Nokian puhelimissa piilotettuja ominaisuuksia

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Hasa, 2/11/07.

 1. Hasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  301
  Tykkäykset:
  0
  "Nokian Nseries-kännyköissä on paljastunut uusia ominaisuuksia, joista ei ole kerrottu laajasti kehittäjille tai käyttäjille. Ainakin Nokia N93i:ssä ja N95:ssä on Apple Iphonen tapainen kiihtyvyysanturi, joka tunnistaa laitteen asennon. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi peleissä."

  http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=31837&tyyppi=1
   
 2. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Siis onhan tuosta ollu juttua jo vaikka kuinka, ihan tavallinen asia... Ulkomaalaisilla kestää vissiin vuosi aina kaiken huomaamiseen. Uutisen mukaan ei ole ilmeisesti Nokia kertonut mitään. Mä oon vitsaillu jo vuosia sitte ettei se mikään ongelma ole laittaa vaikka Vaisalan kiihtyvyysanturia puhelimeen mittaamaan kuinka sitä paiskotaan ;)) Sitä paitsi aika monessa puhelimessa se on mokoma sensori jo ollut... Ei ole vain käytetty.

  Esim... Nokia 5500 Sport mallista se löytyy myös, mittaa askelia ym... N95 se on kameran tukena, pysty ja vaaka suuntasesti..

  Mittaustarkkuus tällaisella anturilla on parhaimmillaan +/- 6 g:tä. 3-akselinen anturi on noin 7 mm x 4 mm x 1 mm. Yksittäisten hinnat on jotaa 20€ luokkaa. Tekniikaltaan ne on ns. MEMS:jä toteutukseltaan, mikropiirejä. Ne mittaa kiihtyvyyttä kahden tai kolmen akselin suuntaisesti. Piirin sisällä on intergroitu liikkuvia kappaleita joiden välistä kapasitanssia tarkastellaan.
   
 3. neoman Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/07
  Viestit:
  67
  Tykkäykset:
  0
  Saiskohan tällä systeemillä esim. N95:sta bluetooth hiiren. Eli kun puhelinta kallistaa vasemmalle, niin hiiri liikkuu näytöllä vasemmalle. Olisi oiva apu esim. jos pitää powerpoint-esitystä. :)
   
 4. neoman Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  22/1/07
  Viestit:
  67
  Tykkäykset:
  0
  Ja tietenkin kun kyseessä on kiihtyvyysanturi niin tuossahan riittäisi että liikuttaa puhelinta vasemmalle, oikealle, ylös tai alas tai jotain niiden väliltä niin hiiri liikkuu näytöllä. Klikkauksen voisi suorittaa jollakin puhelimen näppäimellä tai sitten tökkäämällä kohti näyttöä puhelinta.
   
 5. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Oon kokeillut muutaman viikon sellaista ilmassa liikutettavaa Logitechin hiirtä ja se tosiaan ei ole mikään helppo käyttää. Idea ei suinkaan ole liikuttaa sitä ilmassa, vaan kääntää ilmassa, jotta hiiren pointteri liikkuu. Huomaat helposti vaikka avaamalla N95:ssa tuon MovingBall-sovelluksen ja katsomalla sitä palloa kun liikuttelet puhelinta. Kallistus saa pallon liikkeelle, mutta pelkkä liike näytön suuntaisesti ei juurikaan kiihtyvyyttä aiheuta mittarin akseleille.

  Parhaiten hiirenä se toimisi kädessä lappeellaan ja kallistaessa neljään suuntaan (kahden akselin suhteen). Hiiren ykkösnappi sitten olis vaikka puhelimen vienti nopeasti alaspäin ja takaisin, ja kakkosnappi sama ylöspäin ja takaisin.

  Olishan se ihan hauska sovellus, varsinkin jos emuloisi ihan suoraan ilman mitään lisäkilkkeitä PC-puolella BT-HID-hiirtä. Kun PC:ssa olisi vaan bluetooth-rauta, bluetooth-HID-ajurit (Windowsissa ja Linuxissa aina), niin N95:lla hiiriemulaation käynnistäessään PC huomaisi heti että bluetooth-hiiri on yhdistetty.

  Onko Symbian/Series60 API:ssa jotain selkeitä kirjastokutsuja joilla tuota voi käyttää? Meinaan, jos usea sovellus haluaisi käyttää kiihtyvyysanturia samanaikaisesti, onnistuuko?

  Näin "alussa" olisi hyvä katsoa ettei tyypit ala tekemään monoliittisiä sovelluksia jotka sitten ei toimi keskenään kun kukin yrittää exclusiivisesti varata chipin itselleen. Mielummin vaikka jokin tiivis ja pieni serveri, jonka kautta sitten muut ohjelmat saa tietoja kiihtyvyydestä call-back-funktioilla tms. IPC-jutuilla.
   
 6. J.J-75 Bannattu tunnus

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  22482
  Tykkäykset:
  230
  Paljon hauskempi on sitte joku valopistoolin tyylinen homma uudemmalla tekniikalla. Noi hiiret jäänee melko kömpelöiksi toteuttaa. Lasertähtäin ei olisi edes työ ja tuska intergroida tuommoseen. Jos meinaan puhutaan esityksistä kunnon screenilla.

  Muistaakseni olen sellasen videotykin nähny... siinä oli kaukosäätimessa hiiritoiminto. Hmmm... En tiedä ihan suoriltaan miten se on toteutettu mut perinteinen se tuskin on. Hiiren kuva oli siinä ja klikkausnapitkin oikein. En saanu sitä pelaamaan jostain syystä ja homma jäi koska videotykki oli kaupungin.

  Perinteinenhän toimi niin, että siinä oli valodiodi joka rekisteröi sen pienellä alueella kun kuvaa väläytettiin ja sitten se tietysti näkyi näytöllä juuri siinä kohtaa kuin olisi laukaistu. Itseasiassa koko valopistooli nimitys siten johtaa harhaan.

  Mulla on ollu sellanen peokalohommallakin liikuteltava ja käsikahvalla... hiirestä, langaton. Se oli arvosteltu huonoimmaksi hiireksi jossain. Sitäkin oli suunniteltu esityskäyttöön. Mun mielestä se oli nopea, kun sen vaan laitto liikkumaan liukkaammin koko hiiren, mut siihen menee normaali "toimistoihmisellä" viikko oppia edes käyttämään.
   
 7. Paerae

  Paerae Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/12/05
  Viestit:
  2709
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kuuminthottiii+Elisa:)
  ööö.. siis tämmöisen appiksen näinkin jossain s60 laitteille.. tosin käytti kameraa apuna tuon kallistelun havaitsemiseen ;)
   
 8. Bustis Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  681
  Tykkäykset:
  0
  Kamerapainotteisissa kännyköissä asennon tunnistamista käytettäneen samaan kuin oikeissakin digikameroissa eli laite merkkaa kuvan EXIF-dataan onko kuva otettu vaakaan vai pystyyn.
   
 9. zimon Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  17/7/02
  Viestit:
  1368
  Tykkäykset:
  0
  Mitenköhän tarkka tuo sensori on kiihtyvyyden mittaamisessa?
  JJ kertoi että saattaa olla +/- 3g, mutta mikä on mittaustarkkuus?

  Voisiko sillä esim arvioida leveysasteen missä päin maailmaa on, sen perusteella että keskihakukiihtyvyys maan keskipisteeseen on esim päiväntasaajalla 9.8322 m/s^2 ja navoilla 9.7804 m/s^2, ja muualla tuolta väliltä.

  Eli mittaako se 0.01 m/s^2 tarkkuudella?
  (tarkottaisi kokonaislukuna n. 5000 eri arvoa jos +/-3g on max)
   
 10. Rickhard

  0   0   0

  Liittynyt:
  12/10/05
  Viestit:
  239
  Tykkäykset:
  0
  Tuollainen kyllä pitäisi onnistua. Olen nähnyt tuolla tavoin toteutettuja hiiriä S60:lle, jotka ohjaimesta liikuttaa hiirtä eri suuntiin. Esim. tämän pitäisi toimia sillä tavalla: http://www.clickapps.com/moreinfo.htm?pid=3191&section=S60 Tuon vain muuttaisi lukemaan hiiren liikuttelun kiihtyvyysanturilta.

  Edit: Näyttikin olevan vain s60 2nd edition laitteille..., mutta kuitenkin.
   

Jaa tämä viestiketju