Mobiili.fi Nokian puhelimen kerrotaan pysäyttäneen luodin, pelastaneen miehen hengen Afganistanissa

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 7/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Nokian vanha matkapuhelin 3310 tunnetaan internetissä lukemattomien meemien aiheena, sillä puhelinta pidetään vitseissä ja huumorikuvissa käytännössä tuhoutumattomana. Nokian myöhemmätkin peruspuhelimet näyttävät kantavan samaa perimää, sillä eräänkin Nokian puhelimen kerrotaan pelastaneen miehen hengen Afganistanissa viime viikolla. Nokia 301:ksi tunnistettu laite nimittäin tarinan mukaan pysäytti miestä kohti ammutun luodin.


  A Nokia phone I worked on a few years ago saved the life of a man in Afghanistan last week. The embedded bullet…. pic.twitter.com/O2zBxadkDO

  — peter skillman (@peterskillman) October 5, 2016


  Tarkempia yksityiskohtia tapauksesta ei ole tiedossa, mutta muun muassa The Telegraph -lehti julkaisi kuvan luodin pysäyttäneestä puhelimesta. Kuva näyttäisi olevan peräisin 9gag-sivustolta ja sen jakoi Twitterissä Peter Skillman. Skillman oli mukana kehittämässä vuonna 2013 julkaistua Nokia 301 -puhelinta, ja tätä nykyä hän vastaa Microsoftilla Windowsin työpöytäversion käyttöliittymäsuunnittelusta.

  Nyt nähdyn Nokia 301:n lisäksi myös ainakin yksi Nokia 520 on Brasiliassa pysäyttänyt luodin, ja onpa muutama muukin matka- ja älypuhelin auttanut pelastamaan ihmisiä luodeilta. Digital Trends -sivusto on kerännyt yhteen seitsemän eri tapausta, joissa puhelimet ovat joko pysäyttäneet tai ainakin ratkaisevasti hidastaneet luotien kulkua.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju