Nokian markkinointikikka??

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Daniel Braun, 23/10/03.

 1. Daniel Braun

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  145
  Tykkäykset:
  0
  Oletteko muuten huomanneet että useasti juuri ennen Nokian julkistamis tilaisuuksia julkisuuteen "vuotaa" kuvia uusista luureista?
  Mutta, ne todelliset UUTUUDET (esim commu tms) eivät näy julkisuudessa niin millään...
  Voisikohan millään olla mahdollista että Nokia itse "vuotaisi" noita välikäsien kautta?
  Tarkoituksena ihan vain herättää keskustelua ja suurta huhumylläkkää.
  Toimis ainakin periaatteessa markkinointikikkana, mutta voisikos Nokia tällaista tehdä?
  Hassu juttu vain on se, että oudosti ne kuvat aina vuotavat julkisuuteen... Ja jotenkin vielä ihan juuri julkaisun tuntumassa. Ja yleensä vain ne pari puhelinmallia, eivät ne kaikki...
   
 2. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  Tammoista kuulemma tapahtuu paljonkin. Esim. autolehdista voi joskus nahda uusista malleista ns. salakuvia. Monet naista on kuitenkin otettu valmistajan avustuksella.

  Toinen syy minka vuoksi puhelin kuvia ilmaantuun ennen esittelya on se, etta esim. NMIC varten joudutaan uusista malleista tekemaan paljon esitteita ja erilaisia demoja mika lisaa sita vaaraa, etta ne kuvia ajautuu ns. vaariinkasiin.
   
 3. muokkedee Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  5615
  Tykkäykset:
  1
  Kaikilta malleilta niitä kuvia julkisuuteen tulee ennen aikoja, joskus, joskus tulee taas ihan yllätyksenä. Kyllähän noita kuvia mitä täälläkin pyörii niin löytää erittäin helposti ennen julkaisuja jos vain tietää mistä hakea.

  Nokialla tuskin on mitään tekemistä noiden kuvien vuotamisen takia, mutta kun miettii minkälainen määrä kaikenlaisia julisteita, malleja, kuvia on teetettävä julkaisuun, niin ei ole vaikea arvata että niitä löytyy vähän mistä tahansa.
   
 4. Daniel Braun

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  145
  Tykkäykset:
  0
  Kyllä mä jotenkin uskoisin että Nokialla olis näppinsä pelissä jotenkin...
  Yrittävät luoda jonkinmoista hypeä tms huhumylläkkää ennen julkaisua.
  Samaa tekevät monet eri alojen yritykset, miksei myöskin Nokia?
   
 5. Hakki

  Hakki Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  22   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  3029
  Tykkäykset:
  14
  Puhelinmalli:
  S8
  Minä olen taas ymmärtäny et nokia yrittää pitää kaikki salassa. Ei kai muuten "kieltäisi" sivustoja missä on ennenaikaista tietoa luureista.
   
 6. Daniel Braun

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  145
  Tykkäykset:
  0
  En minä sitä...
  Hassua vain on se että useasti juuri ennen julkaisua "esitellään" pimeästi nää uudet mallit...
  Sattumaako? Kyllä Nokia voi ainakin osaltaan auttaa huhujen syntymistä ja näin edesauttaa myynnin kasvamista ja kuluttajien kiinnostusta matkapuhelimiinsa...
   
 7. USIM

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  497
  Tykkäykset:
  0
  Väärin. Ja mitä ihmeen hypeä saisi parin peruskännyn vuotamisesta?
   
 8. Ollilan Jokke

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  835
  Tykkäykset:
  0
  Juu ei sillä suuressa mittakaavassa ole mitään merkitystä jos internetin foorumit kuhisee pari päivää ennen julkaisua. Isot mediat kiinnittää huomion vasta kun on virallinen julkaisu.

  Kyllä se taitaa olla niin että mitä lähempänä julkaisu on, sitä suuremmalla joukolla on tietoa aiheesta ja aina löytyy joukosta joku hölösuu josta on "coolia" kerätä mainetta netissä kun tietää jostain jotain ensimmäisenä.

  :)
   
 9. Daniel Braun

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  145
  Tykkäykset:
  0
  Peruskännyjen?
  6230 peruskänny? Mielestäni todella loistava paketti ominaisuudet ja ulkonäkö huomioon ottaen.
  7200 Nokialta ensimmäinen simpukka eurooppaan. Kyllä siitä hypeä saa revittyä.
  Mahdollinen uus kommu!
  6800 seuraajat... Eivät nekään ihan peruskännyjä ole.
   
 10. jeesh Tunnettu jäsen

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  10/10/02
  Viestit:
  1649
  Tykkäykset:
  0
  Tottakai nokia harrastaa hypettämistä, niinkuin kaikki muutkin, siellä niitä kuvia varmaan otetaan ihan suosituksista, ns. insinöörikuvia joissa joku pitää toimivaa mallia kädessä, huonoissa valaistusolosuhteissa.

  Eikä kenenkään valmistajan tarvitse edes yrittää hypettää, niinkuin joku sanoi, niistä luureistä otetaan kuvia, julisteisiin, valmistetaan dummy puhelimia, oikeita luureija (pitäähän nekin tehdä:) ) pahvi malleja, sitten uusia malleja ja ominaisuuksia patentoidaan tiuhaa tahtia, ns. fcc kuvat ja manuskat.

  Hypetyksestähän ei ole kuin hyötyä. Sitten tottakai on niitä ns topsec malleja joita varjellaan kovemmin kuin valtionsalaisuuksia, ja niistä ei tule julki mitään ennen kuin halutaan, tietynlaista hypetystä sekin on kun huhuja liikkuu mutta kuvia ei ole eikä kukaan ole varma mitä ominaisuuksia luurissa on mikä näyttö, onko 3g jne jne jne, sen takia usein petytään kun mielikuvitus laukkaa ja suunnitellaan luuriin ominaisuuksia joita ei oli sitten kun luuri julkistetaan.
   
 11. Daniel Braun

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  145
  Tykkäykset:
  0
  Tottahan tuo on että ei sillä varsinaisesti mitään merkitystä ole että ympäri maailman eri foorumit ja yhteisöt kuhisevat ja kihisevät uusien tietojen takia...
  Eipä niin...
  Kuitenkin nää foorumit on täynnä ihmisiä jotka ostavat juuri niitä uutuusluureja ensimmäisenä!
  Ja ei tää "matkapuhelinfoorumi" pikkuisena todellakaan ole se suurin ja merkittävin tekijä maailmalla... ;)
   
 12. USIM

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  497
  Tykkäykset:
  0
  Joo, niin varmaan. Onhan se firmalle eduksi, että julkisuuteen leviää alivalottuneita kuvia, jossa on tsekinkielistä tekstiä ja joku villapaitajuntti pitelee kädessään epämääräistä palikkaa. Tervetuloa todellisuuteen.

  Tuo toinen pointti oli ihan totta. Suuryrityksissä on mahdoton estää tiedon tahatonta leviämistä tai sen tahallista väärinkäyttöä.
   
 13. sovelias Vuoden foorumilainen -06/-05/-03

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/6/02
  Viestit:
  42687
  Tykkäykset:
  363
  Ei ole tuosta kyse.
  Kuten moni sanonut, tietoja julkistamattomista malleista on talonulkopuolella enen julkistamis ajankohtaa ja aina kun tullaan lähemmäksi ko päivää tietoa on enemmän ja enemmän kolmansilla osapuolilla ja aina tuntuu joku olevan joka ei sitä tietoa pidä salassa, jos yksi vuotaa väärään paikkaan on tieto hetkessä kaikkialla.
  Jos kyseessä malli joka tulee pian julkistamisen jälkeen markkinoille on tuotetta täytynyt testata laajasti ja laitteita saatta olla ulkopuolisilla omissa testeissä. Samoin laitteesta on saatettu selvittää mm. halukkuutta ottaa myyntiin ja saatetaan olla aloitettu tuotantokin. ja mainittut markkinointi materiaalin tekeminen jne. ja kun mallit ovat globaaleja niin jossain maassa tuntuu aina löytyvän joku joka vuotaa, tiedon hän on saattanut saada virallisesti tai epävirallisesti tai jopa vahingossa.

  Yleensä Nokia on erittäin tarkka ja pyrkii estään enenaikaiset vuodot, tosin mallista riippuen salaaminen vaihtelee.
   
 14. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Nyt kun Nokian toimintaa (ja erityisesti tuotekehitystä) on paljon muissakin maissa kuin "yli-isänmaallisessa" Suomessa, niin tietoja on alkanut vuotaa samalla lailla kuin muidenkin alan yhtiöiden tuotteista.

  Muistaakseni jokin aika sitten tästä keskusteltiin foorumilla, liittyen Nokian tiukkoihin salassapitomääräyksiin, joita suomalaiset noudattavat täydellisesti. En kuitenkaan halua mitenkään ihannoida näitä tietovuotoja, sillä yrityksen kannalta ne ovat hyvin kiusallisia tai jopa haitallisia. Kuluttajalle ja tekniikkafriikille ne taas ovat mannaa kun saa kurkistaa hetkeksi tulevaisuuteen.
   
 15. USIM

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  497
  Tykkäykset:
  0
  Niin, en usko että tällä on mitään tekemistä isänmaallisuuden kanssa, vaan enemmän kulttuurin, kansallisluonteen tai miksi sitä nyt kulloinkin halutaan kutsua. Suomalainen ei kävele päin punaisia, suomalainen uskoo poliisia, suomalainen luottaa painettuun sanaa, suomalainen syö vihanneksia kun käsketään, suomalainen noudattaa salassapitomääräyksiä ja uskoo sosiaalidemokratiaan.
   
 16. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9562
  Tykkäykset:
  347
  Määrittelykysymyksiähän nämä...mielestäni taas Nokiassa (-sta) koetaan tietynlaista kansallisylpeyttä, jonka rinnastan isänmaallisuuteen. Vaikka suomalaiset kuuliaista kansaa sääntöjen suhteen ovatkin, niin ihan kokonaan sen piikkiin asia ei näkemykseni mukaan mene.
   
 17. Hasa

  0   0   0

  Liittynyt:
  30/10/02
  Viestit:
  301
  Tykkäykset:
  0

Jaa tämä viestiketju