Mobiili.fi Nokian OZO-kamera sai parannuksia, ohjelmistot julki Windowsille

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 13/10/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2139
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  Nokian OZO-virtuaalitodellisuuskamera.


  Nokian ammattilaiskäyttöön suunnattu virtuaalitodellisuuskamera OZO on saanut ohjelmistopäivityksiä, minkä lisäksi Nokia on julkaissut OZOn liitännäisohjelmistot nyt myös Windowsille.

  OZO-kamera saa tuoreissa päivityksissä uuden avustetun valotuksen tilan, joka tarjoaa käyttäjillä helpon mahdollisuuden valotuksen säätämiseen kuvaamisen aikana. OZO Remotesta tai suoraan kamerasta voi yhdellä painallukella valita optimaalisen valotusajan.

  Lisäksi OZO-kameraan voi nyt kytkeytyä Wi-Fi-yhteydellä eri laitteilla, jolloin myös niillä pääsee kauko-ohjaamaan kameran toimintoja verkkoselaimen kautta etänä. Näin voi aloittaa tai lopettaa tallennuksen sekä muuttaa kaikkia OZOn asetuksia. Wi-Fi-yhteyden kautta onnistuu myös monitorointi: kameran ottamista kuvista välittyy langattomasti verkkoselaimeen yksi otos 10 sekunnissa. SDI-kaapelilla OZOsta saa edelleen ulos sisältöä 30 kuvaa sekunnissa.

  Nokia kertoo myös tehneensä OZOon käyttökokemusta parantavia muita muutoksia sekä parannuksia komentoriviliittymään.

  Lisäksi OZO Software -ohjelmistopaketti on nyt ladattavissa myös Windowsille beetatestiversiona sen aiemmin oltua tarjolla vain Applen Mac-tietokoneille. OZO-ohjelmistoista OZO Creator on nyt nopeutunut selvästi: 360 asteen 3D-tiedostojen luominen tapahtuu nyt 25 prosenttia aiempaa nopeammin Macilla. OZO Creatorin ohella Windowsille on tullut nyt saatavilla myös kaksi muuta paketin sovellusta, OZO Remote kameran hallintaan sekä OZO Preview katseluun. Windows-tuen myötä OZO-materiaalia voi katsella myös suoraan tuetusti Oculus Riftillä.

  OZO-ohjelmistot ovat ladattavissa Nokian sivuilta.

  OZO-kameran hinta Nokian verkkokaupassa on nyt Euroopan osalta 40 000 euroa.

  OZO:ssa on yhteensä kahdeksan kameraa ja kahdeksan mikrofonia, joten sekä ääni että kuva tallentuvat 360-asteisena. Jokainen kameroista tallentaa 2K-videota. Kuvattua materiaalia voidaan katsoa sekä tallennettuna että reaaliajassa, mikä mahdollistaa OZOn hyödyntämisen myös erilaisissa live-tapahtumissa. OZOn materiaali sopii katsottavaksi esimerkiksi markkinoilla jo olevilla VR-laseilla.

  OZO-kamera on kehitetty Nokian tutkimusyksikössä Tampereella ja se myös valmistetaan Suomessa.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju