Nokian kuulumiset ja tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja J2EE, 7/9/05.

 1. J2EE

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  456
  Tykkäykset:
  0
  Mites kun kaikki puhuu vain nokian puhelimista niin mitä mieltä olette ko. yrityksestä ja siitä esim. kun Ollilan Jorma jättää firman muille.

  Onkos joku seurannut nokian osakekurssia joka nyt mielestänin kuitenkin makaa aikalaisen alhaalla.

  Miten nokia tulee pärjäämään jatkossa puhelinpuolella, entä verkoissa ja meinaako nokia laajentaa reviiriään muualle. Yritetäänkö vielä pelejä tehdä.

  Ostaako Cisco nokian ja joutuuko reilu 100 000 suomalaista työttömäksi vai onko tarinalla onnellinen loppu? (Ja paljonko loppupeleissä suomalaisista palkansaajista on riippuvaisia nokiasta?) Vai siirtääkö Nokia ihan itse kaiken toiminnan ulkomaille?
   
 2. MEW3

  Palaute - 100%
  1   0   0

  Liittynyt:
  19/2/03
  Viestit:
  904
  Tykkäykset:
  0
  No sehän on h*****in kova firma ilmeisesti, ei kait se turhaan ole alansa ykkönen markkinaosuudeltaan. Ollilan lähtö, vaikka hidas ja vaiheittainenkin, varmaan jotain epävarmuutta aiheuttaa, mutta toisaalta "Ollilasta ja kumppaneista " ei muutenkaan ole jäljellä muita kun Kallasvuo, että tavallaan muutos on jo tapahtunut. Miehistön vaihdos on hoidettu/hoidetaan hallitusti ja harkiten, että kait ne tietää mitä tekevät.
  Alhaalla ja alhaalla. On se alempanakin ollut.Mutta joo, kaikenlaiset Neste Oilsit ja Nokian Renkaat on noussu viime kuukausina ja osakkeet on vissiin yleisesti noussu, mutta Nokia ei. Tuloksen paranemiseen ei sitten vissiin uskota.
  Jaa-a. Mitähän mäkin näistä muka tiedän, kunhan kirjoittelen ja arvailen. Eikös Nokian kännyköitä tulevaisuudessa tehdä nimenomaan peliominaisuuksia silmälläpitäen (höö, no jotain malleja ainakin). Tai jotain sellaista juttua on tällä foorumillakin ollu. Että kait ne sitten pelejäkin tekee, N-Gagen kohtalo on eri asia.
  Luulis Nokian pärjäävän puhelinpuolella , josain taidettiin väittää, että 3G vehkeissäkin se on markkinajohtaja, näin ei tainnut olla vuosi sitten. Ja älypuhelinmalleja on lukumääräisesti eniten tarjolla Nokialta. Ja eikös Nokia panosta näihin tulossa oleviin "idioottipuhelimiinkin" vahvasti, eli näihin etupäässä kehittyville markkinoille tarjottaviin halpoihin ja yksinkertaisiin ( Simple Mobile Phone, Simppeli Matka Puhelin = Simputin :) ) PUHELIMIIN.
  Verkkopuolella SonyEricsson lienee markkinajohtaja, ja usein taitaa käydä niin että verkkotilaukset menee sille jolta on ennenkin tilattu. Että vaikeaa on Nokialla sillä puolella. Luulen.
  No ainakaan Cisco ei Nokiaa osta, se juttuhan todettiin höpöhöpöksi. Muutenkaan en usko että Nokiaa mikään yksittäinen toimija kovin helposti ostaa, kalliiksi tulis. Ennemmin Nokia ostaa jotain. Ja jos Nokian joku ostais, miksi se haluais ja miten se pystyis tuosta vaan lopettaan kaikki Suomessa olevat toiminnot? Ajan kanssa se varmaan onnistuu, mutta kaiken toiminnan siirtäminen ulkomaille ei liene ihan helppoa.
  Enemmän on syytä pelätä sitä että Nokia tekee tuon siirtymisen itse. Jos Nokian johto tulee semmoiseen päätelmään, että toimintojen pitäminen Suomessa ei kannata, lähtö tulee.
   
 3. T P

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/05
  Viestit:
  196
  Tykkäykset:
  0
  Anteeksi jos kysyn tyhmiä mutta millä rahoilla Cisco ostaisi Nokian? Vaika markkina-arvo onkin melko alhaalla monien mielestä niin on se kai jotain yli 70 miljardia ($ tai €). Täytyy kyllä kenen tahansa ostajan käydä pankin puheilla ja suorittaa kaikenmaailman osake? säätöjä ja panttauksia yms. jos olen oikein ymmärtänyt. Lienee teknisesti mahdollista, mutta miksi Cisco ei koittaisi mieluummin Motorolaa, kotinurkilta, vaikka taitaa sekin olla liian iso pala. Vai?

  Nokia Networks voisi olla Ciscon haarukassa, mutta se taas lienee liian tärkeä teknologisesti Nokialle. Ei se ole pelkkä tuloksentekoyksikkö.

  Nokiahan on, ainakin mitä seuraa kansainvälistä talousrintamaa, niin Euroopan arvostetuin tai arvostetuimpia yrityksiä kansainvälisissä piireissä. Erityisesti Nokian ansioksi katsotaan sen tuloksentekokyky tällaisella alalla, jossa meno on aika kovaa ja kyyti kylmää. Kaikenlaista kateutta on aina aistitavissa kun jenkit Nokiasta puhuvat. On se kova pala. Vaikka niitä hyviä firmoja sielläkin riittää isossa maassa.

  Oli hauska huomata keskustelua teeveessä seuratessa joskus että kun amerikkalaiset taas jaksoivat mollata eurooppalaista teollisuutta ja yritysten tulosta totesi toinen sivuhuomautuksena että no Nokia kyllä osoittaa että sosialistisessa Euroopassakin osataan. No jaa.

  Ajattelee asiaa miltä kannalta tahansa on Nokia maailman merkittävimpiä teknologiayrityksiä. Se antaa tiettyjä etuja. Esimerkiksi Nokia omistaa valtavasti alan teknologiaan liittyivä patentteja Ericssonin ohella, myös 3G:stä, mikä on ihan taloudellisestikin tärkeä asia. Se myös pystyy olemaan läsnä kaikissa olennaisissa kehityksissä mitä alalla tapahtuu. Jos Nokia haluaa, voisi se ostaa aika merkittäviäkin toimijoita, tosin tähän saakkahan ostoja on vältetty eikä Nokia ole koskaan tehnyt kai yhtäkään isoa ostoa. Rahaa ainakin on.

  Ja Jorma on ollut tähän saakka ainoa suomalainen jonka puhumiset vaikuttavat dollarin kurssiin ja osakekursseihin kaikkialla maailmassa. Se kertoo kai Nokian merkityksestä.

  Itse en ole koskaan vain ymmärtänyt Nokian markkina-arvoa. Jos tuota vertaa samankokoisiin (liikevaihto, tulos) amerikkalaisiin firmoihin niin niiden arvo menee reilusti yli 100 miljardin. Eikä niitä teknologiapuolella ole niin montaa maailmassa. Onko Nokia aliarvostettu?

  En usko että Nokialla on mitää suurempaa hätää. Monella kilpailijalla näyttää olevan sitäkin enemmän. Edes kohtuullinen markkinaosuus ei näköjään takaa tuloksentekokykyä tällä alalla.

  Kuinka moni vielä jättää leikin sikseen? Joku jossain laski että alalla on toimjoita yli 100 globaalisti mutta näistä voittoa puhelimilla tekeviä vain jokunen.

  Ja vaikka Nokia on iso organisaatio niin esim vuoden 2004 epäonnistumisen jälkeen muutos oli hyvinkin nopea eikä edes juuri rasittanut tulosta. Ei näillä näkymin Nokialla ole suurempaa hätää, mutta todella kova kilpailu rokottaa varmaan tulosta jatkossa.

  Jaa no jotain tämmöistä. En minä näistä niin tiedä...
   
 4. J2EE

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  456
  Tykkäykset:
  0
  Niin mielestäni nokian osake on aliarvostettu. (vaikken niitä itselleni kyllä ostanut olekkaan).

  Nokia tulee panostamaan varmaan jatkossa musateollisuuteen (siis niiltähän on tulossa kovalevyllistä luuria, 4GB vissiin)... musiikki varmasti on isompi juttu puhelimissa kuin pelit? Luulisinpa ainakin. Harmittaa että motorola saa vihdoin lanseerattua I-pod puhelimensa, vaikka siinä on pienempi kapasiteetti kuin nokiassa niin se kuitenkin myy applen nimen ansiosta.

  Mielenkiintoista on mielestäni se, että miten nuo yhteistyökuviot tulee menestymään musiikki puolella. Entäpä miten Sony meinaa kehittää Ericssonin puhelimien peliominaisuuksia -> vai vetäytyykö ericsson markkinoilta (ei kai niillä on sen verran hyvä brändi).

  No joka tapauksessa ei se cisco varmaan osta, mutta Bill Gates voisi vaikka ostaakin. Ja se se kyllä on taas yksi helv**in huono juttu jos niin käy. Eli siitä vaan porukka ostakaa te nokian osakkeita älkääkä myykö niitä Billille.

  Mutta niin mites paljonko arvioitte suomessa olevan työllistettyjä jotka riippuu nokiasta? Toivon hartaasti, että kiinan ja intian palkkataso (varsinkin intian) tulisi nousemaan nopeasti, koska intiaan siirretään suomesta koodaus työtä. (myös hieman venäjälle).
   
 5. juhilus

  juhilus Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/6/03
  Viestit:
  2417
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  SE K750i ja SE P800
  Osakevaihdolla tällaiset suuret kaupat duunataan, eli ostava yritys tekee suunnatun annin ostettavan yrityksen osakkaille. Ei siinä mitään rahaa juurikaan tarvita. Mutta ei se Cisco Nokiaa osta.

  No ei Jorma nyt ihan niin kova jätkä ole, että saisi taalaan liikkeelle pelkällä puheellaan. Nokian ja sen tärkeimpien kilpailijoiden ja alihankkijoiden kursseihin taas saa halutessaan suuriakin liikeitä jotka sitten osaltaan heijastuisivat kaikkiin teknologiaosakkeihin ja sitä kautta sitten heikommin vielä koko osakemarkkinoihin.

  Yleinen ilmiö tämä eurooppalaisten osakkeiden "aliarvostus", joka johtuu lähinnä maariskistä. Eli koska suurin osa sijoittajista on jenkkejä, niin luonnollisesti tuntevat oman maan talouden ja yritykset paremmin kuin euroopan vastaavat. Täten riskit ovat heidän näkökulmasta euroopassa suuremmat ja siten myös arvostus alhaisempi.
  Eipä tuosta uudesta iPodluurista kannata olla ihan hirveästi huolissaan, sillä on ollut lähes kaikkien mielestä suuri pettymys. Toisaalta maailmassa on helkkaristi sakkia, jotka juoksevat hikipäissään kauppaan heti kun Jobs esittelee uuden Apple tuottee oli se kuinka onneton tahansa.
  No miksi Nokian nyt Bill ostaisi? Ei kuulu oikein M$:n strategiaan ostaa rautafirmaa tai tuo kokoluokan lafkaa. Ei taitaisi olla edes paljoa järkeä koko kuviossa.
   
 6. J2EE

  0   0   0

  Liittynyt:
  15/11/04
  Viestit:
  456
  Tykkäykset:
  0
  Pitäähän ne eläke rahat jonnekin pistää kun ei kerta lapsilleen ennakko perintöä anna.

  En tiedä, mutta voisi olla MS:lle kova bisnes päästä työntämään Windows joka hemmetin puhelimeen maailmassa -> saisi kuule rahaa ihan pirskatin paljon.

  Billin pulju kun ei varmasti ole tavoitteitaan saavuttanut matkaviestimien käyttöjärjestelmien osalta.

  Siinä varmaan voi tulevaisuudessa katsokaas käydä niin, että kun matkapuhelin ei olekkaan jatkossa puhelin vaan minitietokone niin ihmiset ostaa semmoisen eikä perinteistä PC:tä -> se billinkin pakko olla mukana tekniikan murroksessa.

  Mutta siis toivottavasti kukaan mussuttaja ei nyt kuvittele, että minä toivon Billin ostavan Noksun, ei todellakaan. Se on kuule aiemmin maalaamani pelkotila sitten tosi. (suomalaiset insinöörit saa lähteä kaukomaille opettelemaan kiinaa tai hindiä ja palkkaa saa 10 kertaa vähemmän kuin suomen maassa).

  Joku viitseliäämpi voi hankkia ketjuun fakta luvun siitä paljonko "puhelimia" maailmassa on nyt ja paljonko niitä on arvioitu olevan esim 2007 ja entä 2010 ja kuinka suuri % osuus noista on ns. "älypuhelimia".

  Jos Bill saisi 10 taalaa per puhelin käyttiksen rojalteja niin ja vot kyllä ei raha loppuisi kesken.
   
 7. T P

  0   0   0

  Liittynyt:
  18/7/05
  Viestit:
  196
  Tykkäykset:
  0
  juuri tuota osakevaihtoa hain, mutta en näistä enempää tiedä. Miksi Nokia ei ostaisi Ciscoa?

  No mitä olen seurannut suoria lähetyksiä joissa Ollila joko antaa osavuosituloksen tai muuten arvioi alan kehityssuunita niin dollari/euro sollari/jeni kurssi reagoi jos Ollilan anti poikkeaa odotetusta. Näin se on ollut vaikka kuinka monesti. Jos kulutuskysynnän arvioidaan Aasian alueella heikkenevän tai hiukan kasvavan odotetusta, on Nokialla asiasta ihan hyvä näppituntuma. Tämä taas vaikuttaa hyvinkin paljon valuuttoihin. Ei Nokia sinänsä vaikuta, vaan se mitä Nokia tietää kuluttamisesta yrits- ja yksityispuolella tai miten se sitä ennakoi. Tässä suhteessa sillä mitä Ollila sanoo on aina ollut vaikutusta paitsi osakkeisiin (erityisesti teknologia) myös valuuttoihin. Riippu toki sanoman sisällöstä. Jos se vastaa odotuksia ei mitään ihmeempiä tapahdu.


  Lienee noin. Maksaisiko Google sen mitä se maksaa jos olisi euroopplalainen firma. Ei varmasti.

  Miksi ei? Ms on myös rautafirma ollut, joskin vähäisissä määrin, ihan alkuajoista saakka. Entä voiko joku väittää että MS:n laajentuminen pelibisnekseen ja musiikkiin liittyy jotenkin sen ydinalueeseen?

  Jos MS hypää konsolinteko puuhiin niin ei mitään syytää miksi sitä ei voisi myös kiinnostaa kommunikointi hardware varsinkin kun softan merkitys tuolla kasvaa jatkuvasti. Itse asiassa aiemmin odotettiin enemmän MS:n tunkeutuvan ihan rahan voimalla puhelin/PDA puolelle agressiivisemin kuin mitä se on tehnyt. Ei Microsoft ole enää pelkkä Windows ja Office firma, vaikka raha sieltä vielä tuleekin. Osake ei ole mennyt mihinkään muutamaan vuoteen ja jotain ydinliiketoiminnan ulkopuolista kasvua tarvitaan. MS:n muut seikkailut kun eivät vielä mitään rahasampoja ole olleet. Osakkeenomistajat ovat sen uuden rahasammon perään jo pitkään kyselleet. Resursseista ei olisi kiinni.

  Tähän saakka Nokia on lähinnä ollut piikki Microsoftin lihassa. Se haluaisi myydä käyttöjärjestelmään kaikkiin älypuhelimiin, markkina joka kasvaa sen 100% vuodessa. Ehkä se voisi myydä vähän hardwareakin, vaikka ei sitten oman brandin alla.

  Kun tablet PC:t, kannettavat, PDA-puhelimet yms. konvergoituvat yhä enemmän yhteen ristiin ja rastiin niin Nokia seisoo ikävästi tiellä estämässä MS:n yksinään sanelemasta kehityslinjat. Eli kyllä ala koskettaa ja myös kiinnostaa Microsoftia kovasti. Se haluaisi remuta rauhassa kuten PC puolella. Myyntivolyymeistähän ei ole pulaa alalla, on se sitten softaa tai rautaa.

  Nokiaa nyt ei varmaan osteta, mutta ei tuo nyt niin kaukaa haettua ole kuin annettiin ymmärtää.
   

Jaa tämä viestiketju