallia ole 6310i:n jälkeen esitelty. Monikaan ei ole halukas vaihtamaan autoon uutta autosarjaa, mutta vaihtoehtoja ei näytä olevan. En myöskään äkkiä keksi, mitä puhelinmallia voisi pitää 6310i:n loogisena seuraajana, jos nyt ei 6230 tai 6600 mallia sellaisena pidä.

  Valittamisesta ei ainakaan omalla kohdallani ole kyse, pikemminkin kummastelusta ja ajatusten jaosta. En ole yrittänyt kyseenalaistaa Nokian johdon asiantuntemusta, ja ymmärrän, että maailmassa on suurempiakin markkina-alueita kuin Suomi. Mutta saahan asiasta silti puhua, jos ei muuten niin lämpimikseen.

  EDIT: Niin niistä Samsungin näytöistä. Kyllähän ne hiukan paremmilta minunkin silmiini näyttivät, en vain uskaltanut sanoa sitä ääneen. xD Muistaakseni viimeksi vertailin 7250i:n ja SGH-X100:n näyttöjen laatua.
   
 20. pimpelipom

  0   0   0

  Liittynyt:
  7/7/04
  Viestit:
  4
  Tykkäykset:
  0
  Tietysti täällä Suomessa näkökulma on usein tuollainen. Suomen markkinoiden volyymillä vain ei mitään puhelinmallia tuotannossa pidetä, oli sitten kuinka kysytty tahansa.
   

Jaa tämä viestiketju