Mobiili.fi Nokian myymä HERE etsii uusia osaomistajia – Microsoft, Facebook tai Amazon saattaa lähteä...

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 12/8/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2103
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]
  HEREn sovellus on nyt WeGo.


  Nokian viime vuonna saksalaisten autonvalmistajien muodostamalle konsortiolle myymä HERE etsii nyt mukaan uusia sijoittajia. Huhuja uusista mahdollisista sijoittajista on kuultu aiemminkin, ja nyt HEREn toimitusjohtaja Edzard Overbeek vahvisti haun olevan käynnissä Recoden haastattelussa.

  Uusi sijoittaja halutaan mukaan vuoden loppuun mennessä. HEREn nykyisin omistavat Audi, BMW sekä Mercedes-Benzin emoyhtiö Daimler ovat valmiita laskemaan osuutensa vähemmistöönkin, alle 45 prosenttiin.

  HERE saanee useampia uusia omistajia. Mukaan odotetaan lähtevän niin lisää autonvalmistajia, kuin myös mahdollisesti yhdysvaltalaisia teknologiayhtiöitä. Sekä Amazon, Facebook että Microsoft ovat HEREn asiakkaita ja kumppaneita, joille myös omistus voisi maistua.

  Autonvalmistajat hankkivat HEREn alun perin eräänlaisena tulevaisuuden takaajana, sillä kehittyvillä kartoilla uskotaan olevan jatkossa avainrooli yhä älykkäämpien ja lopulta itseajavien autojen tullessa markkinoille. Tarkempien karttojen teko onkin fokus nyt myös HERElle. Perinteiset autonvalmistajat eivät halua, että niille käy tulevassa autojen muutoksessa samoin kuin kävi puhelinvalmistajille Applen iPhonen ja Androidin esiinmarssin jälkeen.

  Lisäksi HEREä halutaan laajentaa laajasti kaikkien käyttöön.

  Hiljattain HERE muutti älypuhelinsovelluksensa nimeä HERE Mapsista erottuvammaksi HERE WeGoksi. Ilmaisilla kuluttajasovelluksilla on autonavigointiin sekä karttojen tarjoamiseen yrityksille keskittyneelle HERElle merkitystä erityisesti niiden tuottaman datan ansiosta – se auttaa tekemään kartoista parempia.

  HEREn lisäksi karttoja ja kartta-aineistoja laajasti kehittävät ja ylläpitävät Google, TomTom sekä Apple, jonka muun muassa kartoista vastaava johtaja Eddy Cue ei tuoreessa haastattelussa muistanut Nokian myyneen HEREn jo viime vuonna.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju