Nokian markkinaosuus Suomessa 80 prosenttia!

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet', aloittaja =Henkkis=®, 31/10/02.

 1. =Henkkis=® Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1851
  Tykkäykset:
  3
  Puhelinmalli:
  OnePlus 3T
  Nokia on saavuttanut lähes täysin hallitsevan aseman matkapuhelinten myynnissä Suomessa. Kauppalehden tietojen mukaan markkinaosuus on tänä vuonna ollut 80 prosenttia eli vain joka viides myyty puhelin kantaa enää muuta merkkiä.

  Kotimaisuus näyttää painavan: Nokian maailmanlaajuinen markkinaosuus oli heinä-syyskuussa 36 prosenttia.
  Suuri markkinaosuus ei ole yllätys, mutta sen suuruutta on jouduttu arvailemaan. Useat arvioijat ovat uskoneet sen olevan alle 70 prosenttia, mutta myös yli 80 prosentin lukuja on esitetty.

  Elektroniikan Tukkukauppiaat seuraa toimituksia kuukausittain mutta ei julkaise lukuja. Toimitusjohtaja Pentti Karhun mukaan valmistajat ovat keskenään näin sopineet.

  Taustalla on Nokian politiikka, jonka mukaan yksittäisten maiden osuuksia ei paljasteta.

  Loppuvuosi nostaa lisää

  Nokia Mobile Phonesin viestintäpäällikkö Pekka Isosomppi ei kommentoi tietoa 80 prosentin osuudesta Suomessa.

  - Kerromme vain maailmanlaajuisen markkinaosuutemme. Linja on valittu kansainvälisestä kilpailusyistä, eikä Suomi tee poikkeusta.

  - Emme myöskään julkaise tuote- tai teknologiakohtaisia myyntilukuja, Isosomppi sanoo.

  Nokian markkinaosuuden voi odottaa Suomessa vielä nousevan loppuvuonna, sillä yhtiö on viestinyt näin käyvän maailmanlaajuisesti. Kuvapuhelin, kommunikaattori ja muut kalliin pään tuotteet menestynevät Suomessa suhteellisesti paremmin kuin muualla.

  Nokian tämänhetkinen markkinaosuus vaihtelee kauppaketjuittain. Haarukka kulkee useaa merkkiä myyvissä liikkeissä "yli 80 prosentin" ja "reilun 60 prosentin" välissä.

  Nokian valta-asema on kauppiaille kaksipiippuinen asia. Keskittyminen Nokiaan tuo volyymia, mutta merkkien välinen kilpailu antaisi kauppiaalle mahdollisuuden puristaa osa laitevalmistajan katteesta itselleen.

  Siemens menestynyt


  Nokian menestyksen imussa osuuksiaan ovat Suomessa menettäneet ruotsalais-japanilainen SonyEricsson ja amerikkalainen Motorola. SonyEricssonin osuus Suomessa on selvästi pienempi kuin sen maailmanlaajuinen viiden prosentin siivu.

  Motorola puolestaan on järjestellyt Suomen toimintojaan uusiksi, mikä kertoo myynnin takkuamisesta.

  Menestyjä on ollut saksalainen Siemens, jonka markkinaosuus on noussut vajaaseen kymmeneen prosenttiin. Viime vuoden lopussa se oli reilut kuusi prosenttia.

  Korealainen Samsung saa Suomessa myynnistä vain prosentin, vaikka maailmalla osuus on noussut 11 prosenttiin.

  Japanilainen Panasonic lohkaisee Suomen myynnistä puolisen prosenttia.

  Lähde: http://www.kauppalehti.fi/
   
 2. veppis

  veppis Supermoderaattori

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  9649
  Tykkäykset:
  421
  Kiva kirjoitus oli. :)

  Tosin tuo Nokian markkinaosuus ei ainakaan minulle ollut mitään uutta. Ja isänmaallisuusväitteenkin olen (monien muiden kanssa) esittänyt vaikka sitä aina joku yrittääkin vähätellä.

  Olen jo pidempään katsellut mutututkimusmielessä muiden suomalaisten kännyköitä ja Nokian osuus on vain vuosi vuodelta kasvanut. Muut merkit ovat nykyään todella harvinaisia vastaantulijoita.

  Nokian valtaa Suomessa tuskin tulee mikään murtamaan niin kauan kuin pääkonttori sijaitsee Espoossa (eli siis kotomaassa).
   
 3. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Ja asiallahan ei ole juuri p:n vertaa merkitystä Nokian kokonaistuloksen kannalta, mutta ehkä isänmaallisuutta kaipaavat suomalaiset saavat tästä jonkinlaiset kicksit.

  t. tero
   
 4. Anonymous

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  0
  Tykkäykset:
  1
  Mihin ovat kadonneet Benefon kannattajat täältä foorumista,jotka jumalan korvikkeena palvoivat esim Q:ta.Ei kai vaan hiplaa Nokian kamerapuhelimia kotonaan:)
   
 5. Bird Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/6/02
  Viestit:
  4233
  Tykkäykset:
  0
  Kolmen kärki on siis nykyään seuraava:

  1) Nokia
  2) Siemens
  3) SonyEricsson

  Mutta mitä tulee sen jälkeen? Kun noita prosentteja ynnäilin, niin ilmaa jäi vielä 5-10 % verran laskutavasta riippuen. Jotenkin vaikea kyllä uskoa tuota Panasonickin 0,5 %, kun esimerkiksi lukee tätä foorumia tai katsoo tuttavapiiriä (joka tuskin eroaa ihan niin paljoa Suomen kansan populaatiosta :).
   
 6. Matkamies

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  107
  Tykkäykset:
  0
  Tuskin tästä mistään kickseistä on kyse, se jolla on parhaat laitteet, paras valikoima, paras markkinointi jne. kerää potin itselleen.
   
 7. pertti666

  0   0   0

  Liittynyt:
  20/6/02
  Viestit:
  88
  Tykkäykset:
  0
  Ihan mielenkiinnosta laskin yksi ilta oman ketjumme myyntiosuuksia ekan 10 kk:n osalta. Edustamme Nokiaa, SonyEricssonia, Motorolaa, Siemenssiä ja Panasoniccia...Nokian osuus oli kyllä enemmän kuin 80%, mutta alkoi kuitenkin 8:lla...

  Muutkin voisivat pistää kommentteja
   
 8. yellow Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  6/8/02
  Viestit:
  2919
  Tykkäykset:
  0
  80% on mielestani aikaisempien arvioiden mukainen. Paljon isommaksi markkinaosuus ei kai juuri voi nousta.
   
 9. ebo Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  27/6/02
  Viestit:
  1500
  Tykkäykset:
  0
  Meinasin vain sitä, että kun koko Nokian tuloksenteon kannalta Suomen markkinaosuudella ei ole suurta merkitystä, asialla tuntuu kuitenkin olevan henkistä arvoa joillekin suomalaisille. En ole kyseenalaistanut markkinaosuutta tai sen oikeutusta mitenkään.

  t. tero
   
 10. lemon Tunnettu jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  1485
  Tykkäykset:
  1
  Yksi ei ainakaan hiplaa. Odottelee kuumeisesti uusia malleja tai edes tiedonjyväsiä niistä. Näkee mäkiä unia uusista hienouksista ja katsee haikeasti GPRS:n perään epätoivoisena ja P A:na.
   

Jaa tämä viestiketju