Nokian luurit ja nettikäytön IP-ongelma

Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
19.4.2006
Viestit
6
Reaktiopisteet
0
Olenko ainoa, jolla vastaava ongelma, kun en yht'äkkiä löytänyt aiheeseen liittyvää ketjua.

Eli taloudessa on tällä hetkellä N79 ja N97 Mini ja kummassakin sama ongelma. Ongelma on, että puhelimeni ip-osoite tulee mukamas ulkomailta. Törmäsin ongelmaan Ylen Areenassa, josta yritin katsoa ohjelmia luurin kautta ja siellä suurimpaan osaan tarjonnasta tulee herja "kyseisen tallenteen voit avata vain suomessa". No, ensinnäkin puhelimissa on kummassakin asennettuna Opera Mini 5- ja Skyfire -selaimet Nokian oman virityksen lisäksi. Opera ja Nokian selain ei pysty noita Areenan ohjelmia edes näyttämään (Flash), mutta Skyfire kyllä näyttää ne, missä ei ole maarajoitusta.

Operalla kun menee esim. www.dnsstuff.com -sivulle katsomaan mistä oma ip tulee, niin sanoo, että Norjasta. Skyfiren kautta taas näyttää tulevan Suomesta. Meneekö Operan kautta surffaillessa muillakin yhteydet jonkin Norjalaisen proxyn kautta?

Ihmeellistä on, että tilanne on sama riippumatta yhteystavasta eli joko WLAN tai 3g. Tuon luulisi sulkevan pois operaattorista (Elisa) johtuvan ongelman. PC kyllä näyttää kaikki Areenan ohjelmat mukisematta WLANin kautta.

Voisiko joku muukin ystävällisesti testata, notta näkyykö ohjelmat omalla puhelimella. Eihän niitä nyt varmaan tulisi juuri puhelimen kautta katsottua, mutta ongelma ihmetyttää...

Käyttääkö Skyfirekin jotain Opera Minin määrittelemää proxyä? Asetukset on mielestäni kunnossa. Mitään proxyjä en ole itse määritellyt vaan ne on automaatilla.

Mikä mättää?
 

sovelias

Vuoden foorumilainen -06/-05/-03
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
21.6.2002
Viestit
42686
Reaktiopisteet
362
Eli taloudessa on tällä hetkellä N79 ja N97 Mini ja kummassakin sama ongelma. Ongelma on, että puhelimeni ip-osoite tulee mukamas ulkomailta.
Kokeile puhelimen omalla selaimella, jos Suomi liittymä normaaleilla yhteysasetuksilla niin IP tulee operaattoriltasi, jos käytät Wlania niin wlan yhteydentakana olevalta operaattorilta.

Jos käytät selainta proxy palvelimen kautta, niin IP on tietenkin tuon proxy palvelun IP. Esim operan Minissä aina niin (koska selain on operan palvelimella), ja Opera mobilella ja muilla jos käytät eriksen proxy palvelua.

Skyfire taisi myös olla "Ulkoistanut" tehtäviä proxy palvelimelle.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
19.4.2006
Viestit
6
Reaktiopisteet
0
Ok, enpä ollut ennen tutustunut Operan Minin sielun elämään sen tarkemmin. Niinhän se näyttäisi olevankin, että kaikki liikenne menee heidän serverinsä läpi, joka muuntaa sivut paremmin mobiilikäyttöön soveltuviksi. Oppia ikä kaikki.

Ilmeisesti sama juttu on sitten Skyfirenkin kanssa, vaikka sillä esim. tuo dsnstuff.com näyttää, että IP:ni tulee Suomesta...? Yle haistelee kuitenkin osoitteen paremmin? Täytyypä tutkia ja googlata.
 

sovelias

Vuoden foorumilainen -06/-05/-03
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
21.6.2002
Viestit
42686
Reaktiopisteet
362
Ilmeisesti sama juttu on sitten Skyfirenkin kanssa, vaikka sillä esim. tuo dsnstuff.com näyttää, että IP:ni tulee Suomesta...?
Kokeiles mitä esim http://speedtest.net/ Flash kikkare sanoo IPksi. tosin se ei välttämättä kerro sitä mistä kautta ko. selain stream sisältö siirtää.
 
Palaute - 0%
0   0   0
Liittynyt
19.4.2006
Viestit
6
Reaktiopisteet
0
Jostain syystä tuo Speedtest ei aukea Skyfirellä. Eli kai se on blokattu heidän palvelimellaan... Mutta kiitos avusta! Nyt en ainakaan yritä hakata päätä seinään, kun ei kerran toimi niin ei toimi. Harmi kun tuo Nokian omassa selaimessa ei näytä olevan tarpeeksi uusi Flash-versio noiden Areenan ohjelmien toistamiseen.
 
Top Bottom