1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivuston käyttöä, annat suostumuksesi evästeiden käytöllemme. Lue lisää.

Nokian puhelimet ja GPS paikannus?

Keskustelu osiossa 'Microsoft ja Nokia', aloittaja happogiri, 24/5/09.

 1. happogiri

  Liittynyt:
  22/3/07
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Olisi ensi kesän aikana aika paljon ajoa euroopassa ja olen katsellut noita navigaattoreita, josko semmoisen laittaisi matkantekoa helpottamaan. Toisaalta, uuden puhelimen hankinta edessä ja kysynkin, että onko noista (Nokia) puhelinten navigaattoreista mihinkään? Nokian sivuilta kun tuotehaulla valitsen GPS-puhelimet niin suurin piirtein puolet puhelimista väittää omaavansa kyseisen toiminnon, vaikka näin tuskin on asian laita. Eli katsonko vain niitä malleja missä nimen perässä erikseen lukee "Navigation"? Vai katsonko suoraan oikeita navigaattoreita? Isäni puhelin toimii ainakin hyvin kotimaassa navigoitaessa (mutta on kyllä sitten semmoinen karttakirjan kokoinenkin).
   
 2. m0k0ttaja

  m0k0ttaja Tunnettu jäsen

  Liittynyt:
  3/7/04
  Viestit:
  3022
  Tykkäykset:
  187
  Puhelinmalli:
  OP2
  Noissa Navigation -malleissa tulee reitityslisenssi määräajaksi (taitaa useinmiten olla 1 v) mukaan. Muissa malleissa joudut luurin lisäksi ostamaan lisenssin, jos haluat Nokian karttaohjelmalla reitityksiä saada. Toki, pakko ei ole Noksun omaa softaa käyttää, mutta silloin on turvauduttava jonkun toisen ja yleensä maksulliseen softaan.

  Omat kokemukset Nokian karttaohjelmasta eivät ole kovin hyvät. Kankea käyttää (vrt. esim. Navicore aikanaan). Lisäksi jos olet aikeissa mennä viraisiin paikkoihin autolla, suosittelen jo liikenneturvallisuuden nimissä hankkimaan erillisen autonavigointilaitteen (isompi näyttö, ohjeiden tiiraaminen ajamisen aikana helpompaa kuin pienissä puhelimissa).
   
 3. happogiri

  Liittynyt:
  22/3/07
  Viestit:
  14
  Tykkäykset:
  0
  Kiitos vastauksesta, noin taidan kyllä tehdä, että erillisen navigaattorin laitan.
   
 4. Vertikaali

  Vertikaali

  Liittynyt:
  21/11/03
  Viestit:
  428
  Tykkäykset:
  17
  Tottakai oikea navigaattori on parempi käyttää varsinkin ajon aikana. Toisaalta puhelimenkin navit on toimineet nykyisin minusta melko hyvin jos käyttöön viitsii vähän perehtyä ennen kuin lähtee vaikeampiin kohteisiin ajelemaan ilman muuta suunnistusapua.

  Näytön kokoa en pidä isona ongelmana, koska harvoin sitä näyttöä tarvitsee ajon aikana tarkasti tihrustaa. Useimmiten riittää kun kuulee ne puhutut ajo-ohjeet. Nokialaisen navin etu on, että siihen saa kartat ilmaiseksi lähes kaikkialta, toisin kuin erillislaitteisiin. Haittana taas on käytöstä väistämättä syntyvät datansiirtokustannukset ulkomailla.
   
 5. muokkedee Aktiivinen jäsen

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Normikäyttäjälle suosittelen erillistä navigaattoria, ei tarvi miettiä lisenssejä eikä datojen hintaa. Lisäksi erillinen navigaattori on paljon helppokäyttöisempi kuin pieni puhelimen näyttö.
   
 6. TheGrinder

  Liittynyt:
  3/7/07
  Viestit:
  65
  Tykkäykset:
  0
  Nokian Maps ainakin on täysi susi, neuvoo mitä sattuu, moottoritiellä jopa poistumaan siltä ja tekemään u-käännös ja jatkamaan ajoa vastakaiseen suuntaan jotta päästää perille. Ei tajua kääntyä oikeasta liittymästä riittävän aikaisin. Voihan se olla että se "pysy oikealla" olisi pitänyt tulkita että pitäisi poistua moottoritieltä. Lisäksi Mannerheimintiellä ajoin kisahallin kohdalla niin sanoi että "nyt tee u-käännös", just joo, melkoista itsemurhaa ruuhka-aikana ja laitontakin, varmasti sanoutuvat irti vastuustaan liikkeenneonnettomuuksista.
   
 7. Capo Tunnettu jäsen

  Liittynyt:
  12/8/02
  Viestit:
  2320
  Tykkäykset:
  90
  Puhelinmalli:
  Sony Xperia Z5 Compact black
  Tekevät tuota ns. "oikeat navigaattoritkin", enkä tosin muutenkaan käyttäisi Nokia Mapsia navigointiin. Puhelimiinkin on saatavilla oikeasti parempia navigointiohjelmia, Garmin, Navigon, Sygic etc etc
   
 8. Pamin

  Liittynyt:
  19/4/04
  Viestit:
  44
  Tykkäykset:
  0
  Onko asetuksissa -> salli moottoritiet
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Totta.
  Nokia Kartat ohjelman navigoinin käyttö puolustaa lähinnä se että, haut, kuvat jne. ja joistain muista sovelluksien paikkatietohin on helppo navikoidan kartat sovelluksen avulla. ilman naputtelu.
   

Jaa tämä viestiketju