Mobiili.fi Nokian julkaisemattomasta Moonraker-älykellosta paljastui ennen näkemätön esittelyvideo

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelinuutiset', aloittaja Uutissyöte, 21/6/16.

Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.
 1. Uutissyöte

  Uutissyöte

  Liittynyt:
  28/6/15
  Viestit:
  2134
  Tykkäykset:
  4
  [​IMG]

  Älykello, jota ei koskaan tullut. Näillä sanoilla voi kuvata Nokian Moonraker-projektia, jonka tarkoituksena oli tuoda matkapuhelinyhtiö mukaan älykellomarkkinoille. Nokialla alkunsa saanut projekti ehti valmistua kohtalaisen pitkälle, ennen kuin Microsoft-kaupan myötä suunnitelmat päätettiin kuopata. Tämän jälkeen kellon designista on nähty useampikin vuotokuva, mutta nyt myös kellon käyttöliittymä on paljastunut tuoreessa esittelyvideossa.

  Twitter-käyttäjä @tfwboredomin julkaisemassa videossa esitellään muun muassa miten kellon näyttöä pitkään painamalla käyttäjä voi tarkistaa viimeisimmät ilmoitukset ja fyysistä painiketta painamalla siirtyä suoraan kotinäkymään. Hieman Meego-tyylisesti käyttöliittymä tukeutuu vahvasti pyyhkäisyeleisiin, mutta käyttää graafisena tyylinään Windows Phonesta tuttua ilmettä. @tfwboredomin julkaisema video on nähtävissä alta.


  More Moonraker bits. The smartwatch that never came to be. pic.twitter.com/pt1USBrFLM

  — Core (@tfwboredom) 20. kesäkuuta 2016

  Jos Moonraker olisi julkaistu alkuperäisten suunnitelmien mukaan, olisi älykello saapunut kauppoihin vuoden 2014 syksyllä yhdessä Lumia 930:n kanssa. Oman aikansa älykelloksi Moonraker olisi keskittynyt erityisesti puhelimeen saapuneiden ilmoitusten toistamiseen, eikä kuntoiluominaisuuksia olisi nähty samalla tavalla kuin nykyisissä älykelloissa. Moonraker-projektin jälkeen Microsoft julkaisikin oman Microsoft Band -rannekkeensa, joka keskittyy erityisesti urheilijoiden tarpeisiin.

  Hylätystä Moonraker-projektista on nähtävissä aiemmin julkaistuja kuvia alta.

  [​IMG]
  Alun perin Moonraker-älykellon piti saapua kauppoihin ainakin kolmessa eri värissä, mukaillen Lumia-malliston väriskaalaa.

  [​IMG]
  Käyttöliittymästä ei ole aiemmin nähty videoita, mutta kuvat paljastavat paljon käyttöliittymän toimintaperiaatteista.

  Jatka lukemista...
   
Viestiketjun tila:
Ei auki vastauksille.

Jaa tämä viestiketju