Nokian & PCSuiten vikoja IHAN OIKEESTI!

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Jamssi, 5/5/04.

 1. Jamssi

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/04
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  TÄHÄN NOKIALTA ON KOMMENTOITU ETTÄ OSA NÄISTÄ ONGELMISTA EI OLE EDES KORJATTAVISSA, ELI PUHELIN EI OLE KOSKAAN VOINUT TOIMIAKAAN NIIN KUIN SEN ON MYYNTIHETKELLÄ LUVATTU TOIMIVAN.
  Muuta kommenttia aiheeseen ei pyynnöistä huolimatta ole vielä tullut, mutta keskustelu jatkuu….

  Tämä on siis tehty jo vuonna 2003 mutta ongelmat näköjään ovat ja pysyvät....

  Tässä tiedoksenne reklamaation aiheita:

  Asia koskee lähinnä Nokian puhelinmallia 8310, mutta ongelmat alkoivat jo aiemman puhelimen kanssa, joka oli tyypiltään 6210 ja kyseisen mallin kanssa aikani taisteltuani päätin vaihtaa sen uudempaan ja parempaan malliin jonka toivoin toimivan kunnolla. Toisin kuitenkin kävi. Kyseisessä 8310 mallissa oli vastaavat viat ja muutama uusikin.
  Muuten molemmat puhelimet ovat loistavia, kunhan ne vain toimisivat niin kuin on tuotekuvauksissa ja myyntipuheissa luvattu.

  Ensin 6210 mallin ongelmat.
  Ensimmäinen ongelma oli kalenterin toimimattomuus. Muuten toimi aivan hyvin, mutta jos laittoi useamman merkinnän hälytyksineen peräkkäin niin selaillessa niitä ei saanut näkyviin vaan puhelin hyppi joidenkin yli, ei siis näyttänyt niitä kuin vilaukselta eikä pysähtynyt niiden kohdalle jolloin niitä olisi voinut muuttaa tai tarkastaa onko muistutukset ym. oikein.
  Samoin kalenterimerkintöjen hälytykset eivät toimineet aina. Ajoittain jätti kokonaan hälytykset tekemättä ja sitten käynnistettyäni puhelimen uudelleen, ne tulivat saman tien kaikki peräkkäin. Joskus laite toimi aivan kunnolla, mutta usein tärkeimpien muistutuksien kohdalla sai huomata että taas ei toiminut. Kalenteriin ei siis voinut luottaa lainkaan, mikä teki siitä täysin käyttökelvottoman.

  Tästä vaivasta ei päästy eroon lukuisista ohjelmapäivityksistä, SIM-kortin vaihdosta eikä puhelimen uusimisesta huolimatta. Huollon kommentti asiaan oli, että eivät saa tehtyä puhelinta paremmaksi kuin se on tehtaalla suunniteltu.

  Ja vielä tämän lisäksi tästä mallista oli jätetty pois kalenterin ”näytä kaikki”- toiminta, joka oli erittäin kätevä tarkistaessani kalenterimerkintöjä. Sen vuoksi tulikin ikävä vanhaa kunnon 8210 puhelintani (jossa lyhyt toiminta-aika oli syy jonka vuoksi vaihdoin puhelinmallia)

  Toinen ongelma oli Nokian PC Suite- ohjelma, jolla piti saada kaikki puhelimen tiedot tietokoneelle ja niitä olisi helppo hallita, synkronoida kalenteri, kopioida numeroita ja nimiä, järjestellä jne.
  Tämä ohjelma osoittautui aivan surkeaksi. Ensinnäkin se ei löytänyt puhelimesta edes kaikkia viestejä eikä yhteystietoja, joten sekään ei toiminut niin kuin tuotekuvauksessa ja ostohetkellä oli kerrottu. Tässäkin meni kalliin datakaapelin hinta siis aivan hukkaan ja suurempi haitta oli se, ettei sillä ollut mitään käyttöä, päinvastoin sillä oli helppo hukata puhelimesta tietoja vahingossa ja pysyvästi.

  Surullisinta oli, kaiken tämän lisäksi, vielä se kun vein puhelimen ensimmäisen kerran ohjelmapäivitykseen, siellä hukattiin kaikki kalenterimerkinnät, yhteystiedot ja asetukset soittoäänineen jne. Toisella kerralla etukäteen painotin että tietojen on säilyttävä ja näin luvattiin. Lisäksi otin talteen tietokoneelle PC Suite- ohjelman avulla kaiken mahdollisen sisällön puhelimesta.
  Tiedot katosivat jälleen huollossa ja kommenttina oli että aina on mahdollisuus niiden häviämiseen. (Joskus ne kuitenkin onnistuttiin jopa säilyttämään, joten ongelmana oli ilmeisesti vain huoltomiehen piittaamattomuus)
  Mutta onneksi olin siirtänyt kaikki tiedot itse tietokoneelle ja onneksi ne ovat siellä tallessa. Vaan kuinka kävikään. Eipä löytynyt yhteystietoja, kaikkia viestejä eikä kalenterimerkintöihin aikoja saati sitten muistutuksia, ostetuista soittoäänistä nyt puhumattakaan!
  Kaiken kaikkiaan kamala työ saada taas kaikki ajan tasalle ja kaikki asetukset mieleisekseen.
  Ja kuka kaiken korvaa ja miten? Ei ilmeisesti kukaan mitenkään.

  Kun kyseinen puhelin vaihdettiin samojen ongelmien vuoksi takuuna uuteen jo toisen kerran, kyllästyin ja ostin uuden 8310 puhelimen, jossa oli lähes kaikki ne ominaisuudet joita halusinkin, mukaan lukien radio.
  Oletin, kun puhelin maksaa lähes 400€, että se myös toimisi niin kuin sen pitää ja on kerrottu. Vaan toisin kävi. Taas kerran sain pettyä. Kalenterissa ilmeni täysin samat ongelmat kuin edellisessäkin puhelinmallissa, lisäksi tuli muutama uusikin ”ominaisuus”.

  Kalenteri ei siis hälyttele aina ja uudelleen käynnistettyäni kaikki muistutukset tulevat peräkkäin. Lisäksi kalenteri ei välillä suostunut muistuttamaan mistään tekemästäni merkinnästä. Vasta muutettuani puhelimen päiväyksen toiseksi ja takaisin oikeaksi, alkoi taas toimimaan ja muistuttamaan tekemistäni merkinnöistä. (ilmeisesti vain toistaiseksi?)

  Lisäksi puhelimessa on seuraavat viat:
  - Puhelin on välillä todella hidas vaikka mikään ei muutu, ei tule lisää viestejä enkä muuta mitään asetuksia tms. Mm. viestien luku/kirjoittaminen on todella hidasta sekä kaikki muutkin toiminnat toimivat puolet hitaammin.
  - Jos puhelimen muistissa on useampi viesti, ei puhelinta voi käytännössä käyttää lainkaan. Se muuttuu niin hitaaksi, että yksikertaisinkin toiminto kestää toivottoman kauan. Jo pelkkä tyhjän kansion avaaminen kestää toivottoman kauan ja jopa viestin hälytysääni venyttää ja pätkii, samoin tekevät peliäänet pelatessa. (Tuotekuvauksessa mainostetaan kyllä kuinka monta viestiä muistiin mahtuu, mutta käytettävyydestä ei puhuta mitään. Käyttö menee mahdottomaksi noin 50 viestin jälkeen!)
  Puhelimen muistista käytössä kuitenkin vain 23% ja 77% on vapaana! Mihin niitä 77% voi käyttää kun jo tässä vaiheessa puhelimen käyttö muuttuu toivottomaksi?
  - Puhelin jää jumiin, ei siis reagoi mihinkään. Ainoa konsti saada puhelin toimimaan on ottaa akku irti ja käynnistää sitten puhelin taas uudelleen.
  - Puhelin näyttää että näppäinlukko meni päälle niin kuin pitääkin, mutta antaa kuitenkin käyttää kaikkia näppäimiä, aivan kuten normaalisti lukon ollessa auki. Kuitenkin lukon merkki on päällä koko ajan eikä poistu ennen kuin käynnistän taas puhelimen uudelleen.
  - Puhelin ei näytä soittajan nimeä aina vaikka numero on varmasti muistissa ja vain yhteen kertaan. Ei siis kortilla ja puhelimessa. Virrat poikki ja uudestaan päälle niin taas alkaa näkymään.
  - Autoasennussarjassa on myös ilmennyt seuraavanlaisia vikoja: Vastatessani puheluun puhelimen ollessa telineessä en itse kuule mitään mutta toisessa päässä kuullaan kyllä. Myös äänen voimakkuuden säätö ei aina toimi, palkki kyllä muuttuu mutta voimakkuus ei oikeasti muutu mihinkään. Ongelma korjaantuu (useimmiten) kun ottaa puhelimen telineestä ja laittaa takaisin.
  - Radio kuuluu surkeasti vaikka lähetyksen signaalin voimakkuus on aivan normaali ja lähetys kuuluu loistavasti normaalilla radiolla.

  LISÄYS 16.2.04

  Samoin PC-Suite ohjelma ei löydä eikä tallenna edes kaikkia puhelinnumeroita puhelimesta. Ei edes niistä nimistä joille on tallennettu vain yksi numero! Mitä tällaisella ohjelmalla tekee?!?!

  Tämä 8310 puhelin autosarjoineen on ostettu 21.11.02, joten mistään vanhasta laitteesta ei siis ole kysymys. Ja ohjelman versio on V 05.57, 15-08-02, NMH-7.

  Koska laitteet toimivat kuten edellä olen kertonut, niin mielestäni minulle on myyty erilainen tuote kuin mitä menin ostamaan kaupasta tai sitten viallinen tuote, koska ne eivät toimi niin kuin niiden on luvattu toimivan.

  Nyt haluaisinkin mielelläni tietää mihin toimenpiteisiin Nokia aikoo ryhtyä tämän asian suhteen, vähintäänkin odotan jonkinlaista selitystä sille miksi laitteet eivät toimi.
  Jos ehdotatte puhelimen ohjelman päivittämistä niin sitä voidaan kokeilla kunhan vaan joku ottaa vastuun siitä että tietoja ei häviä ja että kaikki viat korjaantuvat pelkällä ohjelmapäivityksellä, mihin en jaksa uskoa.


  Lisäys 5.5.04

  Ostin juuri Nokian 6230 puhelimen ja siinä kävi taas niin että seuraavana päivänä huoltoon kun ei saanut soittajaryhmiä lainkaan käyttöön, aina meni alkutilaan kun yritti mitä kautta tahansa.
  No, huollossa tekivät pienen kikan ja palauttivat tehdasasetukset, jonka jälkeen tietenkin kaikki soittoäänet yms. menivät taas oletusarvoihin. No, ei siinä mitään mutta kun sitten kokeilin uudelleen saada Bluetooth-yhteyttä toimimaan niin ei onnistunut sitten millään. Eikun sitten taas tuli mieleen että kun huoltoon vien niin kaikki tiedothan hukkuvat, joten nyt tiedot koneelle hienon PCSuiten ohjelman avulla. Kas kas, kuinka ollakaan se ei toiminut tässäkään niin kuin pitäisi. Numerot ja sellaiset kyllä ilmeisesti tallettuivat mutta esimerkiksi kuvat (joita ihan testimielessä otin muutaman) eivät siirtyneet sitten millään. Samoin muutama muukin kohta Suiten valikosta ei toiminut, varsinkaan se jolla piti saada esimerkiksi tekstiviestejä yms. tietoja ”klikattua ja raahattua” tietokoneelle ja tarvittaessa takaisin puhelimeen.
  Sillä kohtaa minulle riitti ja palautin puhelimen kaikkine systeemeineen kauppaan ja sain rahat takaisin.
   
 2. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Ihan oikeesti otan osaa, mutta omien (laajojen) kokemusteni mukaan Nokian PC-suitet toimivat parhaiten, olkoot mittarina mikä tahansa toiminto yhteyden (BT, IRDA, kaapeli) syntymisestä alkaen.
   
 3. Oiva Vasara Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  17/3/04
  Viestit:
  110
  Tykkäykset:
  1
  Jooh, olisikohan sun aika siirtyä toiseen valmistajaan vaikka itselläni ei ole paljoa pahaa sanottavaa Nokiasta...
   
 4. rasse

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  6/6/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Nexus 6
  Yhdyn tuohon.
   
 5. Boss

  0   0   0

  Liittynyt:
  16/4/04
  Viestit:
  89
  Tykkäykset:
  0
  Juu-u, siskolla sama ongelma 6230:ssa kuin sinulla.
   
 6. rasiina

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/5/04
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Taitaa osittain olla kyllä käyttäjässäkin vikoja. Itselläni toimii 6230 ja BT Nokia PC Suiten kanssa aivan oikein, tosin puhelimen softan bugit hieman pistävät rassaamaan. Tosin ne on nokialla kyllä tiedossa ja ainakin osa korjautuu 3.15 softassa, kun vaan Tampereella jossain pystyis päivittään...
   
 7. Jamssi

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/04
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Niin no käyttäjässä voi olla se "vika" että se vaatii KAIKKIEN luvattujen ominaisuuksien toimimista niinkuin niiden pitäisi.
  Nokian yksi testikäyttäjäkin ihmetteli näitä ongelmia ja sanoi ettei hänellä ole ollut mitään vikaa Nokialaisessa, mutta kun kysyin että onko käyttänyt Suitea infrapunan kautta ja kaikkia kalenterin toimintoja jne, niin myönsi ettei ole niitä tarvinnut. Miten tällaista testausta voidaan edes testaukseksi kutsua jos väitetään että kaikki toimii eikä edes käytetä kuitenkaan kaikkia toimintoja.

  Mutta saattaahan tietenkin olla että mulla on käynyt "vaan huono tsäkä" niinkun Nokialta arvattiin. Se on tietysti mahdollista, mutta se ei poista sitä tosiasiaa että Nokialta on myönnetty puhelimissa olevan sellaisia ominaisuuksia jotka eivät toimi niinkuin niiden pitäisi ja että ne ovat rakenteellisia vikoja joita ei voi edes korjata muuta kuin tekemällä uuden puhelimen.
  Niin että tähän tosiasiaan pohjautuen, en jaksa uskoa näihin "mulla toimii kaikki hienosti" juttuihin. Eihän esimerkiksi kalenterin hälytystoiminnon epävarmuus mitään haittaa jos ei sitä koskaan käytä....
   
 8. rasse

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  6/6/03
  Viestit:
  447
  Tykkäykset:
  2
  Puhelinmalli:
  Nexus 6
  Sammonvaltatien Sähkötason huoltopisteessä käy helpoiten ja nopeimmin.
   
 9. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  On jonkin verran kokemusta erimallien pcsuitesta ja vastaavista ja kalenteri synkkauksista, IRDAlla ja kaapelilla, BTllä, TCP/IPn yli ja on myös jonkin verran kosketus pintaa käyttäjiin jotka noita käyttävät, ongelmia on ollut aina joskus, mutta sen mitä jutustasi sain selvää niin en oikein ymmärrä mistä kyse, jos noin vaikeaa olisi niin miten se muilla yleensä sujuu hyvin.

  Johonkin yksittäiseen kalenteri merkintään tietyllä tavalla toisetettuna en voi ottaa kantaa koska en tiedä olenko juuri sellaista kompinaatiota käyttänyt/kokeillut.

  Joissain malleissa on rajoittuneita ominaisuuksia esim. tietyillä yhteystavoilla. Ne eivät ehkä ole tavoiteltuja, mutta eivät välttämättä tuote virheitä.
  Onko juuri noilla sanoilla?
  Yleensä kaikissa vähänkään kehittyneemmissä vehkeissä on ominaisuuksia jotka eivät ole haluttuja eivätkä documentoituja, jotkut niistä voivat olla sellaisia että vaikeuttavat tai estavät tietyntyyppisen käytön.

  Tuotevirhe niistä tulee siinä vaiheessa jos tuote ei toimi lupausten mukaan luvatussa käyttötarkoituksessa eikä _kuluttaja_ ole ollut tästä tietoinen, on myös syytä ymmärtää mitä lupaukset on tarkoittanut. Tällöin on sitten normaalit systeemit ratkaista asia.
   
 10. Jamssi

  0   0   0

  Liittynyt:
  5/5/04
  Viestit:
  3
  Tykkäykset:
  0
  Bugeista

  Ja vielä tuosta aiemmasta jutusta sen verran, että eikö ne bugit ole juuri niitä vikoja?? Ja niihin ei käyttäjä oikein voi vaikuttaa...

  Sitten vielä tuosta BT:n toiminnasta. Se mikä tökki, oli korvakuuloke systeemi joka toimi ennen päivitystä virheettömästi mutta sen jälkeen ei löytänyt koko laitetta vaikka kaiken teki samalla tavalla kuin ensimmäiselläkin kerralla. Siis en käsitä miten sekin voisi olla käyttäjän vika?? Varsinkaan kun ei saanut sitä huollossakaan toimimaan, mutta saattaahan se silloinkin olla käyttäjässä vika...

  Kuten ehkä huomaatte, meikäläistä ärsyttää tuo "käyttäjän vika" asenne. Tämä varsinkin sen vuoksi, että samalla selityksellä yritettiin aina huollossa saada asia hoidettua.
  Kuitenkin taitaa olla niin, että suurin osa ihmisistä jotka näihin bugeihin ja muihin vikoihin törmäävät, eivät vaan jaksa niistä nähdä vaivaa vaan jättävät ne ominaisuudet käyttämättä tai sitten eivät vaan välitä vaikka ne toimisivat huonosti.
   
 11. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Re: Bugeista

  En tiedä mitä olet tehnyt ensimmäisellä kerralla ja mikä BT hf kyseessä, kuitenkin paritus voi olla joissain HFssä erinlainen toiminpide jos sen tekee toiseen kertaan.
   
 12. tonttu

  tonttu Supermoderaattori

  Palaute - 100%
  3   0   0

  Liittynyt:
  2/4/04
  Viestit:
  16598
  Tykkäykset:
  4833
  Puhelinmalli:
  Apple iPhone 8+ ja Apple iPhone 7
  Niinpä niin, ostaessaan viisivaihteisen auton, miltäpä tuntuu tuolla liikenteessä ajellessaan, kun toinen tai kolmas vaihde ei toimi lainkaan.

  Tuollaisia vertauksia ammuskelin Nokialle aikoinaan, kun sain 7110 puhelimen käyttööni kesän kynnyksellä 1999.
  Siis sitä sai toimia Nokian ilmaisena testiyksilönä, ja dokumentoida läjän bugeja tuosta puhelimesta.
  Silloin jaksoin vielä olla yhteydessä Nokiaankin päin, mutta eipä nykyään enää jaksa pahemmin bugeista edes ilmoitellakaan.
   
 13. rasiina

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/5/04
  Viestit:
  7
  Tykkäykset:
  0
  Muuten hyvä, mutta niillä ei oo softausvehkeitä ja taikuudella en tiedä softia saavan puhelimeen.


  Ja jamssi, käyttäjän viasta on paha sanoa sinun kohdallasi mitään kun et edes viitsi kertoa mikä versio 6230:n softasta sinulla on, mikä versio PC Suitesta ja mikä versio BT ajureista.
   

Jaa tämä viestiketju