Nokian mopo

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja mobiilisti, 9/1/03.

 1. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  taisi karata ja mennä menojaan :)

  Loppuvuodesta työnnettiin (ainakin yritettiin) markkinoille uusia malleja kasapäin ja koko homma meni perseelleen :(

  Softat oli raakoja, komponentit susia ja tavaraa ei saatu ulos!

  Nyt jälkeenpäin on helppo ihmetellä, että mitä Nokialla oikein yritettiin saavuttaa sillä helvetinmoisella hosumisella? Hommasta jäi sellainen jälkimaku, että kaikkia laskuja ei ole vielä maksettu, ja viimekädessä maksajina ovat tietysti osakkeenomistajat :(

  Veikkaukseni on, että loppuvuodesta 2003 Nokian markkinaosuus on alle 35%, ne jotka kasvattavat osuuksiaan ovat Motorola ja Samsung. Ja sitäpaitsi, taisi loppuvuoden 2002 hosuminen käydä Nokian katteenkin päälle, joten alas tullee sekin!

  Ps. Viimeisin tieto on, että 7650:n uusin softa 4.39 on susi, että sitä rataa...
   
 2. Tuamas

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  623
  Tykkäykset:
  0
  - ohhoh, noh teksti uusiksi.

  Elikkä mitkä mallit tuolloin loppuvuonna ilmestyivät? 6610, 7210, 3510i..? Noista kai ainoastaan isompia ongelmia on ollut 7210:n näytön värinän kanssa? Itse en ainakaan ole kuullut ihmeempää älämölöä, niin ei kai niissä mitään kauheita vikoja ole...

  Tavaraa kai saatiin ulos ihan tavoitteiden mukaan, parin viikon myöhästymiset eivät paljoa tee, jos markkinoilla on jo kuluttajien silmissä kilpailukykyisiä puhelimia niille segmenteille.

  Oma veikkaukseni on, että viimeistään toisen vuosineljänneksen lopulla, on Nokian markkinaosuus 40%. Tästä voisi jopa pistää pienimuotoisen vedon pystyyn.
  Motorolasta ei ole uhkaamaan, innovatiisisuus on kadoksissa, eikä kunnon killereitä ole ainakaan toistaiseksi julkaistu. Kyllä nuo varmaan aasiassa ja jenkkilässä kaupaksi menevät, mutta itse en usko Motorolan ottavan mitään suurta harppausta markkinaosuuksissa.
  Samsungilla on hiukka sama homma, lähes kaikki mallit ovat simpukkatyylisiä, jotka kyllä menevät aasiassa, venäjällä ja osassa etelä-eurooppaa kuin kuumille kiville, mutta muualle tarvittaisiin uusia innovaatioita. Kyllähän Samsung kasvattaa osuuttaan, mutta ei siitä ole vielä pariin vuoteen Nokian uhkaajaksi.

  Ps. Itselläni on 7650:ssa softana 3.12, eikä puhelin ole kaatunut kertaakaan tehokäytössä. Ainoat viat ovat olleet virtanäppäimen toiminnan heikkous sekä akun kesto. Jos vaikka kertoisit mitä Konkreettisia Vikoja tuossa uudessa softassa on? Ei luulisi olevan vaikeaa, jos kerran se on "susi"?
   
 3. Jollemi

  Jollemi Aktiivinen jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  13/8/02
  Viestit:
  10518
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  Kaikenlaisia kapuloita
  Ei kukaan oo vielä uusista Nokialaisista mulle valitellu. Foorumilaiset asia erikseen kun suurinosa tietävät kännyköistä "hieman" enemmän kun tavallinen ihminen...


  Matkapuhelinfoorumilainen: prkl, kylläpäs tämä on buginen känny kun taas meni jumiin. Onkohan täs laitteisto vikaa vai johtuuko tää ainoastaan softasta. Vois kysyä foorumilta kyllä tästä bugista. Jokohan huollosta sais edes päivityksen softaan...

  Normaali matti meikäläinen: noh, mikäs tähän nyt tuli. Akku pois ja takaisin. Virta päälle. Ja taas toimii...
   
 4. dr650

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/9/02
  Viestit:
  209
  Tykkäykset:
  0
  Viime kesänä toteutettu nmp:n organisaatiouudistus taisi olla ainakin yksi askel tähän suuntaan. Jos bisnesyksikköjä tulee liikaa, onhan se selvä, että samoista resursseista kilpaillaan ja mikään ei tule tehdyksi kunnolla..
   
 5. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  AT on kyllä ositain ihan oikeassa. Tavaraa ei oikein saada ulos vieläkään, uusi malli tulee markkinoille 2kpl/myymälä ja sen jälkeen sitä ei näy kuukauteen puhumattakaan siitä, että vanhojenkin mallien toimitukset takkuavat pahasti. Eioota on joutunut myymään jo viikkoja. Softien raakuudesta en kokemuksen pohjalta uskalla paljoa sanoa, mutta esimerkiksi 7210 tuntui kovin rahastukselta viimeistelyynsä nähden myös ihan ulkomuodoltaan. Luulisi tuollaisella rahalla irtoavan edes jämäkkä pohjaliitin, mutta ei..

  Ja Jollemi on oikeassa siinä, että kännykät perinpohjin tunteva 'valittaa' paljon helpommin kuin sellainen, joka ei niistä tiedä mitään. Tästä syystä valitettavan moni kuluttaja jää ilman heille kuuluvaa takuuseen menevää huoltoa, vaikka puhelimessa selkeä vika olisikin. Mutta vaikka vika ei olisi varsinainen vikakaan, ei kenenkään pitäisi joutua maksamaan puolivalmiista puhelimesta, josta täysin toimiva versio saadaan kauppojen hyllylle joskus vasta jopa useiden kuukausien päästä mallin ilmestymisestä. Esimerkiksi näppäimistön 'raksuminen' ei välttämttä ole 'oikea' vika, mutta kaiken järjen mukaan satoja euroja maksavassa puhelimessa ei sellaista saisi olla. Ja joku valittaa siitä, toinen sietää sitä, kolmas luulee sen olevan ominaisuus, mutta yhtä kaikki; se ei saisi olla olemassa. Tässä mielessä Nokia tuo hyvinkin keskeneräistä tavaraa markkinoille. Kuluttajasta tulee testaaja.

  Jos uusi ja hieno ei toimi niin sitä ei myydä ennenkuin se toimii kuten pitääkin. Mielestäni.
   
 6. Kermit

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/12/02
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  0
  LOL, hienosti perusteltu. Itse tätä ja ulkoimaisia foorumeita seuraavana ei ole tullut kyllä tullut törmättyä mihinkään valituksiin koskien 4.39 softaa...

  sorry en heti huomannut tuota, mutta tämähän selittääkin kaiken:
  Paikkakunta: Suomen Turku
   
 7. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  www.kauppalehti.fi
  Mitä kuulostellut niin tavaraa on ollut vaikea saada suomessa, koskee useampaakin merkkiä. onko sitten tavaraa mennyt kaupaksi oletettua enemmän ja alkuvuoden hiljaiselo on varmaan tehnyt ennakoiden tekijät varovaisemmiksi.
  7210 ja 6610:n kohdalta monet valittaa että tullut liian aikaisinmyyntiin ja sitten seuraavassa virkkeessä ettei tavaraa saada tarpeeksi?
  3510i tä olisi varmaan mennyt monikertaisesti kaupaksi jos sitä olisi ollut, tosin oli epä varmaa saadaanko sitä ollenkaan Suomeen jouluksi. Niin ei se varmaan ole valmistajan turmioksi.
  7210:n hyvään iskuun saaminen on varmaankin valmistajalle tärkeää koska iso osa tän kevään malleista perustuu samaan pohjaan.

  Se onko Nokian markkinaosuus loppuvuodesta alle 35% riippuu toki kuka sitä laskee, ja vaatii kyllä pientä epäonnistumista jos kaikilla mittareilla menee tuon alle.
  Taasen 40% ylittämiseen kaikilla mittareilla voi olla hankalaa, mutta on toki mahdollisuudet joissain tilastoissa, jos muille kuin GSM markkinoille tulee myyvää tavaraa.
  Epäilen kuitenkin että yhtiö ei lähde rankkaan hintakisaan.
   
 8. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ainoat ongelmat mitä kuullut on, jos huollossa ei ole alustettu käyttäjän muistia, eli ohjelmat (3. osapuolen) ym jääneet selaisenaan päivityksessä luuriin, jonka jälkeen voidaan törmätä tilanteeseen ettei oikein softat pyöri, toki ongelma on helppo purkaa alustamalla luuri ja palauttamalla tiedot ja asentamalla ohjelmat.
  Vaikea tuossa tapauksessa silti on väittää että ohjelma olisi Susi :)
   
 9. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Olet oikeilla jäljillä....talon sisäinen kilpailu saa aikaan hirveää jälkeä, ainakin lyhyellä tähtäimellä.
   
 10. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Jos ei virta aivoissa riitä, nii otetaan nää turkujutut avuksi vai??

  Oma 7650 meni täysin juntturaan ja huoltoon. Huolto kysyi, että mikä softa, 4.39 vastasin ja huoltomies tähän, että siinä onkin ongelmia eli puhelin lähetetään tehtaalle. Sen pituinen se!
   
 11. tuutinen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  449
  Tykkäykset:
  0
  Samaan sorruin itsekin. =) Mutta tarkoitinkin sitä, että kun vaikkapa nyt Nokia julkaisee uuden mallin, ilmoittaa sen tulleen myyntiin, niin toivottavaahan olisi, että sitä silloin myös löytyisi kaupasta, jos ja kun sitä joku haluaa. Mutta toivottavaa olisi myös, että valmistaja tuo tuotteen kaupan hyllylle vasta täysin toimivana ja valmiina. Itsehän voin olla puhelimesta mitä mieltä tahansa, mutta olisihan se kiva saada asiakkaalle sitä mitä asiakas itse haluaa kumminkin. =)
   
 12. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Mielenkiintoista? Jumissa olevista koneista, jotka eivät rikki ole, hyvin harva tarvitsee mihinkään lähettää, tosin jotkin huollot niitä innokkaasti lähettelee.
   
 13. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Nyt on huoltomies puhunut aika lailla pask... Nokia kerää osan huoltoon tulevista 7650:sta tällä hetkellä itselleen "laatutestaukseen" mikä on ajoittain ihan normaalia, asiakas saa uuden tilalle. Tämä ei johdu siitä että 4.39 ois jotenkin ihan paska. Muutenkin 7650:an kanssa toimitaan huolloissa erilailla, jos niissä on takuuaikana sähköinen vika ei niitä saa täällä korjata vaan ne lähetetään Saksaan asti. Et semosta!
   
 14. Kermit

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/12/02
  Viestit:
  59
  Tykkäykset:
  0
  Ja tästä teet yleistyksen:
  Ps. Viimeisin tieto on, että 7650:n uusin softa 4.39 on susi, että sitä rataa...
   
 15. Haksu

  Haksu Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  64   0   0

  Liittynyt:
  9/8/02
  Viestit:
  484
  Tykkäykset:
  10
  Puhelinmalli:
  IPhone 7+
  Softa 4.39

  Ittelläni 4.39 ei ole aiheuttanut minkäänlaista pään vaivaa, ennen softan päivitystä puhelimessani oli ja on edelleen ns.kolmannen osapuolen "palikoita" mm.Yahtzee,Capsule Se, SeleQ ,sTools, WorldClock,Photographer ,CameraFX,VideoMMS,SDoubler ym.... pientä sälää.Olisiko tuurilla sattunut "toimiva" kapula.
  Korostan etten poistanut noita "palikoita" ennen softan päivitystä enkä edes SDoubleria käyttänyt vaan jätin "palikat" pakatuiksi.

  Haksu
   
 16. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Joku huollon kanssa tekemisissä voisi kertoa mistä on kyse tämän softan kohdalla. En viitsi juoruta tästä sen enempää kun se ei mulle kuulu.
   
 17. mobiilisti Vieras

  0   0   0

  Tarkoitukseni oli lähestyä tätä aihetta enemmänkin osakkeenomistajana kuin matkapuhelimen käytäjänä. Ollila lupasi taas jälleen kerran maat ja kuut syksyllä, joten kohta (18.01) on lunastuksen paikka.
  Aikapula joten en ehdi nyt perusteellisemmin tähän aiheeseen paneutua.
   
 18. dr650

  0   0   0

  Liittynyt:
  23/9/02
  Viestit:
  209
  Tykkäykset:
  0
  Siis kerro nyt vähän tarkemmin. Kukaan ei tunnu tietävän uuden softan ongelmista.
   
 19. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Mä kirjottelin jo tuossa hiukan ylempänä/aikasemmin mitä nokialta tuosta sanoivat, kannattaa lukea kaikki vastaukset...
   
 20. Blue Joker Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  2   0   0

  Liittynyt:
  23/11/02
  Viestit:
  6915
  Tykkäykset:
  5
  Puhelinmalli:
  iPhone 6s
  kannattaa muistaa että on tässä muutaman muunkin
  merkin malli myöhässä tai myöhästynyt...
   

Jaa tämä viestiketju