Nokian auto HF-sarjan vaihtaminen

Keskustelu osiossa 'Nokia ja Microsoft', aloittaja Villesa, 29/9/04.

 1. Villesa

  0   0   0

  Liittynyt:
  29/9/04
  Viestit:
  16
  Tykkäykset:
  0
  Ostin uuden auton itselleni ja siinä on valmiina Nokia handsfree setti. Muuten täydellinen, mutta ei kevytluuria. Sarja on kuitenkin vanhemmalla nokia mallistolle. Mikä sarja se olikaan jossa on semmoinen pyöreä liitin kännykän takana/ylänurkassa(6300/6310?).

  Itselläni on Nokia 6800 ja eihän se käy siihen satsiin kiinni. Soitin Wextra nimiseen yritykseen ja sieltä sanoivat että pitää koko sarja antennia lukuunottamatta vaihtaa. Ja hintaa olisi noin 330€ (osat ja työ)

  Eli kysymykseni onkin, mistä pk-seudulla saa tuon vaihto operaation tehtyä halvimmalla, mutta kuiten laadukkaasti?

  Kiitos tiedoista.
   
 2. John Cooper

  John Cooper Aktiivinen jäsen

  0   0   0

  Liittynyt:
  4/11/02
  Viestit:
  2425
  Tykkäykset:
  0
  Liitin on ulkoisen antennin liitin ja tuo autosarja lienee siis CARK-91.
   
 3. Ihmemies2

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/9/04
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  0
  Mulla on kanssa käytetyssä autossa vanhojen Nokioiden hf-setti, eikä tuommoisen 6250:n tms. järjettömän kokoinen jalusta sovi pienelle 6610:lle. Pitääkö tosiaan koko setti uusia ja mistä moisen sitten saisi asennettua Tampereen seudulla?
   
 4. PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Vanha ketju Tuolta löytyy linkit vanhoihin ketjuihin saman kysymyksen puitteissa.

  Tampereella ainakin Sähkötasolta saa erittäin laadukkaan asennuspalvelun. Joskus siellä asennutin sarjan ja ei tullut yhtään näkyvää reikää auton sisälle.
   
 5. Ihmemies2

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/9/04
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  0
  Noniin, selvisi sitten sekin... tuommoinen HF-autosarja CARK-126 varmaan on jees, eli ~kaikki menee vaihtoon. Saa nähdä saisiko äijän autoon kaupusteltua tuota vanhaa sarjaa kun sillä on 6150 :)
   
 6. PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Kannattaa varmaan miettiä ensin että josko sittenkin laittaisi sen CK-7W:n. On ehkä kalliimpi, mutta tukee useampaa ja kaikki samat kuin CARK-126, sekä BT:n ansiosta toimii kauan muidenkin laitteiden kanssa. Tuossa yhdistyy sekä johdollinen että BT autosarja. Tuota ei tuolla taulukossa mainittu kun on uusi laite.
   
 7. Zei

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/03
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  htcone
  Siihen vipuun menin, että thden Nokian autosarjan (CARK-91) aikanaan autooni asensin. Olihan se kivaa ne molemmat kaksi kuukautta kun mulla vielä oli 6210. Sitten tuli 6510, ja eihän se siihen enää sopinut. Olisi pitänyt ainakin teline vaihtaa. Ja 6610 ei olisi enää sopinut siihen. Pohjaton suo

  En enää osta yhtään autosarjaa, maksavat ihan saatanasti.. voisin ehkä harkita tätä bluetoothia, mutta takuulla sekään ei enää toimi vuoden päästä tulevissa puhelimissa.
   
 8. Ihmemies2

  0   0   0

  Liittynyt:
  21/9/04
  Viestit:
  55
  Tykkäykset:
  0
  Vaihtoehto B olisi tietenkin irroittaa koko roska johtoineen, mutta tietty asentaja haluaa siitäkin rahaa! Itseltäni ei moinen suju. Lähinnä pelottaa se jos asentaja rikkoo verhoilua... esim. Laakkosella aikaisempi omistaja kun oli vaihdattanut lamput oli takakontista parin muovisuojan klipsut huonona kun muovit oli tylysti revitty irti ilman huolen häivää. No, kai tuon saa purettua jos joku on saanut sen siististi asennettuakin :)
   
 9. Zei

  0   0   0

  Liittynyt:
  11/8/03
  Viestit:
  138
  Tykkäykset:
  0
  Puhelinmalli:
  htcone
  Siis kyllähän mä sen autosta sitten irrotin, ja myin pois. Sain siitä myydessä vielä 90 euroa (tosin olin maksanut 900mk). Mutta pointti ei ollut siinä, vaan että Nokia ei ole pystynyt tekemään autosarjaa joka sopisi enempään kuin muutamaan puhelinmalliin. Ja kun minä vaihdan puhelinta 1-2 kertaa vuodessa, niin joutuisin ostamaan 1-2 autosarjaa vuodessa ja asentamaan ne. Ei kiitos.

  Se asennus on melko helppoa jos yhtään on tehnyt poppiasennuksia aiemmin. Ei muuta kuin korjausopas käteen ja siitä tiedot miten sisusta puretaan johtojen yms piilottamista varten. Mun lopputulos oli kyllä kuin tehtaalta, mitään johtoja ei näkynyt ja mikkikin oli nätisti a-pilarin yläkulmassa. Mistä tulikin mieleeni toinen autosarjan huono ominaisuus: mikki ei ollut riittävän herkkä, ja linjan toisesta päästä monesti valitettiin että kuuluu huonosti. Autossahan mikkiä ei nätisti saa mitenkään kovin lähelle suuta, vaihtoehdot ovat lähinnä a-pilari ja katto taustapeilin kohdalta, kumpikin jäävät pienen etäisyyden päähän.

  Hyviä ominaisuuksiakin oli: puhelin latautui telineessä automaattisesti, radio mykistyi kun puhelu tuli, soittoäänet kuuluivat siitä ulkoisesta kaiuttimesta (makeeta), äänitunnisteet toimivat tosi hyvin, ja sekin oli siistiä kun kännykän näytössä paloi aina valot - hieno efekti pimeällä.
   
 10. PPS

  0   0   0

  Liittynyt:
  19/6/02
  Viestit:
  203
  Tykkäykset:
  0
  Jaa tuo on suhteellista tuo pari mallia. Esim. CK-7W sarja tukee ainakin noin 30 eri mallia virallisesti ja on myös tulevaisuudessa yhteensopiva, vaikka pohjaliitin vaikka vaihtuisi. Tuo sarja siis sisältää sekä pohjaliittimen (Pop-port) kautta liittämisen että BT liittämisen.
   

Jaa tämä viestiketju